Categories: EğitimYaşam

GAZİANTEP EĞİTİMDE MERDİVENLERİ BİR ANDA TIRMANDI

2024 LGS sonuçları 28 Haziran’da açıklandı ve sonuçlara göre, büyük şehirlerden Gaziantep’in başarısı dikkat çekti.

Gaziantep’te 2023’te yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısı 233 iken bu yıl bu sayı 264’e çıktı. 3 öğrenci 500 tam puan alırken 42 öğrenci, 90 soruda 89 doğru yaptı. Hatta bu öğrencilerden bir tanesi ilçe kategorisinde depremin en çok etkilediği Nurdağı’ndan çıktı. 2024, son 5 yılda yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısının en yüksek olduğu yıl olarak kayıtlara geçti. 5 yıl öncesine kadar Gaziantep eğitimde son sıralarda yer alıyordu. Gaziantep hem ekonomi hem de kültürel anlamda zengin olmasına rağmen sürekli göç alması nedeniyle eğitimde bir türlü kaliteyi yakalayamıyordu. Ancak son 5 yılda yapılan başarılı çalışmalarla eğitimde gözle görünür bir başarı yakalandı. Son LGS sınavında Gaziantep merdivenleri bir anda tırmanarak son sıralardan birden 9. Sıraya kadar yükseldi.

Gaziantep’te 2023’te yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısı 233 iken bu yıl bu sayı 264’e çıktı. 3 öğrenci 500 tam puan alırken 42 öğrenci, 90 soruda 89 doğru yaptı. Hatta bu öğrencilerden bir tanesi ilçe kategorisinde depremin en çok etkilediği Nurdağı’ndan çıktı. 2024, son 5 yılda yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısının en yüksek olduğu yıl olarak kayıtlara geçti. İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Eskişehir, Konya, Kayseri gibi büyükşehirlerin ardından 9. Sıraya yerleşen Gaziantep’in bu başarısı büyük takdir topladı.

YÜZDE 1’LİK DİLİME GİREN ÖĞRENCİ SAYISI 233 İKEN BU YIL BU SAYI 264’E ÇIKTI

Gaziantep’te 2023’te yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısı 233 iken bu yıl bu sayı 264’e çıktı. 3 öğrenci 500 tam puan alırken 42 öğrenci, 90 soruda 89 doğru yaptı. Hatta bu öğrencilerden bir tanesi ilçe kategorisinde depremin en çok etkilediği Nurdağı’ndan çıktı. 2024, son 5 yılda yüzde 1’lik dilime giren öğrenci sayısının en yüksek olduğu yıl olarak kayıtlara geçti.

“EĞİTİM ŞEHRİ GAZİANTEP!” HEDEFİ İDDİALI GİDİYOR

Sonuçlara göre Gaziantep İl Millî Eğitim Müdürlüğü, “Eğitim Şehri Gaziantep!” hedefini geniş ve derin bir tabana yayma konusunda son derece iddialı! Bu yıl öğrencilerin akademik başarıları ve sınav performansları ile Gaziantep, en başarılı iller sıralamasında 9. sıraya yükseldi ve  eğitimdekalitesini bir kez daha kanıtladı. Öğrencileri bilimden sanata, kültürden spora muhtelif olanaklarla destekleyen eğitim kurumları ile yerel yönetimlerin bu başarıdaki payı muhakkak.

HEM MESLEK LİSELERİ HEM DE DİĞER LİSELERDE BAŞARI ARTIYOR

Özellikle sanayi şehri olması dolayısıyla meslek liselerine önem verilmemesiyle eleştirilen Gaziantep’te son 5 yılda yapılan başarılı eğitim politikalarıyla meslek liseleri artık üretim fabrikaları gibi çalışmaya başladı. Hem ekmek üreten liseler, hem de yan sanayiye kalifiyeli eleman yetiştiriyor. Baklava’dan yedek parçaya kadar üretime büyük katkı sağlayan liseler bu başarıda büyük bir pay sahibi olmayı başardı. 

ARTIK GAZİANTEP EĞİTİMDE DE İDDİALI

5 yıl öncesine kadar eğitimde alt sıralarda yer alan Gaziantep, son yapılan LGS sınavında 9. Sırada yer aldı. Gaziantep’in bu başarısı son 5 yılda yapılan başarılı eğitim modelleriyle kazanıldı. Eğitimde kaliteyi arttıran eğitim modeli hem okullara hem öğrencilere hem de öğretmenlerin kalitesini arttırıyor. 

BAŞARININ ARKASINDA MİLLİ EĞİTİM VE YÖNETİMİ VAR

Özellikle göreve geldiği ilk günden bu yana Gaziantep’in eğitim sorunlarını iyi tanıyan Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürü Yasin Tepe oluşturduğu kadroyla Gaziantep’in eğitim modelini yükseklere çıkartmayı başardı. Her defasında eğitimdeki eksiklikleri yerinde tespit eden Tepe, eksikliklerin giderilmesi için yoğun çaba harcadı. Meslek liselerine gerekli desteği sunan Müdür Tepe, yerel yönetim ve sanayicilerden gerekli desteği alarak tam bir uyum içinde kentin bu önemli konusunda çok büyük mesafe kaydetti.

HIZLA BÜYÜYEN GAZİANTEP’TE ÇOK SAYIDA OKUL YAPILDI

Kent protokolüyle beraber uyum içinde çalışan Tepe, kentin hangi bölümlerinde ne kadar yeni okul gerektiğini tespit ederek gerekli desteğin sağlanması için Hem Ankara hem de kentin sanayici ve yerel yönetimlerinden destek alarak birçok okulun yapılmasına ön ayak oldu. Bu durum mevcut sınıf sayısını arttırırken, öğrenci yoğunluğunu da düşürdü. Öğrenciler daha kaliteli eğitim almaya başladı. 

BAKLAVAYA HANIM ELİ DEĞDİ

Gastronomi kenti, baklavanın başkenti Gaziantep’te Hacı Muzaffer Bakbak Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, baklava üretimi ile mesleki ve teknik Anadolu liseleri arasında ilk ve tek olma özelliğine sahip. Deneyimli usta öğretici ve öğretmenler, geleceğin kadın baklava ustalarını yetiştirme konusunda son derece iddialı! Tam teşekküllü bir imalathanede siparişe göre üretim yapan öğrenciler, bu sayede hem mesleklerini geliştiriyor hem para kazanıyor.

TADI ŞAHANE, TASARIM AMBALAJ VE KUTULARI İLE GÖRÜNTÜSÜ EFSANE!

Ali Topçuoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi; yüzde 100 doğal, yoğun aromalı, en üst düzey kalite standartlarına uygun çekirdeklerin işlenmesi ile elde edilen kuvartürlerden göze ve damağa hitap eden çikolatalar üretiyor. Sipariş üzerine toptan ve perakende üretim yapan Gıda Teknolojisi alanı öğrencileri, bu sektörde aranan eleman olma yolunda eğitimden  geçiyor ve kazançları ile aile bütçelerine katkı sağlıyor.

GASTRONOMİ VE SEVGİ OKULLARDA BULUŞUYOR

Beylerbeyi, Şehit Karayılan, Fatih, GAHİB Halıcılık ve Dış Ticaret, Cemil Meriç Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, usta öğreticilerin önderliğinde adeta bir yemek fabrikası gibi birçok kurum ve kuruluşa gıda mühendisleri ve diyetisyenler eşliğinde düzenli öğünler hazırlıyor. Bu bağlamda meslek liselerinin üretimden elde ettiği gelirin 2022 yılının ilk dört ayına kıyasla 2023 yılının ilk dört ayında yzüde 189 arttığı tabloda Gaziantep, il bazında Türkiye ikincisi; Beylerbeyi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, okul bazında Türkiye üçüncüsü olmuştu. Bu başarıları bir yana 6 Şubat depremlerinde, insanın insana lazım olduğu o felaket günlerinde yapımından dağıtımına 219 bin kişilik yemek hizmetleri için Yiyecek ve İçecek Hizmetleri alanı öğrencilerini yani geleceğin usta aşçılarını sevgi ve gururla tebrik ediyoruz.

HABER MERKEZİ

Recent Posts

“ÇATIŞMA ORTAMINA İZİN VERMEYELİM”

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gaziantep İl Koordinasyon Kurulu, Suriyeli göçmenlere yönelik tepkilerin…

19 saat ago

BÜYÜKŞEHİR’DEN MİLLİ TAKIMA YARI FİNAL İÇİN TAM DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye A Milli Futbol Takımı’nın 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Hollanda ile oynayacağı…

19 saat ago

LGS’DE DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE 10 MİLYON TL’LİK ÖDÜL

Geçtiğimiz yıl Şahinbey’de LGS sınavında %1’lik dilime giren öğrencilere 700.000 ₺’ye yakın destek sağlayan Şahinbey…

19 saat ago

HUBUBAT İHRACATI İLK 6 AYDA 5,9 MİLYAR DOLAR OLDU

Bisküvi, buğday unu, bitkisel yağlar, şekerli ve kakaolu ürünler ile makarna başta olmak üzere temel…

19 saat ago

GTB HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

Gaziantep Ticaret Borsası (GTB) Haziran Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Ahmet Tiryakioğlu başkanlığında, Yönetim Kurulu Başkanı…

19 saat ago

DOĞAN’DAN TÜMGENERAL ŞEN’E ZİYARET

Nizip Belediye Başkanı Ali Doğan, Gaziantep İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Halil Şen’e nezaket ziyaretinde bulundu.…

19 saat ago