DOLAR

32,3318$% 0.25

EURO

35,0501% -0.24

STERLİN

40,9243£% -0.25

GRAM ALTIN

2.279,71%0,11

ÇEYREK ALTIN

3.949,00%-0,75

TAM ALTIN

15.797,00%-0,74

ONS

2.195,11%0,03

BİST100

8.995,96%2,15

BİTCOİN

2290919฿%1.84363

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAZİANTEP GGC İLE YEŞİLLENİYOR

“Yeşil Şehirler, Huzurlu Nesiller” projesi kapsamında Gaziantep Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği koordinasyonu kapsamında Gaziantep Eczacılar Odası ve Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol kapsamında Ertuğrul Gazi Mahallesinde 15.850 metrekarelik Alana fidan dikildi. Gaziantep Eczacılar Odası Başkanı İrfan Demirci, ormanlarımızı büyütmemiz gerektiğinin altını çizerken Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’da bu projede yer almaktan mutlu olduklarını belirtti.

Yeşil Gaziantep projesi kapsamında gerçekleştirilen Ertuğrul Gazi Mahallesindeki ağaçlandırma çalışmalarında bir farklılık yapılarak, ilaç sektöründe kullanılan, İğde, Ihlamur, Akasya, Söğüt, Gingo, Bilaba gibi önemli ağaçlar toprakla buluşturuldu.

“BURADA YAPILAN IŞ DAHA KIYMETLİ”

Etkinlikte konuşma yapan Vali Gül,“Gaziantep’te son bir yılda ağaçlandırmayla ilgili çok önemli çalışmalar yapıyoruz. Bildiğiniz gibi 100. yılla ilgili bir hedefimiz vardı. 27 milyon fidanı toprakla buluşturmak istiyorduk. Bununla ilgili hem Orman Genel Müdürlüğü hem de DSİ’nin yaptığı göletlerde barajlarda hafza alanlarında ve karayolları yaptığı alanların etraflarında ağaçlandırma çalışmaları devam ediyor. İnşallah 3-4 sene içinde istediğimiz sonuçları alacağız. Fakat Büyükşehir’in önderliğinde burada yapılan iş daha kıymetli. Çünkü ilk olarak ağaçlar 8-10 yaşındalar, bir diğer nedeni ise ağaçların nitelikli olması ve son olarak bu ağaçların şehrin içerisinde olması oldukça kıymetlidir.” şeklinde konuştu.

“HEDEFİMİZ DOĞRU ÇEVREDE FİDAN YETİŞTİRMEK”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise, yeşil şehirlerin dünyanın en büyük meselesi olduğunu belirterek,” Bir derdimiz var bu dert dünyanın derdi. Bütün dünya bu dertten kurtulmaya çalışıyor. Önlemler alıyoruz,  uzun vadeli olarak çocuklarımız yarın bu maskeyi takmasın diye. Bu ağaçları dikiyoruz, yarın daha farklı bulaşıcı hastalıklar çıkmasın diye. Karbondioksit salınımı azalsın oksijen çoğalsın diye bu ağaçları dikiyoruz. Ayrıca burada ilaçların ham maddesi olan ağaçları dikerek bir farklılık yapıyoruz. Bu güzel ağaçları çalışma arkadaşlarımız ile toprakla buluşturuyoruz. Çok sevdiğim bir deyim de dediği gibi, bir yıllık bir hedefiniz varsa pirinç ekin, on yıllık hedefiniz varsa ağaç dikin, yüz yıllık hedefiniz varsa insan yetiştirin. O yüzden bizim en büyük hedefimiz doğru çevrede fidan yetiştirmek.” dedi.

HAYATINI KAYBEDEN SAĞLIK ÇALIŞANLARININ İSİMLERİ VERİLDİ

Eczacılar Odası Gaziantep Şube Başkanı İrfan Demirci, modern insanın ihtiyaçları için bir yılda yaklaşık olarak 2 ile 7 arası ağaç tüketildiğini belirterek, “Ağaçlar dünyaya oksijen salıyor ve karbondioksit emiyor. Bu nedenle sürekli ağaç dikilmesi ve ormanların büyütülmesi lazım” dedi.

Eczacılar odası olarak geçmişte iki tane hatıra ormanını hayata geçirdiklerini ifade eden Demirci, “  Bununla gurur duyuyoruz ve devam etmek istiyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in bize ruhsat vermesi ile bu etkinliği yapma imkanı bulduk. Bu alanda farklı olan ağaçları dikmeye çalıştık. İlaç üretilen ağaçları diktik. Pandemi dolayısıyla hayatını kaybeden sağlık çalışanlarımızın isimlerini bu ağaçlara vererek hatıralarını yaşatmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

“ÇORBADA TUZUMUZUN OLMASININ MUTLUĞUNU YAŞIYORUZ”

Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İbrahim Ay’da yaptığı konuşmada, “Gelecek nesillere bırakılacak en güzel alanın yeşil bir alan ve temiz bir çevre . Bu projede olmanın ve çorbada bizim de tuzumuzun olmasının mutluluğunu yaşıyoruz. Bize bu şansı veren Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve bu projede emeği geçen personellere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“ÜLKEMİZİN 1 MİLYON PATENT HEDEFİNDE GAZİANTEP VAR”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.