DOLAR

32,5029$% 0.26

EURO

34,5915% 0.25

STERLİN

40,4945£% 0.27

GRAM ALTIN

2.496,80%0,56

ÇEYREK ALTIN

4.273,00%1,40

TAM ALTIN

17.068,00%0,49

ONS

2.392,12%0,39

BİST100

9.548,09%-1,36

BİTCOİN

2040718฿%-1.09094

a
alan18-kopya

GAZİANTEPKART’A ONLİNE YÜKLEME KOMİSYONU TEPKİSİ

Gaziantep’te toplu ulaşımın her alanında kullanılan Gaziantep Kart’a online yüklemelerde bankalar tarafından kesilen komisyonlar vatandaşların büyük tepkisine neden oluyor.

Daha önce Online yüklemelerden bankalar bir ücret almazken, son günlerde kartına yükleme yapan vatandaşlardan komisyon kesilmesi tepkilere neden oldu. Bir çok vatandaş, Belediye yetkililerinin bankalarla görüşerek bu uygulamaya son verilmesini istedi.

Vatandaşlar, kentin bir çok bölgesinde kart dolum merkezi yada kart dolumu yapabilecekleri yükleme noktası bulunmadığını, bu nedenle de kredi veya banka kartlarından online dolum yaptıklarını ifade ederek,” Şehrin bir çok yerinde yükleme noktası veya kart dolum merkezi bulunmuyor. Kartımızda yeterli bakiye olmadığı için de ulaşım araçlarına binebilmek için ya kilometrelerce yürüyerek dolum noktası bulmak zorunda kalıyoruz ya da kredi veya banka kartlarımız üzerinden online dolum yapıyoruz. Ancak banka üzerinden yaptığımız yüklemelerde komisyon kesiliyor. Daha önce bu komisyon yoktu. Belediye yetkililerimizin, ya bankalarla görüşerek komisyon kesilmemesini sağlamalarını, ya da şehrin özellikle varoşlarda bulunan bölgelerine kart otomatları koymalarını istiyoruz” dediler.

Vatandaşlar, bazı kart otomatlarının sık sık arıza yaptığını ve bu nedenle de kartlarına bakiye yüklemekte sıkıntı yaşadıklarını da sözlerine ekleyerek,” Durum böyle olunca yine bankalara mecbur kalıyoruz ve kartlarımıza online dolum yaptığımızda komisyon ödemek zorunda kalıyoruz” diye konuştular.

KOMİSYONU BANKALAR ALIYOR, BELEDİYEYE MAL EDİLİYOR

Bu arada, Gaziantep Büyükşehir Belediye yetkilileri ise Gaziantep Kart’lara yapılan online yüklemelerden alınan komisyonların belediye ile ilgisi olmadığını ve bankaların bu komisyonu aldığını belirterek,” Online yüklemelerde banka komisyon alıyor ama yükleme yapılırken bu işlemde banka adı geçmediği için sanki Belediye alıyormuş gibi görünüyor. Kesilen komisyonların Belediyemiz ile ilgisi yoktur” dediler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

EKMEĞE BİR ZAM DAHA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.