DOLAR

32,4121$% 0.16

EURO

35,0999% -0.1

STERLİN

41,5415£% 0.71

GRAM ALTIN

2.322,83%0,18

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,17

TAM ALTIN

15.993,00%0,16

ONS

2.232,08%0,00

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2290380฿%2.74071

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GİBTÜ ÖĞRENCİLERİNE SANAL EVRENDE EĞİTİM

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’nde (GİBTÜ) eğitim gören öğrenciler kurulan sanal gerçeklik laboratuvarında sanal evrende (metaverse) eğitim görüyor. Bu kapsamda Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Rabia Taşdemir ve Öğretim Görevlisi Yusuf Kalınkara tarafından gerçekleştirilen bir çalışma ile öğrencilerin anatomi eğitiminde metaverse ortamında eğitim alması sağlandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencilerine sunduğu ileri teknoloji ürünü eğitim sistemleriyle dikkat çekiyor. Yazılım, robotik kodlama ve sanal gerçeklik uygulamalı eğitimlerin verildiği üniversitede öğrenciler, eğitimlerinin bir bölümünü sanal evrende (metaverse) alıyor. Taktıkları sanal gerçeklik gözlükleri ile gerçek ortamdan sanal ortama geçen öğrenciler, simülasyonla anatomi derslerini görüyor.

GİBTÜ ÖĞRENCİLERİ METAVERSE’DE EĞİTİM GÖRÜYOR

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri Metaverse ortamında eğitim gördüler. Sağlık eğitimi alanında yeni teknolojilere olan ilgi her zaman dikkat çekiyor. Bu amaçla GİBTÜ’de gerçekleştirilen bir çalışma kapsamında öğrenciler anatomi eğitiminde metaverse olanaklarından yararlandılar.

TAŞDEMİR VE KALINKARA YOĞUN ÇABA HARCADI

Anatomi eğitiminde kullanılan 3 boyutlu modeller eşliğinde zenginleştirilen metaverse ortamı öğrencilerin eğitiminde kullanıldı. Bu kapsamda Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Doktor Öğretim Üyesi Rabia Taşdemir ve Öğretim Görevlisi Yusuf Kalınkara, tarafından gerçekleştirilen bir çalışma ile öğrencilerin anatomi eğitiminde metaverse ortamında eğitim alması sağlandı. Dersin konu başlıklarına uygun olarak hazırlanan modeller sayesinde öğrencilerin anatomi konularını daha iyi anlamaları ve yeni teknolojilerden daha fazla yararlanabilmeleri amaçlandı.

Çalışma neticesinde öğrencilerin modeller ile metaverse ortamında anatomi eğitimini faydalı buldukları gözlemlendi. Bu çalışma ile metaverse ortamının olanaklarının sağlık eğitiminde önemi bir kez daha gözler önüne serildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“BARINAKLAR” TEMALI RESİM SERGİSİ 13 OCAK’A KADAR AÇIK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.