DOLAR

32,5972$% 0.35

EURO

34,8200% 0.19

STERLİN

40,3946£% -0.54

GRAM ALTIN

2.508,38%0,98

ÇEYREK ALTIN

4.276,00%0,69

TAM ALTIN

17.001,00%0,38

ONS

2.395,40%0,69

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2098263฿%2.92109

a
alan18-kopya

GİBTÜ’YE ŞEHMUS DEMİR ATANDI

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (GİBTÜ) Rektörlüğü’ne Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehmus Demir atandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan atama ve görevden alma kararları, Resmi Gazete’de yayımlandı. Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yapıldı.

Resmi Gazete’de yayımlanan atama kararlarına göre, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne, Gaziantep Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şehmus Demir atandı.

Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne atanan Şehmus Demir, atamasını twitter hesabından duyurdu.

Rektör Şehmus Demir, tebrik için çiçek yerine depremzedeler için AFAD’a yardım yapılmasını istedi. Rektör Demir’in twitter’dan, “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne atanmış bulunmaktayım. Rabbim hayırlı hizmetler nasip etsin, mahcup etmesin. Tebrik için çiçek gönderilmemesini, AFAD’a yardım yapılmasını istirham ederim” paylaşımında bulundu.

ŞEHMUS DEMİR KİMDİR

İlâhiyatçı. 15 Mart 1971, Batman doğumlu. İlk ve ortaöğrenimini Batman’da tamamladıktan sonra, Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesini (1993) bitirdi. 1994 yılında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsüne araştırma görevlisi olarak atandı. Aynı bölümde “Kur’an’ın Dünya Hayatına Bakışı ve Dünya Ahiret Münasebeti” adlı çalışmasıyla yüksek lisans (1995) ve “Kur’an’ın Yeniden Yorumlanması Düşüncesinin Batı’yla Münasebet Bağlamında Ele Alınışı” adlı çalışmasıyla doktora (2002) yaptı. Atatürk Üniversitesi İlâhiyat Fakültesinde doçent (2004) oldu. Aynı üniversitenin Temel İslam Bilimleri Bölümü Tefsir Anabilim Dalı öğretim üyesidir.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN REKTÖRLER KARARNAMESİ ŞÖYLE:

Alanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mesut Güner, Avrasya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Füsun Terzioğlu, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Bülent Kent, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Şehmus Demir, Harran Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Mehmet Tahir Güllüoğlu, İstanbul Esenyurt Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Canan Hecer, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Tekin, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Handan İnci Elçi, Mudanya Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hasan Tosun, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Fazıl Özsoylu, Piri Reis Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nafiz Arıca ve Üsküdar Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nazife Güngör atandı.Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyeliklerine ise Prof. Dr. İsmail Demir, Prof. Dr. İbrahim Kalın, Dr. Yener Mehmet Sonuşen, Prof. Dr. Mehmet Naci İnci, ve Prof. Dr. Erol Özvar’ın ataması yapıldı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DEPREMZEDE ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANLARI OLUŞTURULUYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.