DOLAR

32,4406$% 0.07

EURO

34,4642% -0.16

STERLİN

40,3550£% -0.11

GRAM ALTIN

2.488,76%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.225,00%0,11

TAM ALTIN

16.900,00%0,13

ONS

2.387,30%0,19

BİST100

9.679,80%-1,37

BİTCOİN

2047691฿%-3.32752

a
alan18-kopya

2021 yılına umutla girdik ama…

Her yeni yıl, yeni umutlar ve yeni planlar ile başlar, eski sayfaların büyük çoğunluğu kapatılır ve hani hep derler ya beyaz bir sayfa açılır…

Bizde 2021 yılına umutla girdik.

Çünkü, 2020 tek kelimeyle felaketler yılı oldu.

Dünyanın bir çok bölgesinde meydana gelen ve insanın canını acıtan olayların üzerine birde Koronavirüs (Covid-19) belası öyle bir vurdu ki, zengini, fakiri – işçisi, işvereni – büyüğü, küçüğü, kısacası her kesimden herkesi hizaya getirdi.

Getirdi getirmesine de olan yine fakire, fukaraya, garip gurebaya oldu.

Kimi, kısa çalışma ödeneği adı altında üç kuruşla geçinmeye, kimi bütün birikimlerini yatırdığı belkide birazda borçlanarak açtığı işyerini kapattığı için borç harç geçinmeye, kimi ne iş bulursa düşük ücretle de olsa çalışarak en azından evine ekmek götürebilmek için çalışmaya mecbur kalmış durumda.

Nereye kadar gidecek böyle, kim ne kadar dayanacak henüz belli değil. Tünelin ucunda ışık görünmediği için de karanlığın içerisinde kör, topal hayat devam ediyor.

Kime sorsanız, kiminle konuşsanız herkes karamsar.

Elbette, kurallara uyarak (Maske, mesafe, temizlik) bu beladan kurtulmak mümkün. Zaten aşı konusunda da önemli gelişmeler yaşanıyor ve umarım bu işin kökü kazınacak.

Peki ya sonrası ?..

Geçtiğimiz yıl Mart ayında başlayan Koronavirüs’ün yarattığı tahribat nasıl giderilecek, kaç yıl sürecek tahmin etmek şu an mümkün değil.

Umarım gelen gideni aratmaz, 2021 yılı 2020’nin tüm olumsuzlarının silindiği, hayatın yeniden normale döndüğü ve çarkların yeniden çalışmaya başladığı bir yıl olur…

Umarım, ülkeye yön veren siyasetçilerimiz suni gündemlerle, suni tartışmaları bırakır, gerçek gündeme dönerler ve halkın dertleri ile dertlenirler…

Umarım, her gün bir kanala çıkıp gündeme ilişkin yorumlarıyla gündemi değerlendirirken sadece aynanın bir tarafına bakıp, bardağın dolu tarafını görüp, boş tarafındakilerin neler çektiklerini çok iyi bildikleri halde bunları dile getirmemek için direnen aydınlar, yazarlar, gazeteciler, akademisyenler artık gerçeği görme zahmetine girer çözüm önerilerini dile getirirler…

Umarım, bilmem kaç bin kilometre uzaktaki sözde demokrasi savunucusu, gittiği her yere demokrasi götüreceğim diyerek ortalığı yangın yerine çeviren ABD’nin önce seçim sonuçlarını, sonra da koltuğunu bırakmak istemeyen Trump ve yandaşlarının terörvari sözde protestolarını dakika dakika yayınlayan televizyonlarımız, Türkiye’nin gerçek gündemi ile ilgili yayınlar da yaparlar.

Umarım, çocuklarımız yeniden okullarına kavuşur, sıralarında yeniden arkadaşları ve öğretmenleri ile buluşur ve eğitimlerine başlarlar.

Umarım, işçi sabah kalkar hiçbir kaygısı olmadan yeniden işyerine gider.

Umarım, işveren bir kaygı taşımadan yeniden üretmeye başlar…

Umarım, sözü edilen adalet ve ekonomi paketleri bir an önce halkın lehine olarak çıkar…

Umarım, çiftçi ektiğinin karşılığını alır…

Umarım, hepimizin beklediği yağışlar başlar, susayan toprak suya kavuşur, boşalmaya yüz tutan barajlar yeniden dolar…

Umarım, küçük büyüğüne saygı, büyük küçüğüne karşı yeniden sevgi duymaya başlar…

Umarım, savaşlar son bulur, yerinden yurdundan, evinden olan insanlar gönül rahatlığı ile yeniden kendi topraklarına dönüp huzur içinde yaşamaya başlar…

Umarım…..

Benim unuttuğum ama sizin aklınıza gelenleri sıralayın işte…

2021 yılının hepinize, en başta sağlık olmak üzere huzur, mutluluk ve bol kazanç getirmesi dileklerimle…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

İKİ AYYAŞ, İKİ ŞAPKA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.