DOLAR

32,5115$% 0.18

EURO

34,8206% 0.25

STERLİN

40,6478£% 0.45

GRAM ALTIN

2.486,73%1,01

ÇEYREK ALTIN

4.239,00%0,44

TAM ALTIN

16.929,00%0,31

ONS

2.378,61%0,80

BİST100

9.551,02%0,22

BİTCOİN

1999880฿%-3.01022

a
alan18-kopya

Anavatan duy sesimizi

Suriye’de yaşayan ikisi engelli üç Türkmen kardeşten yardım edin çığlığı

https://youtu.be/fdHf2VgctYo

Suriye’nin Halep kentine bağlı Cekke köyünde yaşayan ikisi bedensel engelli üç kardeş, kendilerinden küçük kardeşlerinin tedavisi için yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de bulunan annelerinin yanına gelebilmek için Türk yetkililerden yardım bekliyor.

Yaşamlarının çok zor şartlar altında sürdürdüklerini, engelli oldukları için kendilerine 13 yaşındaki kız kardeşleri Hıtem Ömer’in baktığını ancak o’nun da artık bu yükün altından kalkamadığını belirten engelli İbrahim Ömer (22) – Şahin Ömer (16) kardeşler,” Annemiz Meryem Ömer, yaklaşık 2 yıl önce kalp rahatsızlığı nedeniyle 14 yaşındaki kardeşimiz Muhammet Ömer’i tedavi ettirebilmek için Türkiye’ye gitti. Gaziantep Çocuk Hastanesi’nde tedavisi devam ettiği için halen dönemedi. Biz de köyümüzde hayatımızı sürdürüyoruz. Ancak engelli olduğumuz için yemek yeme dahil tüm ihtiyaçlarımızı 13 yaşındaki kız kardeşimiz Hıtem elinden geldiğince karşılamaya çalışıyor. Kız kardeşimizin omuzlarındaki yük çok ağır. Artık o’da bu yükün altından kalkamıyor” dediler.

TÜRKİYE’YE ANNEMİZİN YANINA GELMEK İSTİYORUZ

İbrahim Ömer – Şahin Ömer kardeşler, yetkililerden yardım isteyerek Türkiye’ye annelerinin yanına gelmek istediklerini belirterek,” Kardeşimiz Muhammet Ömer burada rahatsızlandı ve annemiz doktora götürdüğünde tedavisinin Türkiye’de yapılması gerektiğine karar verdiler. Annemiz kardeşimizi alarak yaklaşık 2 yıl önce Gaziantep’e gitti. O zamandan beri tedavisi devam ediyor. Biz burada kaldık. Bir an önce anavatanımıza, Türkiye’ye gidip annemizin yanında yaşamak istiyoruz. Devlet yetkilileri bu konuda bize yardımcı olur ve Türkiye’ye gelmemizi sağlayabilirlerse kendilerine minnettar kalacağız. Çok zor şartlar altında yaşamaya çalışıyoruz. Kız kardeşimiz çok küçük ve bize bakmakta zorlanıyor. Böylece hem biz daha rahat bir ortamda yaşayacağız, hem de kız kardeşimizin yükü hafifleyecek. Annemizi, tedavisi süren kardeşimizi çok özledik” dediler.

BABALARI TERK ETTİ

Halep’e bağlı Cekke köyünde yaşayan İbrahim Ömer – Şahin Ömer – Hıtem Ömer kardeşlerin babaları Seyid Ömer’in kendilerini terk ettiğini ve başka bir kadınla evlenerek bir daha eve dönmediği öğrenildi.

HANGİ ŞARTLARDA YAŞADIKLARINI KAYDETTİLER

Çok zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren İbrahim Ömer – Şahin Ömer – Hıtem Ömer kardeşler, günlük yaşantılarını anlatan bir video çekerek bire1haber merkezine ulaştırdı.

Çok zor şartlar altında yaşadıklarını gözler önüne seren görüntülerde İbrahim Ömer – Şahin Ömer – Hıtem Ömer kardeşler Türk yetkililere de mesaj gönderdiler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Cinayet şüphesiyle tutuklanması istendi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.