DOLAR

32,4765$% -0.21

EURO

34,9733% 0.35

STERLİN

40,6695£% 0.21

GRAM ALTIN

2.436,08%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.052,00%-0,02

TAM ALTIN

16.181,00%0,13

ONS

2.332,08%0,71

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2097501฿%0.93455

a
alan18-kopya

Andropoz döneminde cinsellik

Merhaba hepinize;

Belki içinizden diyorsunuz ki hocam sürekli gençlerden bahsediyorsunuz. Fakat benim için genç ya da ileri yaş kavramı yok. Ben herkesi bilgilendirmek istiyorum. Benim için herkes ayrı bir danışan ve isteğim sorularını sormaya çekinen herkese açık bir yürekle erişebilmek. Sağlığınız ile ilgili olan yerlerdeki utanç duvarları olarak düşünülen kısımları birlikte aşmaktır.

Peki bugün Andropoz Döneminde cinsellikten biraz bahsetmeye ne dersiniz?

Andropozun genel olarak kelime anlamına değinelim dilerseniz.

Andropozu aslında kadınlarda oluşan menopoz sürecinin erkeklerdeki karşılığı olarak adlandırabiliriz. Andropoz dönemi erkeklerin genellikle yaşlılık sürecinde ortaya çıkan fiziksel, ruhsal değişimler ve özellikle cinsel işlev bozukluğunun oluşmasına sebep oluyor. Bu süreçte testisler ve böbreküstü bezlerinde bir yavaşlama görülür ve bununla birlikte androjen hormonlarının salgılanması azalır.

 Peki bu androjen hormonları nelerdir?

Aslında en çok tanınanı testesterondur. Adını aldığı testislerden salgılanması yapılır. Bunun yanı sıra kadınlık hormonu olan östrojeninde salgılanmasını sağlar. Androjen azalımında libido da düşebilir. Özellikle beyin, kas, kemik, prostat ve cinsel işlev üzerinde etkilidir. Bu hormona bağlı olarak cinsel işlevlerde bozukluk görülebilir. Şunu da bilmenizi isterim ki 30 yaşından sonra erkeklerde testesteron hormonu azalmaya başlar.

Cinsellik üzerindeki etkisinin detayına inelim birazda;

Andropozun fiziksel ve ruhsal etkilerinin yanı sıra en büyük etkisi cinsel işlev üzerinde bulunuyor. Bu süreçte sertleşmede zayıflama, iktidarsızlık, orgazm hissinde azalma ve cinsel isteksizlik ile karşılaşabilirsiniz. Yaşlanma ile birlikte androjen eksikliği erkeklerde hem uyarılma hem de cinsel ilişkide performans sorunlarına yol açabiliyor. Normal düzeyde bir cinsel arzu, ereksiyon ve boşalma için testosteron gerekli bu nedenle antropoz döneminde testesteron azalmasına bağlı olarak ereksiyon sorunu oluşabilir. Öncelikle tetkikler ile hormon kontrolü yapılmalıdır ve testesteron hormonu düşük oranda ise yükseltilmelidir.

Andropoz döneminde erkeğin aktif bir cinsel hayatının olması da mümkün tabii ki. Birçok erkeğin 65, hatta 75 yaşından sonra dahi çocuk sahibi olduğunu biliyoruz. Bu konuda birçok konuya haberler aracılığı ile erişebiliyoruz, bu nedenle yaşlanmak ya da andropoz dönemine girmiş olmanın cinsel hayatınızı etkileyeceğini söyleyemeyiz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BEN BUYUM!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.