DOLAR

32,5024$% 0.25

EURO

34,5555% 0.15

STERLİN

40,4505£% 0.18

GRAM ALTIN

2.496,47%0,55

ÇEYREK ALTIN

4.272,00%1,33

TAM ALTIN

17.064,00%0,44

ONS

2.388,52%0,23

BİST100

9.548,09%-1,36

BİTCOİN

2040316฿%-1.12154

a
alan18-kopya

Ankara’ya girişlerine izin verilmedi

Avukatlık Kanunu'nda değişiklik için yapılan çalışmalara tepki gösteren barolar başlattıkları yürüyüşle Ankara'ya ulaştı. Anıtkabir'e yürümek isteyen baro üyelerine polis izin vermedi.

Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen ve barolarla ilgili yasa değişikliğine tepki gösteren 56 baro başkanı, sembolik olarak 20’şer kilometre yürüyerek Ankara’ya ulaştı.

Ankara girişinde baro başkanlarını bekleyen polis ekipleri, valilik kararıyla yürüyüşe izin verilmediğini belirtti. Baro başkanları ise yürüyüşe devam edeceklerini ve ardından Anıtkabir’e gideceklerini söyledi. Bunun üzerine yürüyüşe geçen grup ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

‘ANAYASAL HAKKIMIZI ENGELLEYEN DURUMLA KARŞI KARŞIYA KALDIK’

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Muğla Baro Başkanı Cumhur Uzun, avukatlık yasası üzerinde yapılan ve 80 milyonun hukukuna etki edecek değişiklikleri daha görünür kılmak için cuma günü yola çıktıklarını belirterek, “Bu sabah Ankara’nın girişinde anayasal hakkımızı, yasal hakkımızı, Ankara’ya girişimizi engelleyen bir durumla karşı karşıya kaldık.

Bizlerin yola çıkışının ne kadar anlamlı ve gerekli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Çünkü biz, temsil ettiğimiz insanlarla birlikte bu tür hukuksuzluklarla mücadele etmek durumundayız. Barolar bunun için vardır, avukatlar bunun için vardır” dedi.

GAZİANTEP BAROSU’NDAN AÇIKLAMA

Bu arada, Avukatlık Kanunu’nda değişiklik için yapılan çalışmalara tepki gösteren Baroların Cuma günü başlattığı yürüyüşe katılanlar Ankara’ya ulaşırken, şehir girişinde Gaziantep Baro Başkanı Avukat Bektaş Şarklı’nın engellenmesi ve polisler tarafından darp edilmesine Gaziantep Barosundan tepki geldi.

Baro adına açıklama yapan Baro Başkan Vekili Melikşah Korkmaz, şu görüşlere yer verdi:

“Çoklu Barolara karşı Türkiye’den birçok Baro Başkanının Barolar ve Hukuk adına Cuma günü başlattıkları yürüyüş bugün sabah saatlerinde güvenlik güçleri tarafından engellenmiştir. Baro Başkanlarının Ankara’ya girişleri engellenmiş ve Gaziantep Baro Başkanımız Av. Bektaş Şarklı fiziksel saldırıya maruz kalmıştır. Bu durum ne insan hakları, ne hukuk devleti ile bağdaşmaktadır. Baro Başkanlarının eylemi haklı ve hukuka uygundur. Bunu engellemek bu engellemelerde şiddet kullanmak güya hukuk düzeni ile yönetilen ülkemize rejimin dayatmasıdır. Baro Başkanımıza yapılan saldırının sorumluları hakkında yasal işlem başlatılacaktır.

Devletin menfaatlerini hukuk çerçevesinde korumakla görevli olanlar Avukatların menfaatlerini neden korumazlar. Avukatlık Kanunu’nun TBB Başkanına yüklediği sorumlulukları hatırlatıyor vekendisini bu sorumluluğu yerine getirmeye davet ediyoruz. Bu günden itibaren Gaziantep Barosu Merkez Binasında tarihe not düşmek adına Savunmaya ve savunmanın kutsallığına gölge düşüren bu müdahalenin son bulacağı güne kadar onurumuz olan cübbelerimizle onur nöbetine başladığımızı kamuoyuna saygıyla bildiririz”

ADALET BAKANI GÜL DEĞERLENDİRMEDE BULUNDU

Öte yandan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Kanal 24’te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. “Baroların yapısıyla ilgili gerçekleştirilmesi planlanan idari değişiklikler ve bazı baro başkanlarının yaptığı yürüyüşün” sorulduğu Gül, barolarla her zaman “açık kapı diyaloğu” yürüttüklerini, baro başkanlarını dinlediklerini söyledi.

Buradaki temel yaklaşımlarının, baroların daha çoğulcu ve katılımcı bir yapıya kavuşması olduğunu dile getiren Gül, savunmanın, yargının temel unsuru olduğunun altını çizdi. Gül, avukatlık mesleğini daha ileri götürecek, mesleğin kazanımlarını daha da artıracak bir çalışma yapmak istediklerini vurgulayarak, “Savunma mesleğini geriye götürecek bir çalışmaya asla destek vermeyiz. Arkadaşlarımız, savunmayı daha güçlendiren, avukatların haklarını daha koruyan ve mesleki örgütlenmeyi daha da güçlendiren bir yapı üzerine çalışma yapıyorlar.” dedi.

Şu anda AK Parti’nin kamuoyuna açıkladığı bir taslağın olmadığını belirten Gül, tüm görüşleri dinlediklerini, gruplarının, tüm bu önerilere bakarak bir taslak ortaya çıkaracağını kaydetti.

Bakan Gül, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu ve baro başkanlarıyla her zaman irtibat halinde olduklarını aktararak, “Diyalog kapıları açık. Bizim için avukat, hakim, savcı, vatandaş olsun temel payda hukukun üstünlüğü. Hukukun üstünlüğüne dair her türlü görüş, öneri bizim için değerlidir.” diye konuştu.

Yürüyüş yapan baro başkanlarına “Ortaya çıkan hangi şeye karşısınız? Teklif yok, hangi maddesine karşı çıkıyorsunuz? Ortada henüz bizim bile daha vakıf olduğumuz bir teklif yok.” diye seslenen Gül, teklif ortaya çıktıktan sonra herkesin eleştiri ve öneri yapabileceğine işaret etti.

ANKARA EMNİYETİ’NDEN AÇIKLAMA

Emniyet Müdürlüğü’nden konuya ilişkin yapılan açıklamada, çeşitli illerden baro başkanları ve avukatlardan oluşan grubun saat 10.00 sıralarında Ankara-Eskişehir yolunun 15’inci kilometresine gelerek yaptığı basın açıklamasının ardından kendilerini karşılamak için bekleyen Ankara Barosu üyelerinin bulunduğu yere şehirlerarası yol üzerinden yürüyüş gerçekleştirmek istediği ifade edildi.

Söz konusu yürüyüş talebine, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’nun 6’ncı maddesi gereği il genelinde toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılabilecek alan ve güzergahların mülki amirliklerce belirlendiği, yürüyüş yapmak istedikleri güzergahın belirlenen yerlerden olmadığı, aynı Kanun’un 22’nci maddesine göre şehirlerarası yollarda toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamayacağı ve mevcut pandemi tedbirleri hatırlatılarak müsaade edilmediği belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

”Kendilerine araçlarla şehre girebilecekleri, Anıtkabir ya da bir başka mahale gitmeleri hususunda ve varsa diğer talepleri konusunda yardımcı olunacağı ifade edilmiştir. Buna rağmen yürüyüş yapmakta ısrar eden ve bir süre yolu trafiğe kapayan grup usulüne uygun şekilde kenara alınarak yol trafiğe açılmıştır.”

ankara escort bayan

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Babalar gününde en baba davranış

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.