DOLAR

32,5582$% 0.13

EURO

34,8781% 0.6

STERLİN

40,5219£% 0.9

GRAM ALTIN

2.426,33%-0,25

ÇEYREK ALTIN

4.073,00%-1,41

TAM ALTIN

16.249,00%-1,35

ONS

2.316,99%-0,42

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2173977฿%1.36293

a
alan18-kopya

Arkeoloğun intiharında kayıp tarihi eser iddiası

Gaziantep Müzesi’nde görevli Arkeolog Merve Kaçmaz’ın (33) intihar ederek yaşamına son vermesi ile ilgili soruşturma devam ederken, Kaçmış’ın, “kayıp” olduğu iddia edilen bir çok tarihi eseri usulsüz şekilde üzerine geçirmesi konusunda müze müdiresinin baskısına maruz kaldığı iddia edildi.

Geçtiğimiz Pazartesi günü Diyarbakır’da ikamet eden ağabeyi Ozan Kaçmış’ı ziyarete giden ve oturdukları  apartmanın 8. katından aşağı atlayarak hayatına son veren  Merve Kaçmış’ın, intihar etmeden önce bir mektup yazdığı belirlendi.

Kardeşinin yaklaşık 2.5 yıldan beri Zeugma Müzesinde çalıştığını, baskı ve mobbing uygulamasından dolayı duygusal yönden çöküntüye girdiğini belirten ağabey Ozan Kaçmış,  “ Son 6-7 aydır kardeşim müzede bir zimmet devri olayı ile karşı karşıya olduğunu zaman zaman bize anlatıyordu. Kardeşim hafta sonu Diyarbakır’a geldi. Pazartesi sabahı bulunduğumuz binanın en üst katından atlayarak intihar etti. Konuyla ilgili suç duyurusunda bulunduk savcılığa gerekli yerlere bu konunun hukuk yoluyla takip edeceğiz. Hukuksal anlamda arayışımızı yapacağız ve konuyu takip edeceğiz. Kardeşim bir mektup bırakmış, mektubu biz görmedik. Eve gelen olay yeri inceleme ekipleri mektubu almışlar. Mektubun içeriği hakkında herhangi bir bilgimiz yok. Mektup şu an savcılıkta, inceleniyor” dedi.

ÇOK SAYIDA TARİHİ ESER KAYIP İDDİASI

İddiaya göre, müzede görev yapan bir memurun 6-7 ay önce başka bir kuruma gönderilmesi sonrası o memurun üzerine zimmetli tarihi eserlerin devredilmesine ilişkin çalışmalar sırasında yaklaşık 150-200 adet tarihi eserin eksik olduğu ortaya çıktı. Müze yönetiminin bu konuda suç duyurunda bulunulmak yerine, kayıp olan eserleri usulsüz bir şekilde üzerine geçirmesi için Kaçmış’a baskı yapmaya başladı.

BAKANLIKTAN MÜFETTİŞ TALEP EDİLDİ

Polis, intihar ile ilgili soruşturmayı sürdürürken, Merve Kaçmış’ın yazdığı iddia edilen mektubun da incelendiği öğrenildi. Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü de olayın araştırılması için Bakanlık’tan müfettiş talebinde bulundu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kar maskeli gaspçı vurularak öldürüldü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.