DOLAR

32,5869$% 0.22

EURO

34,7879% 0.34

STERLİN

40,3419£% 0.45

GRAM ALTIN

2.410,66%-0,89

ÇEYREK ALTIN

4.082,00%-1,64

TAM ALTIN

16.279,00%-1,65

ONS

2.291,88%-1,50

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2159593฿%0.33506

a
alan18-kopya

ARTIK BİR YUVALARI VAR

12 yıllık eşi tarafından sokağa atılan, çocukları ile parklarda yaşamaya başlayan Münevver Gümüş’e Gaziantep sahip çıktı. Hayırsever Ali Uysal kedisine ait evin kapısının anahtarını Münevver Gümüş’e teslim ederken, kadın dayanışması da evin ihtiyaçlarını karşılayacak.

Yardımsever Gaziantep halkı, çaresiz bir ailenin daha imdadına yetişti. Münevver Gümüş’ün basında yer alan feryadına hayırseverler kayıtsız kalmadı. Alkol bağımlısı eşi tarafında şiddet gören ve 3 çocuğu ile sokağa atılan Münevver Gümüş, kadın sığınma evine gitse de orada kalıcı olarak barınamadı, parklarda yaşamaya başladı.  Basında yer alan haberler üzerine  yardım etmek isteyen vatandaşlar kapılarını anne ve çocuklarına açtı.

“EVİM ONA EMANET”

1 yıllığına evini kira almadan Münevver Gümüş’e veren Ali Uysal, “Evim çok mükemmel değil ama en azından başını sokabilecek. Dışarıda kalmaktan çok iyidir. Evimi ona emanet ediyorum. Kendisini toplayana kadar burada kalabilir. Benim elimden gelen bu. Keşke daha fazlası gelseydi” dedi.

EVİ BAŞTAN AŞAĞI YAPACAĞIZ

Yapılan haberlere kayıtsız kalmayan Necla Öznur ise Münevver Gümüş’ü evine alarak ihtiyaçlarını karşıladı. Öznur, “Münevver hanımı parktan alıp evimde misafir ettim. Çocukların psikolojisi hiç iyi değildi. Kendisi de iyi değil. Medine Fırtına Kadının Gücü adı altında bir gurubumuz var. Oradan yapılan çağrılara insanlar kayıtsız kalmadı.  Evin ihtiyaçlarını elimizden geldiğinde tamamlayacağız. Münevver hanım tek değil. Gaziantep kadınları olarak biz de varız. Evi baştan aşağı inşallah yapacağız” ifadesini kullandı.

PARKLARDAN KURTARILDI İŞ İSTİYOR

Münevver Gümüş, kendisi ve çocuklarına yardım elini uzatan herkese teşekkür ederek, “Eşim madde bağımlısı, alkolik. Kendisinden şiddet görüyordum. Şu an uzaklaştırma aldı. Bizi eve almıyordu. Çocuklarımla dışarıda kaldık. Çocuklarım bir haftadır sıcak bir yemek yiyemiyor. Ali bey, Necla hanım yardım ettiler. Allah razı olsun. Zor bir durumdayım. En büyük sıkıntım evdi. Şu an evi temin ettim. Eşyalar da bir şekilde tamamlanıyor. Şimdi kendime iş bakmak durumundayım. İş istiyorum. Çocuklarıma bakmak, onları sağlıklı bir şekilde yetiştirmek istiyorum.”

NE OLMUŞTU?

Şahinbey ilçesi Türkmenler Mahallesi’nde yaşayan Münevver Gümüş, eşinden şiddet gördüğünü iddia etmişti. Eşinin madde bağımlısı, alkolik olduğunu ve kendisini sürekli darp ettiğini ileri süren 3 çocuk annesi, eşinin kendisini ve çocuklarını eve sokmadığını söylemişti. Daha önce kadın sığınma evine gittiğini ve orada kalıcı olarak barınamadığına söyleyen Gümüş, içinde üç dört parça kıyafetin bulunduğu poşetlerle park ve sokaklarda yaşamaya başlamıştı. Gidecek yerinin ve maddi gelirinin olmadığını ifade eden 11, 8 ve 2 yaşlarında 3 çocuğu bulunan anne Gümüş, yetkililerden yardım istemişti.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Plastik fabrikasında yangın: 20 yaralı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.