DOLAR

32,3965$% 0.21

EURO

35,0934% -0.03

STERLİN

41,0672£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,21%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,91

TAM ALTIN

16.336,00%2,45

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.103,91%0,26

BİTCOİN

2280199฿%-0.2238

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Baklavacıların Bayram mesaisi

Gastronomi kenti Gaziantep'te baklavacıların bayram telaşı başladı. Ramazan bayramında umduklarını bulamayan tatlıcılar, Kurban bayramı öncesi tatlı bir telaş yaşıyorlar.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala yurt içinden ve dışından gelen talepleri karşılamaya çalışan Gaziantepli baklavacılar, yoğun mesai harcıyor. Baklava ustaları siparişleri yetiştirebilmek için büyük çaba harcarken, bayram akşamına kadar yoğunluğun devam edeceğini ifade ettiler.

Türk mutfağının en önemli tatlıları arasında ismi Gaziantep'le özdeşleşen baklava, bayramlarda en çok tüketilen tatlıların başında geliyor.

Baklavanın dışında yaptığı tatlı çeşitleri ile yurt içi ve yurt dışından siparişler alan Urhanoğlu Baklava’nın sahibi Serdal Urhan, farklı lezzetler yaratabilmek için sürekli araştırma içinde olduğunu belirterek,” Baklava Gaziantep’in gözbebeği ve bayramların vazgeçilmez tatları arasında. Ancak, biz baklavanın yanına çeşitli tatlıları da katarak Gastronomi kentine yakışır yeni lezzetler üretebilmek için çaba harcıyoruz” dedi.

BORUDA KADAYIF’A BÜYÜK İLGİ

Serdal Urhan, kendi üretimi olan “Boruda kadayıf”ın büyük ilgi gördüğünü ve siparişlere yetişmekte zorlandıklarını ifade ederek,” Bu ürünü piyasaya sürdükten sonra Gaziantepliler çok sevdi ve şimdi yurt içinden bir çok sipariş almaya başladık. “Boruda kadayıf” özel bir tatlı ve yapımı da biraz daha zahmetli” diye konuştu.

YENİ LEZZETLER YOLDA

Tatlıda yeni arayışlar içerisinde olduklarını ve Kurban bayramından sonra bu lezzetlerden bir tanesini daha hayata geçireceklerini vurgulayan Serdal Urhan,” İnovasyon çalışmalarımızı günün her saati sürdürüyoruz. Yeni lezzetler sunma konusunda geliştirdiğimiz bir ürünümüz var ama bunu Kurban Bayramından sonra hayata geçireceğiz. Umarım, bu ürünümüzü tadanlar beğenir ve “Boruda kadayıf”tan sonra yeni bir damak tadı oluşturmuş oluruz” şeklinde konuştu.

RAMAZAN BAYRAMINDA UMDUKLARINI BULAMADILAR

Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 (Koronavirüs) nedeniyle uzun bir süredir Baklavacıların iş yapamadıklarını ve zor bir dönemden geçtiklerini belirten Urhan,” Pandemi nedeniyle Ramazan bayramında bizim sektörümüz umduğunu bulamadı. Zaten yaklaşık 2 ay işyerlerimizi kapattık. Kurban bayramı öncesi bir yoğunluk yaşıyoruz. Yurt içinden ve yurt dışından aldığımız siparişleri yetiştirmeye çalışıyoruz. Sıkı bir şekilde çalışıp, herkesin tatlısını teslim ederek misafirlerine ikram etmelerini sağlayacağız” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Antep Fıstığı sektörü Nizip Ticaret Odası’nda toplandı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.