DOLAR

32,5773$% 0.07

EURO

34,8998% 0.05

STERLİN

40,6105£% 0.17

GRAM ALTIN

2.438,59%0,37

ÇEYREK ALTIN

4.094,00%0,31

TAM ALTIN

16.329,00%0,33

ONS

2.325,43%0,16

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2169198฿%0.11479

a
alan18-kopya

BENİM LAFIM ÇAMURU GÖRENLERE

Sizce asıl mesele nedir? Mutluluğu bulmak mıdır yoksa mutlu olabilmenin formülünü bulmak mı?

Herkeste bir telaş almış gidiyor başını. Daha burnunu koluna silme alışkanlığını aşamamış o güzel çocuklarımız bile mutluluğun peşine düşer olmuş, çevrelerinden duydukları güya aşk acısını çeker olmuş. Geceleri yorganın altında, damar şarkıları açıp; 6/A da ki B’nin, F.’nın sevdasına düşer olmuş. Yalnız çocuklar mı böyle bir buhran içinde yoksa otuz yaşına gelse de olgunluğa erişememiş insanlarımızda mı öyle…

Sana ne insanların duygularından, sana ne insanların mutsuzluğundan, dinlediği şarkılardan diyebilirsiniz.

Haklısınız da haddizatında hepimizin düşünmesi gereken bir şey bu.

Mutluluk denilen şey hep orada aslında yalnızca biz bakmayı bilmiyoruz, yalnızca biz yaşamda var olabilmeyi, tırtılken kelebek olabilmeyi bilmiyoruz.

Hep bir üst model araba, hep en iyi markalarda elbiseler, hep en tatlı yiyecekler,  hep güneş dolu günler arzuluyoruz. Aza kanaat etmeyen çoğu bulamaz lafını ne yazık ki hep mi hep unutuyoruz. En büyük mutluluğun aldığımız nefesi geri verebileceğimiz bir sabaha yeniden uyanmanın olduğunu göz ardı ediyoruz.

Hayatta mutlu olunabilecek ne kadar şey varsa biz onu bırakıp, nerde bir melankoliklik varsa oraya atlıyoruz. Nasıl nüfuz ettiyse, aşkın a sını bile bilmeyen çocuklar aşk acısı çekiyor. Ve artık nasıl nüfuz ettiyse, şarkılarda sözler bile, dizilerde senaryolar bile; aşk acısından, her gün kavgadan, ağlamaktan geçilmiyor.

Elbette bazen üzülmeliyiz ve hatta utanmadan yeri geldiğinde de ağlayabilmeliyiz.

Ben sizin neler çektiklerinizi bilemem, ben size her gün gülün diyemem. Benim lafım sadece hayatın kıymetini bilmeyenlere, benim lafım sadece mutlu olabilecek o kadar şeyi varken hala nankörlük edip; ben mutsuzum deyip gezebilen ve mutluluk varsa neden hala beni bulmadı diye haykıran insanlara.

Demem o ki mutlu olmak çok kolay şayet hayata doğru pencereden bakabiliyorsak. Güzel insanın da dediği gibi,  ‘’Aynı pencereden dışarı bakan iki kişiden biri sokaktaki çamuru diğeri gökyüzündeki yıldızları görebilir. Seçim bizlere aittir.’’

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kanayan yara; İSTİSMAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.