DOLAR

32,5173$% -0.09

EURO

34,8259% -0.13

STERLİN

40,5444£% 0.06

GRAM ALTIN

2.424,23%-0,23

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-1,08

TAM ALTIN

16.164,00%-1,08

ONS

2.320,56%-0,05

BİST100

9.690,31%0,47

BİTCOİN

2144269฿%-0.73992

a
alan18-kopya

“Birlikte yeneceğiz, bize yardımcı olun, evde kalın”

Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hemşire olarak çalışan evli ve 2 çocuk annesi 31 yaşındaki Hanife Taşdemir, korona virüs tedavisi sırasında yaşadıklarını anlattı.

Vatandaşlardan tedbirlere uymalarını ve zorunlu olmadıkça evlerinde kalmalarını isteyen hemşire Taşdemir,”Bu Koronavirüs’ü hep birlikte yeneceğiz. Siz de bizlere yardımcı olun, evde kalın’’ dedi.

“BİZDE İNSANIZ, SORUMLULUKLARIMIZ VAR”

Hemşire Hanife Taşdemir, ilk önce virüsü kendisinde kabullenemediğini ifade ederek “Biz hemşireler olarak karşımızdaki ne olursa olsun, bütün hastalıklarla savaşıyoruz. Biz de insanız, bizim de ailemiz var, çocuklarımız var, sorumluluklarımız var. Hiçbirimiz tek başına bir birey değiliz, bu yüzden herkes elini taşın altına koymalı. Tedbirlere sıkı sıkıya uymalı. Ancak bu şekilde başarılı oluruz” diye konuştu.

Korona virüsün hastane dışında kendisine bulaştığını düşündüğünü belirten Taşdemir, “COVİD-19 Salgını ülkemize geldiğinden beri aktif olarak yoğun bakımda görev yaptım. Birçok pozitif hastaya baktım. Ekipmanlarımız tamdı bizim, yoğun bakımda her türlü ekipmana ulaşabiliyorduk. Maske, tulum, önlükleri, gözlük ve siperlikler hepsi yoğun bakımımızda mevcuttu. El hijyenine de çok dikkat ediyordum. Virüsün bana nasıl bulaştığını ben de bilmiyorum. Tabi sosyal yaşayan insanlarız, markete ya da pazara da gidiyoruz. Oralardan bulaştı diye düşünüyorum. Maalesef bütün insanlar sosyal mesafe ya da el hijyenine dikkat etmiyor’’ şeklinde konuştu.

TEDBİREN TEST YAPTIRDI, VİRÜSÜ KAPTIĞINI ÖĞRENDİ

Çok ağır belirtileri olmamasına rağmen, tedbiren test yaptırdığını ve pozitif olduğunu öğrendiğini dile getiren Taşdemir “Covidli hastalara baktığım için, diğer arkadaşlarıma bulaştırmayayım diye, her ihtimale karşı polikliniğe başvurdum. Daha sonra test yapıldı maalesef testin sonucu pozitif çıktı. Tabi insan kendisinde virüsün olduğunu kabullenemiyor, kendine yakıştıramıyor. Ben de grip gibi düşündüm, öyle algıladım. Bir an önce bu virüsü yenmeliyim, ondan kurtulmalıyım diye düşündüm. 10 günlük bir hastanede yatış sürecim oldu. Bu süre içerisinde eşim, akrabalarım, arkadaşlarım, hastane yönetimi ve çalışanlar sürekli beni aradılar, ziyaret ettiler. Çok çabuk atlattım, fazla ağırlaşmadan, oksijen ihtiyacı olmadan atlattım. Daha sonra ise idari izinle eve geldim, 14 gün de evde kaldım. Şu an iyiyim, görevimin başındayım. Tekrar hastalara bakıyorum.  Tüm meslektaşlarımın hemşireler haftasını kutluyorum. Biz hemşireler olarak karşımızdaki ne olursa olsun, bütün hastalıklarla savaşıyoruz’’ ifadelerini kullandı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Vaka sayısı artınca tedbirlerde artırıldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.