DOLAR

32,3894$% 0.2

EURO

35,0849% -0.02

STERLİN

41,0811£% 0.43

GRAM ALTIN

2.324,39%0,23

ÇEYREK ALTIN

4.020,00%0,38

TAM ALTIN

16.177,00%1,12

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.096,13%0,18

BİTCOİN

2275147฿%-0.40324

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“Bu günlerin Sesi”

Şu an ne kadar da büyük bir zaman dilimi aslında, dünyadaki her nefesin hikayesini anlamaya çalıştığımızda, bir yanı bahar bir yanı belki de karlara batmakta, bir sürü âlem saklı her bir canda ve bir sürü elem göz yaşları ile akmakta..

Bir an a hangi duygular sığmakta, taa bir köşesinden öbür tarafa ve bazen bazı zamanlarda her bir an başkalarının anlarına katılmakta belki de buluşturmaktır amacı dünyanın, her bir insanı tek bir duyguda..

Dünyanın bir köşesinde ne stok yapılacak yiyecek ne de bir lokma ekmek var, dünyanın bir köşesinde ne gidilecek bir okul ne de bir parça kağıt var, dünyanın bir köşesinde ne gezilecek avm ler ne de nefes alacak temiz bir toprak var, dünyanın bir köşesinde ne mutlu günler ne de korkusuz bir an var.. Dünyanın bir köşesinde, şu anda okunabilinse okuyup okuyup bitirilemeyecek ne hikayeler var..

İşte bizim bazen mahrum kaldığımızı düşündüğümüz şeyler belki de her canlının hikayesini okuyabilelim diye bir fırsattır, insanın kendi içine dönebilmesi için bir fırsattır, en yakınının yüzündeki bir ayrıntıyı belki de görmek için ya da çocuğunun sesine kulak verebilmek için ve belki de yaşadığımız bu günlerin sebebi dünyanın iletmek istediğinin ta kendisi..

Bu ses hep vardı bu mesaj hep vardı ama insan duymamakta ısrarcıydı malından, yapıp yapıp yığdıklarından kendine güveni vardı ne zaman ki aç kalma korkusu, can korkusu insan seçmeden dünyanın en ücra köşesinden en yüksek en lüks binasına vurdu işte o zaman insan eskilerden beri yaşanan o anların içinde kendini buldu..

Uzun lafın kısası hayattır bu türlü türlü sınavlarla karşılayan, engeller koyan, kurallar koyan ve baharını beklemeli insan, en kötü durumlarda bile aklına kalbine sahip çıkabilmeli insan, her bir kötü anı iyi bir an için yenebilmeli insan, tedbiri elden bırakmamalı insan, kurallar varsa eğer bencillikten uzaklaşıp kaybetmemek için uymalı insan, en basitinden sahilde bir çay içebilmenin bile kıymetini yalnız bugünlerde değil her an anlayabilmeli insan, sevdiklerini korumak için bazı şeylere katlanmalı insan, bol bol her şeyi her an okumalı insan ve yalnızca kendi iç dünyasına döndüğü bu zamanlarda değil her an dünyanı, dünyadaki her bir canı o canla gelen her bir anı okuyabilmeli insan..

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

KORONA İLE YAŞANANLAR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.