DOLAR

32,6012$% 0.38

EURO

34,8087% 0.19

STERLİN

40,6092£% 0.02

GRAM ALTIN

2.497,13%0,52

ÇEYREK ALTIN

4.257,00%0,18

TAM ALTIN

16.953,00%0,19

ONS

2.389,61%0,45

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2089175฿%5.27333

a
alan18-kopya

BU İNAT NİYE ?

Mart ayının başlarından itibaren tüm dünyayı etkisi altına alan ve yüzbinlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Korona virüs (Covid-19) salgını devam ederken maalesef sanki bu illeti hafife alıyormuşuz gibi.

Evet, artık maske, sosyal mesafe ve temizlik hayatımızın bir parçası oldu ve bundan da daha uzuuun bir zaman kurtulacağız gibi görünmüyor. Çünkü, tüm uyarılara rağmen bu illet öylesine hafife alınıyor ki; ne uyarılara, ne de yasaklara aldıran var…

Maskeyi sanki sahaya çıkan bir futbol takımının kaptanıymış gibi koluna takanı mı dersin, çenesinin altına papyon yerine takanı mı dersin, elinde sallayarak gezeni mi dersin, cebinde gezdireni mi dersin ? mecburen bulunmak zorunda olduğumuz ortamlarda tüm bunlara rastlamak mümkün.

Sosyal mesafe dersen hak getire ?

Maşallah düğünlerimiz bıraktığımız yerden halaylı, çiftetellili bir şekilde hız kesmeden devam ediyor. Yapmayın, etmeyin denmesine rağmen hasta ziyaretlerimiz olmazsa olmazımız.

Peki ya temizlik ?

Eh o konuda birazcık ta olsa bulduğu yerde ellerini sık sık yıkayanlara, dezenfekte gördükleri yerde sürenlere genelde rastlıyorum.

Tüm uyarılara ve cezalara rağmen bu inat niye ?

Hadi kendimizi düşünmüyoruz, bari ailemizi, sevdiklerimizi ve komşularımızı düşünelim…

Şimdi, bu sıcakta maske takmak çok zor ve bunaltıyor, sevdiğimiz birisini gördüğümüzde kültürümüz gereği sarılmazsak sanki karşımızdaki insanı gördüğüme memnun olmamışım gibi bir hava oluşur dediğinizi duyar gibiyim…

Birazcık olsun kendimizi sıksak, kurallara uysak inanın bu illet bizi terk edecek ve normale dönmemiz, çok özlediğimiz kucaklaşacağımız, sevdiğimiz insanları sarıp sarmalayacağımız günlerin geri dönmesi çok daha çabuk olacaktır…

Bu süreçten çıkmanın ve ayağa kalkmanın belki de en kolay yollarından biri 'Ben' yerine 'Biz' demeyi öğrenmektir. 'Ben' ve 'Biz' bir bölge, ülke, inanç ya da ideolojiyle sınırlı olmamalıdır. 'Bir musibet bin nasihatten iyidir.' sözünü hatırda tutmalı ve bu yaşanan süreçten dersler çıkarılmalıdır.

HAYDE HEP BİRLİKTE KURALLARA UYALIM VE BU İLLETİ BİRLİKTE YENELİM

İYİ BAYRAMLAR…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Z KUŞAĞI GENÇLERİ NE DİYOR?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.