DOLAR

32,5523$% 0.01

EURO

34,8314% -0.12

STERLİN

40,4975£% -0.07

GRAM ALTIN

2.441,69%0,49

ÇEYREK ALTIN

4.082,00%-0,05

TAM ALTIN

16.282,00%-0,02

ONS

2.328,05%0,27

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2110468฿%-2.81722

a
alan18-kopya

BU İŞTE BİR YANLIŞLIK VAR AMA NERDE ?

Tüm dünyayı kasıp kavuran ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan Korona virüs (Covid)-19) nedeniyle hayat adeta durdu, gerek ülkelerin, gerekse vatandaşın ekonomileri alt üst oldu, herkes birbirine şüpheyle bakar oldu.

Kim virüsü taşıyor, kim hasta ama belirtisi olmadığı için farkında değil, kim hasta, kim değil ?

Bu soru işaretleri uzayıp gidiyor…

Herkesin kafası allak bullak.

Kimse işine konsantre olamıyor.

İnsanların psikolojileri tamamen artık bozulmuş durumda.

Çoğunluğun kullandığı toplu ulaşım araçlarına binerken kafasında bir sürü soru işareti. Aracı olmadığı için yaya gitmeyi göze alamadığı için mecburen kullanıyor. Beraberinde de tehlikeyi kat be kat artırıyor…

Bankaya, postaneye, hastaneye, cafeye, restauranta gittiğimizde zaten söyleyecek çok fazla şey olduğunu sanmıyorum…

Evet bunlar hayatın içinden yaşananlar… Hepimiz öyle veya böyle bir şekilde şahit oluyoruz hatta yaşıyoruz…

YANLIŞLIK NERDE ?

Tüm bunların yanında son günlerde yapılan ve adeta birbirini yalanlayan açıklamalar ise kafaları karıştırıyor.

Örneğin Gaziantep’te bir çok doktor, sağlık personeli hastanelerde Korona virüs hastalarını yatıracak tek bir yer olmadığını, hatta durumu biraz daha iyi olanların karantinaya alındığı yurtlarda bile yatacak yer kalmadığını söylüyorlar.

Hatta özel bir hastanede çalışan bir doktor isyan edercesine,” Allah aşkına bu işi basında dile getirin ve bir çözüm bulunsun. Hiçbir hastanede tek bir yer yok. Virüs teşhisi konulmuş bir çok insan var ve yatıracak yer olmadığı için mecburen evine gönderip karantina altına alınmasını sağlıyoruz. Durumu ağır olan hastalar için ise, tedavisinin bir bölümü tamamlanan hastaları evlerine gönderip onların yerlerine yatırma yolunu seçiyoruz. Biz bunları söyleyemiyoruz. Çünkü, sonrasında başımıza ne geleceğini bilemiyoruz “ diye feryat ediyor.

Bir başka doktor sosyal medyada hem de açık kimliğini kullanarak “ Hastanelerde virüs taşıyan hastaları yatıracak yer yok” diye paylaşım yapıyor.

Sonra bakıyoruz, pandemi sürecinin başladığı ilk günden itibaren aldığı sorumluluğu çok iyi bir şekilde yerine getiren ve hemen hemen herkesin takdirini kazanan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca,” Hiçbir kentimizde, hiçbir hastanemizde hiçbir sorunumuz yok. Hasta vatandaşlarımızı rahatlıkla tedavi edebileceğimiz ortamlar mevcut” diye açıklama yapıyor.

Burada bir yanlışlık var ama nerede ?

Benim aklıma hemen şu soru geliyor ?

Acaba illerin Sağlık Müdürleri, hastane yetkilileri, pandemi kurulları yani bu işle ilgili her kim varsa Sağlık Bakanı yana Bakanlığa doğru bilgileri vermiyorlar mı ?

Eğer böyle ise durum çok vahim ?

Sayın Bakanımızdan istirhamım, ilk günden itibaren sağlık emekçileri ile birlikte cansiperane bir şekilde verdiğiniz emeklerin boşa gitmemesi için “ hangi şehirde kaç tane pandemi hastanesi var, yatak kapasiteleri ne,  kaç yatak dolu, kaç yatak boş” kamuoyu ile sağlıklı bir şekilde paylaşabilirseniz, hem siz ve sağlık emekçileri zan altında kalmaktan kurtulmuş olursunuz, hem de vatandaş hastaneye gittiğinde rahatlıkla tedavisini görür…

Yok eğer, bu işin içinde başka bir oyun varsa “ Özel hastaneler artık ücret karşılığı Korona virüs hastalarını tedavi ediyor” Devletin hastanelerinde yer yok bahanesi ile vatandaş özel hastanelere gitmeye zorlanıyorsa işte o zaman derhal gereğini yapın ve böyle bir yolu seçenleri hem teşhir edin, hem de gerekli cezayı uygulayın…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

AKP ÇOKTAN KAYBETTİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.