DOLAR

32,3277$% 0.21

EURO

35,0900% -0.18

STERLİN

40,8344£% -0.49

GRAM ALTIN

2.307,51%1,33

ÇEYREK ALTIN

3.970,00%0,17

TAM ALTIN

15.883,00%0,17

ONS

2.220,64%1,19

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2288793฿%3.29145

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Büyükşehir, kütüphanelerdeki salgın tedbirlerini artırdı

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesinde şehrin muhtelif yerlerinde hizmet veren kütüphanelerde yeni tip Koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle enfeksiyon riskini önlemek amacıyla hijyen ve temizlik tedbirleri üst seviyeye çıkarıldı. Ayrıca vatandaşların kullanımına açılan 22 bin kitap kapasiteli dijital kütüphane “Gaziantep Okuyor” uygulaması ile pandemi süresi boyunca 356 bin 238 sayfa kitap, elektronik ortamdan okundu.

Koronavirüs’ün yayılmasını engellemek adına başlattığı hijyen seferberliğine aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Çocuk Kütüphanesi, Güvenevler Çocuk Kütüphanesi, Hasan Celal Güzel Çocuk Kütüphanesi, Kavaklık Kitapevi ve Sanat Merkezi Kütüphanesi’ni de unutmadı, salgının başlangıcından bugüne koruyucu önleyici tedbirlerini artırdı. Bunun yanı sıra gençlerin ve çocukların kitap okuma alışkanlığını yitirmemesi için cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden bir tıkla erişilen  “Gaziantep Okuyor” uygulaması hizmete sunuldu. Edebiyat, tarih, kişisel gelişim gibi birçok konuyu içeren 22 bin elektronik kitap, mayıs ayından bu yana kent genelinde dijital ortamda 356 bin 238 sayfa okunarak vatandaşların yoğun ilgisi ile karşılandı.

Salgının ülkede kendini göstermesiyle birlikte kütüphanelerde atölye ve araştırma çalışmalarına ara verilerek kitap ödünç-iade işlemlerine devam edildi. Kitap ödünç-iade işlemlerinde kitap salonu kullanıcılara kapalı olup istenen kitap kütüphane personeli tarafından raftan alınıp okuyucuya veriliyor. Bu işlemler sırasında aynı anda en fazla 5 kullanıcı kütüphane mekânında bulunuyor. İade gelen kitaplar 3 gün ayrı bir alanda bekletilip, “Kitap Sterilizasyon” cihazlarında dezenfekte edilerek tekrar raflara yerleştiriliyor.

Öte yandan pandemi hakkında personellerin deneyim kazanması için Kovid-19 çerçevesinde eğitimler verildi. Kütüphane içerisinde sosyal mesafe kuralları uygulandı. Siperlik, maske, eldiven, dezenfektan gibi koruyucu malzemeler temin edildi. Kütüphane içerisine, giriş ve çıkışlara dezenfektan aparatları, atık maske kutuları gibi hijyen malzemeleri konuldu. Düzenli olarak kütüphaneler dezenfekte edildi. Gelen kullanıcıların ateş ölçümleri yapılıp, maske uyarılarından sonra sosyal mesafe kurallarına göre kütüphaneye alımları gerçekleştirildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Karantinayı ihlal etti, 33 kişiyi riske attı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.