DOLAR

32,5061$% -0.11

EURO

34,9783% 0.38

STERLİN

40,7849£% 0.49

GRAM ALTIN

2.429,65%0,28

ÇEYREK ALTIN

4.051,00%-0,61

TAM ALTIN

16.179,00%-0,45

ONS

2.325,88%0,44

BİST100

9.806,88%0,87

BİTCOİN

2065801฿%-4.25084

a
alan18-kopya

CHP’de neler oluyor ?

Hemen her fırsatta Atatürk’ün Partisi olduğu her platformda vurgulanan, bununla da en üst düzey yöneticisinden, sıradan üyesine kadar gurur duyan Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) son zamanlarda neler olduğunu anlamak mümkün değil.

10 Kasım Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 82. yıldönümü. Ancak, Türk Milletinin en büyük liderinin ölüm yıldönümünden bir gün önce iki Gazi’den (Atatürk ve Gaziantep) birisi olan  Gaziantep’te kendi kurduğu Partisi’nin İl ve tüm ilçe başkan ve yönetimleri görevden alındı.

Görevden alma gerekçesi CHP Tüzüğü’nün 25. Maddesi olduğu öğrenildi.

Peki CHP tüzüğünün 25. Maddesi ne diyor ?

“Madde-25

  1. Yasalarda, tüzükte ve yönetmeliklerde öngörülen görev ve sorumlulukları ve mali yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da aksatan; partinin ilkelerine, amaçlarına ve çalışma kurallarına aykırı hareket eden il, ilçe, belde başkanı ve yönetim kurulu üyelerini, Merkez Yönetim Kurulu, üye tam sayısının üçte iki çoğunluğuyla ve gizli oyla, gerekçesini belirterek görevden alabilir.

(2) İl yönetim kurulu, aynı esaslarla ve gerekçesini belirterek ilçe başkanını, ilçe yönetim kurulu üyelerini, belde başkanını ve belde yönetim kurulu üyelerini görevden alabilir. Bu durumda karar, beş gün içerisinde gerekçesi ile birlikte Genel Merkeze bildirilir.

(3) İlçe yönetim kurulu, aynı esaslarla ve gerekçesini belirterek belde başkanı ve belde yönetim kurulu üyelerini görevden alabilir.

Bu durumda karar, beş gün içerisinde il başkanlığına ve Genel Merkeze bildirilir.

(4) Merkez Yönetim Kurulu kararı ile görevden alınanlar, gerekçeli kararın tebliğinden başlayarak (5) gün içinde Parti Meclisine itirazda bulunabilir. İtirazın kabulü için üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu gerekir; aksi takdirde itiraz reddedilmiş olur. Parti Meclisinin kararı kesindir.

(5) Merkez Yönetim Kurulu dışındaki üst örgüt birimincegörevden alınanlar, kendisini görevden alan yönetim biriminin bir üstündeki örgüt birimine, gerekçeli kararın tebliğinden başlayarak beş (5) gün içinde itiraz edebilir. İtiraz üzerine on (10) gün içinde karar verilir. İtirazın kabulü için ilgili kurulun üye tamsayısının üçte iki çoğunluğu gerekir; aksi takdirde itiraz reddedilmiş olur. İtiraz üzerine verilen karar kesindir.

(6) İtirazda bulunmuş olmak, görevi bırakmayı ve devretmeyi geciktirme nedeni sayılmaz.

Buraya kadar tamam…

Genel merkez elbette tüzüğe aykırı iş ve işlem yapan yöneticileri görevden alma tasarrufunda bulunabilir. Buna kimse bir şey diyemez.

Fakaaat. İşin garip yanı, hemen her ortamda Atatürk’ün Partisiyiz diyeceksiniz, CHP’yi  Atatürk kurdu diyeceksiniz ve sonra kalkıp, bu ülkeyi küllerinden yeniden doğduran, Cumhuriyeti kuran, tüm dünyanın gıpta ile baktığı Ulu Önder’in ölümünün 82. yıldönümünden bir gün önce kurduğu partinin Gazi unvanı almış dünyadaki tek şehrinin il ve tüm ilçe başkan ile yönetimlerini görevlerinden alacaksınız.

Bu Atatürk’e saygısızlık değil de nedir ?

Görevden almayı tebliğ edecek başka bir gün bulamadınız mı ?

Bu tebligatı kim, kimlerin emri ile yaptıysa şöyle şapkasını önüne koysun, bir daha düşünsün.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DEPREM SONRASI…

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.