DOLAR

32,5652$% 0.03

EURO

34,9041% 0.06

STERLİN

40,6268£% 0.22

GRAM ALTIN

2.429,93%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.063,00%-0,46

TAM ALTIN

16.202,00%-0,46

ONS

2.321,70%0,00

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2095602฿%-3.31283

a
alan18-kopya

“Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü Projesi” kitap desteği bekliyor

Bilindiği üzere ülkemizde karşı karşıya olduğumuz okuma yazama krizi var ve bunu çocuklardan başlayarak çözebiliriz. Her çocuğun kitap sahibi olma, okumayı öğrenme ve en yüksek potansiyellerini elde etmek için temel yapı taşlarını edinme fırsatını hak ettiğine inanıyoruz.

Okuma yazma, kapıları açar ve her çocuğa kendi yolculuğunda yaşama şansı verir. Bizde, bire1haber.com olarak partner olduğumuz ve bir çok paydaşı bulunan bu proje ile çocuğun en önemli temel haklarından birisi olan yaşam hakkı, diğeri ise eğitim hakkını öne çıkarmak, vurgu yapmak istiyoruz. Anne ve çocuk ölümlerinin önde gelen etkenlerinden biri, annenin eğitim düzeyinin düşüklüğü ya da hiç okuma yazma bilmemesidir.

Şanlıurfa da bilinçsizlik ve eğitimsizlikler sonucu sulama kanallarında boğulan çocuklar, pamuk yığınları arasında ölen çocuklar ve çeşitli kazalar sonucu çukura düşme vb. çocuk ölümleri diğer illere göre çok fazladır.

Bu kapsamda çocuk ölümlerine dikkat çekmek ve velilerle birlikte çocuklarda okuma alışkanlıkları kazandırmak için projemizi Şanlıurfa ilimizde uygulayarak bu konuya dikkat çekeceğiz.

Şanlıurfa’da bulunan çocuk parklarından 4 tanesine ahşaptan bir kitaplık yaptıracağız. Bu kitaplıklarımıza vefat eden 6 kız-erkek çocuğun İsmi verilecek. Ülkemizde çocuk hikayeleri masalları yazan 3 yazar Şanlıurfa’ya davet edilecek 1 gün söyleşi ve imza günü düzenlenecek. Parklarda kitap okuma şenlikleri, sonrasın da çocuklarda şiddet ve istismar konuları psikolog uzman eşliğinde anlatılacak. Projemize destek olacak belediyelere, kaymakamlıklara ve valiliğimize şimdiden çok teşekkür ederiz.

Projemizin tüm ayrıntılı faaliyetleri yazılı ve görsel basında, sosyal medyada bilginize sunulacaktır.

BENİ OKUYUP VE BANA DÖNEN ÇOCUKLARIN PROJESİ

“Çocuklarla Birlikte Daha Güçlü Projesi” Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu tarafından mali destek sağlanan ve Uluslararası Çocuk Merkezi (ICC) tarafından yürütülen bir projedir. Bu hibe kaynağı kapsamında projemiz Türkiye çapında ilk 20 proje içinde yer almaktadır.

Şanlıurfa Aile Bütünlüğü Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Dernek Başkanı Emine Çakmak

bire1haber.com Genel Yayın Yönetmeni Elif Lale KIRCAOGLU

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GASMEK YKS’de gurur tablosu oluşturdu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.