DOLAR

32,3965$% 0.21

EURO

35,0934% -0.03

STERLİN

41,0672£% 0.38

GRAM ALTIN

2.325,21%0,26

ÇEYREK ALTIN

4.034,00%0,91

TAM ALTIN

16.336,00%2,45

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.103,91%0,26

BİTCOİN

2280199฿%-0.2238

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

DOĞRU MU ?

Gaziantep merkez ilçe Şahinbey Belediyesi’nde, Belediye Başkanının bir çalışanı darp etmesi ile ilgili iddialar şehirde büyük yankı uyandırırken, konu ile ilgili henüz bir açıklama yapılmamış olması, “ İddialar doğru mu ?” sorusunu gündeme getirdi.

Gaziantep’te yayın yapan Ayıntap Gazetesi tarafından gündeme getirilen iddiaya göre, 2015 – 2017 yılları arasında Şahinbey Belediyesine ait bir sosyal tesiste öğretmenlik yapan Fatih Türkmen’in Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından makam odasında bizzat darp edildiği belirtildi.

Darp edilen Fatih Türkmen’in olayın ardından şikayetçi olmaması için bir süre belediye içerisinde tutularak ikna edilmeye çalışıldığı ancak serbest bırakıldıktan sonra hastaneye giderek darp raporlarını alarak yaşananları belgelediği ifade edildi.

İddiaya göre; Sosyal Bilgiler Öğretmeni Fatih Türkmen, 2015 yılında yapılan mülakat ile Şahinbey Belediyesi sosyal tesislerinde eğitimci olarak işe başladı. Ancak, 2017 yılında yaklaşık 150-160 kişi birden işten çıkarıldı ve bunun üzerine Fatih Türkmen BİMER’e şikayette bulunarak mağdur edildiklerini anlattı. Şikayet yazısının Belediye’ye intikal etmesi üzerine Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun Fatih Türkmen’i makamına çağırdı, önce tehdit ardından da darp etti.

Gazeteye konuşan Fatih Türkmen, ‘’Başkanın makamında darp edildikten sonra polise şikayetçi olmayayım diye bir süre belediyede tuttular. Oradaki yetkililer beni ikna etmeye çalıştı. Ancak hastaneye gidip darp raporumu aldım. Orada çalışan arkadaşlar zarar görmesin diye şikayetçi olmadım. Eşim ve benim psikolojimiz bozuldu. Çaresiz memleketim Tokat’a döndüm. Beni hem işimden ettiler hem de darp edildim. Onları Allah havale ediyorum’’ ifadelerinde bulundu.

DARP RAPORLARI ORTAYA ÇIKTI

Fatih Türkmen’in aldığı darp raporlarında, “ Vücuda tekme ve yumrukla vurularak darp edilmiş. Yumuşak doku travması, diş hekiminin kontrolü uygundur” ibareleri yer alırken, diş hekimi tarafından yapılan kontrollerde ise,” Üst ön kesici dişlerde ağrı ve sallanma” olduğu belirtildi.

İDDİALAR DOĞRU MU ?

Hem Sosyal paylaşım sitesi Twitter ve hem de basında çıkan iddialarla ilgili Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun iddiaları çürütecek bir açıklama yapmaması “ İddialar doğru mu ?” sorusunu gündeme getirdi.

Öte yandan, Belediye Başkanının makam odasında meydana geldiği iddia edilen darp olayı yaşanırken, makamda Başkan Mehmet Tahmazoğlu’nun yanında Belediye personellerinden kimlerin bulunduğu da ayrı bir soru olarak gündemdeki yerini aldı.

HABER YAYINLANDIKTAN SONRA ARAYIP TEHDİT ETTİLER

Bire1haber.com olarak ulaştığımız Fatih Türkmen, haberin basında yer almasından sonra ismini vermeyen bir kişinin kendisini  arayarak,” Bu konu hakkında bir daha konuşma. Aksi halde senin için kötü olur” diyerek tehdit ettiğini ileri sürdü.

OLAY ANINDA MAKAM ODASINDA 5 KİŞİ VARDI

İddiaya göre, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu’nun, belediye çalışanı öğretmen Fatih Türkmen’i darp ettiği sırada makam odasında aralarında bayanlarında olduğu  5 kişinin bulunduğu, içeriden seslerin yükselmesi üzerine güvenlik amirinin de odaya girdiği, Fatih Türkmen’i tuttuğu, bir süre sonra da makam odasında bulunan özel bir odaya götürerek burada beklettiği öğrenildi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Milletvekili Tutdere: “Adıyaman’a vaad edilenler yapılmadı”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.