DOLAR

32,5940$% 0.36

EURO

34,7807% 0.03

STERLİN

40,5007£% -0.26

GRAM ALTIN

2.497,09%0,53

ÇEYREK ALTIN

4.265,00%0,35

TAM ALTIN

16.980,00%0,35

ONS

2.382,98%0,17

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2025749฿%1.25347

a
alan18-kopya

Domotex 2019 kapılarını açtı

Domotex Türkiye 2019 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı. Gaziantep Valisi Davut Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep’in diğer şehirlerden, hatta ülkelerden farkının, en kaliteli ürünü, en ucuza üretme ve pazarlama gibi bir şansının bulunması olduğunu söyledi.

BİRE1HABER- Domotex Türkiye 2019 Halı ve Zemin Kaplamaları Fuarı, Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen açılış töreni ile kapılarını açtı. Gaziantep Valisi Davut Gül, açılış töreninde yaptığı konuşmada Gaziantep’in diğer şehirlerden, hatta ülkelerden farkının, en kaliteli ürünü,  en ucuza üretme ve pazarlama gibi bir şansının bulunması olduğunu söyledi.

Vali Gül, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Gaziantep Halıcılar ve Dokumacılar Odası iş birliğiyle gerçekleştirilen fuarda alım heyetlerinin Gaziantep’e getirilmesi noktasında girişimlerde bulunulmasına katkı sağladıklarını ifade etti.

Gaziantep’in potansiyeli olan bir şehir olduğunu, fuarların da ciddi katkısının bulunduğunu vurgulayan Vali Davut Gül,” Başkanlık sistemi ile beraber Cumhurbaşkanlığında yeni bir oluşum oldu. Özellikle Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, alım heyetlerini getirilmesi noktasında aktif rol oynuyor. Bize düşen, oda başkanlarımızla, sektör temsilcileri ile beraber fuarlarımıza olabildiğince alım heyetlerinin getirilmesini sağlamak ve adeta birer pazarlamacı gibi bu ülkeleri tek tek gezmemiz. Gaziantep’in diğer şehirlerden hatta diğer ülkelerden farkı en kaliteli ürünü en ucuz fiyata üretme ve pazarlama şansının olmasıdır. Bu rekabet üstünlüğünü ülkemizin, şehrimizin, insanlığın hizmetine sunmamız lazım” dedi.

GAZİANTEP TÜRKİYE VE BÖLGE İÇİN MODEL KENT

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, Gaziantep’in Türkiye ve bölge için model bir kent olduğunu dile getirerek Türkiye genelinde sanayi işletmelerinin yüzde 3'ünün Gaziantep'te yer aldığına ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sanayileşmede Gaziantep'in lider bir şehir durumunda olduğunu vurgulayarak sözlerine şöyle devam etti:

"Gaziantep, ülkemizdeki makine halısı üretiminin de yüzde 80'ini karşılamasıyla halıda dünya çapında bir lider konumundadır. Gaziantep'te üretilmiş halılar 100'den fazla ülkeye ihraç edilmekte, yılda 300 milyon metrekarenin üzerinde makine halısı üretimi yapılan sektörde, ülke bazında en çok ihracat yapılan ülkeler sırasıyla Amerika, Suudi Arabistan, Irak, Almanya ve Birleşik Arap Emirlikleri'dir. Sektör bugün büyümesini yeni teknolojilere Ar-Ge ve tasarıma yaptığı yatırımlara borçludur."

TİCARET ÇOK HASSAS BİR İŞ

Ticaret Bakan Yardımcısı Sezai Uçarmak, halı sektörünün tüm girdilerinin dolar üzerinden olduğunu ifade ederek, "Bu uzun vadede sektöre ciddi zarar verecek bir şeydir. Bunun önüne geçmemiz gerekir. Markadan, tasarımdan kazanmamız lazım. Maliyetlerini aşağıya çekecek şeyler yapmamız lazım ki bu özelliği olan sektörleri yaşatabilelim. Birbirimizin moralini bozacak işler de yapmayalım. Siyasal nedenlerle insanlar birbirini eleştirebilir ama özellikle birbirimize karamsarlık aşılamamamız gerekiyor. Ticaret çok hassas bir iş." diye konuştu.

HALININ BAŞKENTİ GAZİANTEP

GAHİB Başkanı Ahmet Kaplan ise Türkiye'nin yaklaşık 2,3 milyar dolarlık halı ihracatıyla dünyada ikinci ülke konumunda olduğunu belirterek, "Gaziantep halısı olarak da nitelendirebileceğimiz, sentetik ve suni liflerden dokuma halı kategorisinde ise dünyada 2,7 milyar dolarlık bir ihracat büyüklüğü olup bu pazarın yüzde 67'sini, 1 milyar 824 milyon dolarla açık ara Türkiye domine etmektedir. Türkiye'deki halı üretimi ve ticaretinin başkenti ise 1 milyar 550 milyon dolarlık ihracata sahip Gaziantep'tir"  şeklinde konuştu.

OTİZM VAKFINA BAĞIŞ

GTO Başkanı Tuncay Yıldırım da bu yıl fuar katılımcısı firmalar adına Gaziantep Otizm Vakfı'na bağışta bulunarak, otizmli çocukların hayatlarına dokunmak istediklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Gül ve protokol üyeleri dört gün sürecek fuarın açılışını gerçekleştirerek fuarda yer alan firmaların stantlarını gezdiler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Halıda dışa bağımlılığı azaltmak için çalışıyoruz”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.