DOLAR

32,5770$% 0.29

EURO

34,7408% -0.09

STERLİN

40,4887£% -0.32

GRAM ALTIN

2.522,65%1,56

ÇEYREK ALTIN

4.308,00%1,36

TAM ALTIN

17.141,00%1,30

ONS

2.415,62%1,55

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

1998897฿%-0.14011

a
alan18-kopya

DÜSODER üyeleri toplumsal sorunları masaya yatırdı

Dünya Sosyologlar Derneği (DÜSODER) komisyonları istişare toplantısında bir araya geldi. Toplumsal sorunlar ve sosyologların özlük haklarına yönelik konuların yer aldığı toplantıda yönetim kurulu üyeleri eksiksiz yer alırken, komisyon üyeleri tek tek söz alarak DÜSODER’in çalışmalarında neler yapılabileceği konusunda düşüncelerini anlatarak projelerini de paylaştılar.

Üyelerin derneğin ismi ve amaçlarına yönelik sorularına cevap veren Başkan Necdet Topçu. ‘’Biliyorsunuz derneklerde Türkiye ibaresi kullanılması yasak. Bu sebeple derneğimizin ismi Dünya Sosyologlar Derneği.  Bizim bir felsefemiz, misyonumuz ve stratejimiz var. Çalışmalarımızı üç ana eksende sürdürmeyi planlıyoruz. Bunlar aile, kurumlar ve devlet. Toplumsal yapıyı oluşturan bu kurumların sağlıklı işleyişleri için mutlaka ciddi çalışmalar yapılması gerekiyor. Bu çalışmalar sayesinde toplum yapısındaki bozukluklar giderilebilir ve insanların refah düzeyine, sosyo-kültürel ve ekonomik gelişimine katkılar sunarak müspet yönde gelişim yapılabilir. DÜSODER, bu amaç doğrultusunda yola çıkmıştır. Hedefimiz, toplumun her kesimini kucaklayıp,  onlarla birlikte hareket etmektir.  Derneğimiz bu konuda ilkeli ve tutarlı vizyona sahip kadrolardan oluşmaktadır’’ dedi.

Toplumun içinde bulunduğu duruma da değinen Başkan Necdet Topçu,  sözlerini şöyle tamamladı ‘’ Toplumun inşasını yapan kurum siyaset kurumudur.  Ancak bu kurumların yeterince toplumsal ölçümler ve araştırmalar yapmadan yasalar ve mevzuatlar çıkarması toplumsal çatışmaları ve kavgaları da beraberinde getirmektedir. Biz DÜSODER olarak bu görevi üstlenip,  toplumsal araştırma merkezi pozisyonunda görev yaparak toplumun genel eğilimleri ve bozulan yönlerine dair neden, sonuç, raporlama ve ölçümleri yaparak katkı sunacağız. Gittikçe kötüye giden toplumsal yapının tüm yönleri ele alınarak yeniden inşa edilmesi yönünde DÜSODER’in güçlü katkıları olacaktır. Bizler bu sorumluluğu yapmaz isek gelecek nesli de bir çok sorunla baş başa bırakmış oluruz” şeklinde konuştu.

Toplantının moderatörlüğünü yapan Genel Sekreter Sadık Uslu ise DÜSODER’ in toplumsal sorunlara karşı duyarlılığı ve çözüm eksenli çalışmalar içinde olduğunu belirtti.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Tadını güneşten alan lezzet ‘Bulgur’

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.