DOLAR

32,3311$% 0.24

EURO

35,0923% -0.12

STERLİN

41,0217£% 0

GRAM ALTIN

2.296,70%0,85

ÇEYREK ALTIN

3.964,00%-0,43

TAM ALTIN

15.858,00%-0,41

ONS

2.211,45%0,77

BİST100

8.989,18%2,07

BİTCOİN

2289680฿%1.31377

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

“Emek ve alın teri kutsaldır”

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Cengiz Şimşek, emek ve alın teriyle ülke kalkınmasında önemli rol oynayan tüm çalışanların 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Gününü kutladı.

OSB Başkanı Cengiz Şimşek, tüm dünyada işçi ve emekçilerin birlik ve dayanışma günü olarak kutlanan 1 Mayıs dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Üretim, istihdam ve ihracat alanında elde ettiğimiz başarıyı çalışanlarımızla birlikte sağladık” dedi.

170 BİN ÇALIŞANIMIZLA BÜYÜK BİR AİLEYİZ

KOVİD-19 salgını dolayısıyla 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nün bu yıl kalabalık tören ve toplantılarla kutlanamayacağını ifade eden Başkan Şimşek, “Pandemi günlerinde insanlarımızın zorunlu olmadıkça sokağa çıkmadığı bu dönemde, sanayi tesislerimizde salgının yayılmasını önlemek amacıyla her türlü tedbirler alınarak üretime devam edilmektedir. Sanayi tesislerimizde istihdam edilen, emek ve alın terleriyle üreten, ülke ekonomisine katkı sağlayan 170 bin kadar çalışanımızla büyük bir aileyiz. Bugün Türkiye’nin en başarılı OSB’lerinden birisi olmamızı, çalışanlarımıza borçluyuz” diye konuştu.

HEM EKONOMİ HEM DEMOKRASİ GÜÇLENECEKTİR

Emek ve alın terinin kutsal olduğuna dikkat çeken Başkan Şimşek, şöyle devam etti: “Çalışanlarımızın sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili tedbirlerin tam olarak alınması, ekonomik ve sosyal haklarıyla çalışma ortamlarının iyileştirilmesi, çalışanlarımızın kişisel ve mesleki gelişimlerini destekleyen koşulların oluşturulması bizler için önemlidir. Diğer taraftan çalışan haklarına saygı, çağdaş demokrasilerin de vazgeçilmez unsurlarından birisidir. Çalışma hayatının iyileştirilerek, çalışanlarımızın daha iyi şartlarda istihdam edilmeleri ekonomimizi olduğu kadar, demokrasimizi ve sosyal hayatımızı da güçlendirecektir” diye konuştu.

HÜKÜMETİMİZ ÖNEMLİ TEDBİRLER ALIYOR

Hükümetin son yıllarda çalışma hayatının iyileştirilmesine yönelik önemli kararlar aldığını da hatırlatan Şimşek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Pandemi döneminde gerek hükümetimiz gerekse de sanayicilerimiz her türlü fedakarlığı yaparak, istihdamın zarar görmemesi ve çalışanlarımızın mağdur olmaması için gerekli önlemleri almaktadır. Daha güçlü bir Türkiye için üreten, emek harcayan ve alın teri döken tüm çalışanlarımızın 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nü kutlar, provokasyonlardan uzak, bayram havasında ve özgürce kutlanacak 1 Mayıslar dilerim.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

“Şantiyelerdeki çalışma koşullarından kaygılıyız”

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.