DOLAR

32,5149$% 0.04

EURO

35,0143% -0.07

STERLİN

40,8333£% -0.13

GRAM ALTIN

2.439,61%0,18

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

TAM ALTIN

16.187,00%0,03

ONS

2.332,36%0,03

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2105630฿%0.53307

a
alan18-kopya

Feci kazaya lastiği patlayan başka bir araç neden olmuş

Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'tan yola çıkan işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı kazaya lastiği patlayan bir başka aracın neden olduğu ortaya çıktı.

Şanlıurfa'da düzenlenen 1 Mayıs kutlamalarına katılmak üzere Kahramanmaraş'tan yola çıkan işçileri taşıyan otobüsün devrilmesi sonucu 5 kişinin öldüğü 14 kişinin yaralandığı kazaya lastiği patlayan bir başka aracın neden olduğu ortaya çıktı.

İddiaya göre Şanlıurfa Birecik karayolunun 60. kilometresinde meydana gelen kazada Birecik'ten Şanlıurfa istikametine seyir halinde bulunan 45 HS 02 plakalı otomobil, aynı istikamette seyir eden 46 VK 309 plakalı otobüsü sollamaya çalıştığı esnada lastiği patladı. Lastiğin patlaması nedeniyle kontrolden çıkan otomobil, sollamaya çalıştığı otobüse çarptı. Çarpmanın etkisiyle seyir halindeki otomobil devrilirken içerisindekiler ise etrafa saçıldı. Kazada ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybederken, 14 kişi de yaralandı.

Kazada devrilen otobüstekilerin Öz Büro İş Sendikası üyesi ve Elbistan Devlet Hastanesi çalışanlarını olduğu öğrenilirken, otobüsün Şanlıurfa'da geniş kapsamlı olarak yapılacak olan 1 Mayıs kutlamalarına katılacak işçileri taşıdığı öğrenildi.

Kazanın ardından olayı haber alan Özbüro İş Sendikası Genel Başkanı Baki Gülbaba, olay yerine gelerek yaşanan kazayla ilgili bilgi aldı.

KAZADA ÖLENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Kazanın ardından Şanlıurfa Adli Tıp Kurumuna kaldırılan cenazelerin kimlikleri belli oldu. Ölenlerden 3'nün kadın, 2'sinin erkek olduğu belirtildi. Kazada Şükran Entemiz, Melike Uysal, Gazaz Kısaca, Fatma Kılıç ve Onur Yay hayatını kaybetti.

KUTLAMALAR ERKEN BİTTİ

Bu yıl ilk kez geniş kapsamlı kutlama yapılması planlanan Şanlıurfa'da, meydana gelen feci kaza nedeniyle 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamaları erken bitti. 

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonlarının 1 Mayıs kutlamalarını Anadolu'ya yaymak amacıyla bu yıl ilk kez geniş kapsamlı kutlamaların adreslerinden biri de Şanlıurfa olmuştu. Şanlıurfa 11 Nisan miting alanında başlayan kutlamalar, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Türkiye’nin dört bir yanından gelen emekçiler, davul zurna eşliğinde kutlamalara katıldı. Halayların çekildiği kutlamada alandakilere simit dağıtıldı. Kutlamalarda konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, “İşçi hakları kanunlarla, sözleşmelerle koruma altına alınır. Bir ülkede gerek işverenin, gerekse işçilerin haklarının korunmasında iki şey çok önemli; bir ülkenin refahı, iki özgürlüklerin tam olarak yaşanması” dedi. 

Kutlama alanına ulaşan acı haber nedeniyle kutlamalar erken bitirildi. Şanlıurfa'daki kutlamalar, kente 60 kilometre uzaklıkta meydana gelen kazada ölen 5 kişi ve yaralanan 14 kişi için dualar edilerek tamamlandı. 

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

1 Mayıs kutlamalarına giden işçileri taşıyan otobüs devrildi: 5 ölü, 14 yaralı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.