DOLAR

32,3184$% 0.2

EURO

35,1263% -0.02

STERLİN

40,9075£% -0.27

GRAM ALTIN

2.291,39%0,62

ÇEYREK ALTIN

3.945,00%-0,55

TAM ALTIN

15.769,00%-0,62

ONS

2.208,59%0,64

BİST100

9.059,05%2,87

BİTCOİN

2294128฿%1.95284

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAPSHOES kapılarını açtı

30. GAPSHOES Uluslararası Ayakkabı, Terlik, Saraciye ve Yan Sanayi Yaz Fuarı düzenlenen törenle kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Ortadoğu Fuar Merkezi’nde düzenlenen fuarın açılışında konuşan Gaziantep Valisi Davut Gül, dünyanın sayılı ayakkabı fuarlarından birine ev sahipliği yapmaktan gurur duyduğunu kaydetti.

Gaziantep’in elektrik tüketiminden, ihracatına, piyasadaki kredilerin geri dönüşüne bakıldığında Türkiye genelinde olduğu gibi İlde de hareketliliğin bulunduğunu aktaran Vali Gül, daha iyisinin her zaman mümkün olduğunu belirterek bunun birlikte başarılacağını söyledi.

Gaziantep’te üretilen ürünlerin kaliteli ürünler olduğunu dile getiren Gül, “Ürünlerin daha da markalaşıp dünyaca bilinirliliğinin arttırılarak katma değer üreten ürünler olmasını istiyoruz. Şehre gelen ziyaretçilerin alışveriş yaparak dönmelerini arzu ediyoruz.   Bu ise altyapı ile olacak. Üç sene sonra Gaziantep’e hızlı trenin gelmesi ile birçok şehirden Gaziantep’e hızlı trenle gelinebilecek” dedi.

2020 yılında TEKNOFEST’e ev sahipliği yapılacağını da hatırlatan Gül, bunun yanı sıra çok büyük bir kitap fuarının olacağını, yine irili ufaklı pek çok fuarın gerçekleştirileceğini söyleyerek bunların hepsinin şehir için bir fırsat olduğunu ifade etti.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Gaziantep'in Türkiye'nin parlayan yıldızı olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini söyledi.

Yerli ayakkabıların oldukça kaliteli ve tasarım olarak üst seviyelere ulaştığına işaret eden Hisarcıklıoğlu, "İtalya'dan ayakkabı alınca 1 sene sonra bozulur ama Gaziantep'ten al 10 sene sonra da aynı kalır. Dolayısıyla ayakkabıcılıkta İtalya'yı geçtik. Gaziantep'te bu anlamda tanıtım, birlik, ar-ge var. O zaman bizlere düşen görev ise vatandaşlar olarak alışveriş yaparken yerli ayakkabıyı tercih etmeli. Özellikle de bu konuda gençlerimize görev düşüyor. " diye konuştu.

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adnan Ünverdi de Gaziantep'in ayakkabı ve terlik üretiminde Türkiye'nin önemli bir merkezi olduğunu dile getirerek, kentteki firmaların markalaşması için ar-ge ve tasarıma ağırlık vererek katma değeri artırmak istediklerini vurguladı.

Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Kunduracılar Odası, Türkiye Umum Ayakkabıcılar Federasyonu, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) desteğiyle, Akort Fuarcılık tarafından düzenlenen, 300 firma ile 1000 markanın yer alacağı fuar, 4 gün boyunca  10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Küsget’te 85 iş yerinin sahipleri kura ile belirlendi

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.