DOLAR

32,3807$% 0.17

EURO

35,0545% -0.16

STERLİN

40,9944£% 0.19

GRAM ALTIN

2.324,40%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.995,00%-0,21

TAM ALTIN

16.083,00%0,54

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.104,90%0,27

BİTCOİN

2271208฿%-0.55364

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAÜN’de uyuşturucunun zararları konferansı

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından, Öğretim Görevlisi Zeki Sunar’ın koordinesinde, ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konferansı düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı tarafından, Öğretim Görevlisi Zeki Sunar’ın koordinesinde, ‘Uyuşturucu Madde Bağımlılığı ile Mücadele’ konferansı düzenlendi.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu’nun akademisyen ve öğrencilerin katıldığı program, Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği’nde görevli komiser ve polis memurunun katılımıyla gerçekleşti. Narkotik büro görevlileri uyuşturucu maddenin insanın beynine ve vücuduna yaptığı ağır tahribat hakkında bilgi vererek, iş hayatlarında yaşadıkları deneyimlerden örnekleri sunarak, uyuşturucu maddelerin zarar boyutlarının neler olabileceği, toplumda var olan bazı doğru bilinen yanlışların neler olduğu ve bazı yanlış algıların insan hayatlarını nasıl etkilediği kesitler sunularak anlatıldı.

Narkotik büro görevlileri, “Uyuşturucu hayat boyunca kişinin karşılaşacağı en kötü şeydir, öyle ki insanın hayatında vazgeçemeyeceği tüm değerleri yok eder. Bağımlılık zincirleme bir olaydır. Bir bağımlı hızlı yoldan para bulmak için satış yapmaya başlar bunun için çevresindekilerin kim olduğunu önemsemeden onları da bağımlı yapar. Uyuşturucu maddelerin deneme şansınız yoktur, eğer denemek için bir defa dahi kullanırsanız maddeye otomatikman bağımlı olursunuz. O andan itibaren insan beyni kendisine hükmedemeyecek şekilde yoksunluk hmeye başlar. Bir süre sonra da artık kullanmak istemeseniz bile beyninizin size çektirdiği acıdan kurtulmak için maddeye mahkum olursunuz. Bunun için uyuşturucudan kurtulmanın tek ve en iyi yolu uyuşturucuya hiç başlamamak ondan kesin olarak uzak durmaktır. Uyuşturucuya başlamanın farklı sebepleri vardır ancak bunlardan en önemlisi aile içi sorunlardır. Gençlerin ailesi ile veya ailenin çocukları ile bağları güçlü olursa, birbirleri ile iletişim kurabilirlerse o zaman gençlerde kendini toplumdan soyutlama isteği, kötü arkadaş çevresi, uyuşturucu madde deneme merakı ortadan kalkacak ve bağımlılık riski azalacak hatta yok olacaktır” ifadelerini kullandılar.

GAÜN Oğuzeli Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Karahan ise, amaçlarının, toplum da uyuşturucu madde kullanımı ve bağlılığı konusunda farkındalık oluşturmak ve öğrencilerimizin bu konuda dikkatini çekmek olduğu söyledi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Alanyasporlu futbolcuları taşıyan araç devrildi: Josef Sural öldü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.