DOLAR

32,3617$% 0.13

EURO

34,9782% -0.31

STERLİN

40,9619£% 0.17

GRAM ALTIN

2.324,53%0,23

ÇEYREK ALTIN

3.998,00%0,07

TAM ALTIN

15.987,00%0,04

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2281887฿%1.32514

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Gaziantep’te bir doktora daha saldırı

Gaziantep’te doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddet bir türlü son bulmuyor. Bir haftada çeşitli hastanelerde üç doktorun saldırıya uğraması Sağlık camiasını isyan ettirdi.

Ersin Arslan Devlet Hastanesi’nde bir doktorun darp edilmesiyle başlayan ve daha sonra 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde bir doktorun bıçaklanmasıyla devam eden şiddet olayının son durağı Nükhet Ersoy Aile Sağlığı Merkezi oldu.  

Aile Sağlığı Merkezinde görevli aile hekimi Mustafa Talat Bayram, bir hastanın yumruklu saldırısına uğradı. Yaralanan doktor 25 Aralık Devlet Hastanesi’ne götürülerek tedaviye alınırken, Sağlık camiası ise, “ Yeter artık birileri buna dur desin” dedi.

KİMLİK SORDU, SALDIRIYA UĞRADI

Olay Nükhet Ersoy Aile Sağlığı Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre aile sağlığı merkezine muayene olmak için gelen Abdulkadir İ. Kendi aile hekiminin izinli olmasından dolayı aynı aile sağlığı merkezinde görevli Mustafa Talat Bayram’dan sıra numarası aldı. Sıra kendisine geldiğinde odaya giren Abdulakadir İ.’yi kendi hastası olmadığı ve tanımadığından dolayı Aile Hekimi Mustafa Talat Bayram kimlik istedi. Kendisinden kimlik istenmesine sinirlenen Abdulakadir İ, ‘Sen benim kimliği nasıl istersin’ diyerek doktor yumruklamaya başladı.

Doktorların beyaz kod vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. 25 Aralık Devlet Hastanesine götürülen doktorun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Darp olayı nedeniyle doktor Abdulakadir İ.’den şikayetçi oldu. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

KAZAK: “YETER ARTIK”

Doktoru hastanede ziyaret eden Türk Sağlık Sen Gaziantep Şube Başkanı Kemal Kazak, “Ne söylesek nafile, artık yeter diyoruz. Bir hafta içerisinde 3 doktorumuz şiddet gördü. Hatta bir tanesi ölümden döndü.  Bıçak kemiğe dayandı. Sağlık çalışanları yaşadığı mobbing, şiddet ve baskılar nedeniyle tükenmişlik sendromu yaşıyorlar. Artık buna birileri dur desin” dedi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Kurban’da et tüketiminde aşırıya kaçmayın

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.