DOLAR

32,3285$% 0.23

EURO

35,0897% -0.14

STERLİN

40,8133£% -0.5

GRAM ALTIN

2.281,83%0,20

ÇEYREK ALTIN

3.954,00%-0,53

TAM ALTIN

15.818,00%-0,53

ONS

2.193,12%-0,06

BİST100

8.999,49%2,19

BİTCOİN

2288788฿%1.73934

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

GAZİANTEPLİ ÖĞRENCİLERDEN TEKNOFEST’TE ÖNEMLİ BAŞARI!

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) iş birliğinde bu yıl Gaziantep’te düzenlenen TEKNOFEST’te en çok proje sunarak önemli bir başarı elde eden Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’nin ödül törenine katıldı. Yarışmalarda 76 proje ön elemeyi geçerken 25 proje finale kaldı, 3 takım ise derece aldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’yla Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından ilk defa İstanbul dışında Gaziantep’te gerçekleştirilen TEKNOFEST’te Nuray Tuncay Kara Bilim ve Sanat Merkezi’nin öğrencileri, büyük başarı sağladı. Buna göre İlkokul-Ortaokul Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde Zeynep Moschini ve Esmer Bera Şen 1’incilik kürsüsüne yerleşirken İlkokul-Ortaokul Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde sunum ödülüne layık görülen Yiğit Haydaroğlu, Emir Mücteba Keretli ve Lise Akıllı Ulaşım Kategorisi’nde sunum ödülü almaya hak kazanan Ensar Koç derece aldı. Merkez için organize edilen ödül törenine katılan Gaziantep Valisi Davut Gül ve Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, yarışmalarda derece alan projeleri gezerek bilgi aldı, T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın gönderdiği prototip Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) maketi ve katılım belgesini öğretmen ve öğrencilere verdi.

BAŞKAN FATMA ŞAHİN: TEKNOFEST’TEN YÜZÜMÜZÜN AKIYLA ÇIKTIK

Ödül töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “İçeri girdiğimiz zaman öğretmenlerimizdeki ve çocuklarımızdaki enerji bizim yolumuzu aydınlattı. Çok özel bir hafta geçirdik. Cumhurbaşkanı’mız Recep Tayyip Erdoğan’ın kapanışına katıldığı TEKNOFEST, Gaziantep’te dolu dolu geçti. Büyük bir emek var. Bu bir festival değil, ülkenin tam bağımsızlığında emin adımlarla ilerlerken Türkiye’nin teknoloji açığını gidermeyi hedefliyoruz. Bugün, milli ve yerli savunma sanayisi başta olmak üzere medikal sanayinde çok temel ihtiyaçları gidermek büyük bir önem arz ediyordu. Bunun için fırsatlar vermek gerekiyordu. Geleceğimizin söz sahipleri çocuklarımıza verdiğimiz fırsat eşitliğiyle onların yeteneklerini açığa çıkarma yönünde çaba sarf ettik. Bu noktada Selçuk Bayraktar ve ekibine müteşekkiriz. 2 milyona olan güvenin sonucu olarak Gaziantep, TEKNOFEST’ten yüzünün akıyla çıktı. Gaziantep çok güzel bir ev sahipliği yaptı. Gelen ziyaretçiler, kentin yapısını deneyimlediklerinde Gazi şehrin; gönül, sanat ve teknoloji elçisi olacağını söylediler. Dolayısıyla herkesin kazandığı bir haftayı geride bıraktık. Bir çocuğun sorunlarını çözmeye çalışan, ülkenin hedefleri doğrultusunda hareket etmek için olağanüstü gayret gösteren büyük bir enerji mevcut. Bize düşen şey ise festivalden festivale değil de sürdürebilirliği sağlayarak kurumsallaşmaktır. En sonunda da çocukların becerilerini şehrin teknolojik alt yapısında kullanarak kalkınmak. Doğuştan gelen herkesin farklı farklı alanlarda yetenekleri var. Bize düşen şey de doğuştan gelen yeteneklerine ufak dokunuşlar yaparak geliştirmek. Ülke dünyanın 10’uncu ekonomisi olma yolunda ilerlerken bu hedefe biz de kilitlenmeliyiz. Proje sayısıyla Gaziantep’in bu amaca ulaşmak adına önemli bir yol kat ettiğini söyleyebilirim” diye konuştu.

GÜL: ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞE UMUT VERİYOR

Gaziantep Valisi Davut Gül ise geçen seneye göre proje sayısına bakıldığında önemli bir artış olduğunu gördüklerini bildirerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın her alanında görev yapan öğretmenlere ve velilere teşekkür ediyorum. Göğsümüzü kabartan bir sonuçla TEKNOFEST’ten çıktık. Ödül töreni öncesi projeleri gezdik. Gerçekten geleceğe umut veren çalışmaların olduğunu gözlemledik. Öğrencilerin her anlamda teşvik edilerek yeteneklerini geliştirmesi yönünde gösterilen çabanın istikrarlı bir şekilde devam etmesi en büyük sorumluluğumuz olmaya devam edecektir.”

Ödül töreninin ardından günün anısına Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Gaziantep Valisi Davut gül, öğrencilerle fotoğraf çektirdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

HES kodu olmayan toplu ulaşımı kullanamayacak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.