DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2068519฿%-2.89045

a
alan18-kopya

Genç kızları hayallerine kavuşturuyorlar

Şanlıurfa Aile Bütünlüğünü Koruma Eğitim Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (ŞABED), evlenerek yeni bir hayata adım atmaya hazırlanan genç kızları en mutlu günlerinde en büyük hayallerine kavuşturuyor.

ŞABED Başkanı Emine Çakmak, Gaziantepli iş insanı Şemsi Ayaslan ile birlikte başlattıkları proje çerçevesinde, maddi zorluklar nedeniyle en mutlu günlerinde gelinlik giyemeyen genç kızları tespit ederek hem gelinliklerini temin eden ve hem de çeşitli yardımlarda bulunuyor.

Özellikle Şanlıurfa’nın kırsal mahallelerinde çalışmalarına devam ettiklerini ve kendilerine başvuran ailelere ellerinden gelen yardımları yapmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Çakmak,” Gaziantep’te Sedef Showroom olarak  iş hayatını sürdüren iş insanı Şemsi Ayaslan ile birlikte şu ana kadar bir çok genç kızımızın hayallerine kavuşmalarını sağladık, hayalleri gerçekleştirmeye de devam edeceğiz. Derneğimize böylesine önemli bir katkıda bulunan sevgili dostum Şemsi Ayaslan’a dernek yönetimim ve Şanlıurfalı genç kızlarımız adına teşekkür ediyorum” dedi.

İnsanların yeni bir hayata başlarken zorlandıklarını ve bu nedenle de bazı şeyleri yerine getiremediklerini belirten Emine Çakmak,” ŞABED olarak yaptığımız saha çalışmalarında evlenecek genç kızlarımızın en büyük hayallerinin gelinlik giymek olduğunu ancak maddi güçleri olmadığı için bu hayallerini gerçekleştiremediklerini tespit ettik. Dernek olarak çözüm yolları ararken, iş insanı Şemsi Ayaslan hanım ile tanıştık. Yaptığı iş gereği genç kızlarımıza bu konuda yardımcı olabileceğini iletti. Şu ana kadar bir çok genç kızımıza gelinliklerini teslim ettik ve daha mutlu bir şekilde yuva kurmalarına vesile olduk. Bir çok kişi bize başvuruyor, dernek olarak gerekli araştırmalarımızı yaptıktan sonra  gelinlikleri teslim ediyoruz” diye konuştu.

Şanlıurfa dışından gelen talepleri de değerlendirdiklerini, sözlerine ekleyen Emine Çakmak, “ Şanlıurfa’da çalışmalarımızı sürdürürken, Tunceli’de bir kızımız bize başvuru yaptı. Durumunu araştırdık ve gelinliğini kendisine teslim ettik. Çok mutlu oldu. Bizde yeni hayatında ve yuvasında kendisine mutluluklar diliyoruz” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Yeniden Aydınlanma Derneği, Dai’ye emanet

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.