DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2080539฿%4.94529

a
alan18-kopya

GÜNEŞE MEKTUP

Bir vakit ki gökyüzünde 3 yıldız…Vakti yaratana şükürler olsun.Yerleri ve gökleri aydınlatana şükürler olsun.3 ile birleştirip bir araya getirene şükürler olsun."Onlar böyle bir tuzak kurdular.Bizde kendileri farkında olmadan,onların planlarını alt üst ettik"(neml suresi 50)

Planların üstünde plan kurana şükürler olsun.Gökyüzünde 3 yıldız…

Yüzyıllar önceden haberi gelen bir vakit ki zifiri karanlık.Gürültü kulakları sağır edercesine.Yanlışlar doğrunun alnında leke. Renkler yalancı. Bilgi kirli,umut cılız bir ışık hüzmesi. Umudu iyi kalplerde muhafaza edene şükürler olsun.

Dünya mağrur. Çünkü toprağına ektiğini biçtin. Denizine girdiğin kadar ıslandın. Rüzgarına yüzünü döndüğün kadar serinlerin. Dağlarına tırmandığın kadar gördün ufuk çizgisini. Sen istedin o verdi. Olmak istediğini ol dedi. Sen sustun o sustu.

Ay aydınlık. Varlığını bağırmadan, sadece sana yolunu gösterecek kadar aydınlık.Lacivert gökyüzünde asılı duran ay ancak karanlığa aldanmazsan gösterir sana kendini. Aldansan ne olurki. Vazmıgeçer varlığından,karanlıklar bile vazgeçirememişken yolundan.

Peki ya ey ahir zamanın karanlık güneşi,sen neye aldandın? İşığınamı yoksa yanan alevinemi? Yoksa sen de "Ben ateşim o toprak"diyenlerde mi oldun?

Aydınlatmak için emanet edilen ışığı neden çamura buladın. Bu kez güneş balçıkla sıvandı. Isıtmak için bahşedilen alevi neden yangınlara çevirdin? En çokta kendin yandın. Doğduğun ve doğurduğun her bir ateş senin parçan. Ateş ateşi yakmaz dedin. Peki ya birparça ısınmak için sana uzanan eller? Şimdi neredeler? Karanlık ve soğuk biryerdeler diye sakın sevinme! Zira onların ruhundaki ateş seni birgün bulacak.

Ey güneş;birde ellerini tanımadıkların var. Elleri seni hiç tanımamış ve senin suretini hiç bilmemiş olanlar. Onların ahıda yangın olup senden olanlara sıçradı. İşte ozaman kısa bir süre gözlerini açtın hakikati görmek için. Gördüklerin bir bıçak gibi saplandı kalbine. Ey güneş o günden beri kimselere anlatamadığın hangi kabuslar böldü uykularını? Gözyaşları yıkayacakken ruhunu unutmayımı tercih ettin sen onu?

Oysa rahmet indi son kapı açıldı. Sen ise kibrinle kapattın o kapıyı.

Kimse bilmez,görmez sandın ama aldandın.

Vakit doldu,perdeler kalktı.

Ey güneş artık ne ateş temizledi seni nede gözyaşları.

Ey güneş senin ellerin kirli

Ey güneş senin yüzün kara

Şimdi çetin bir kış kapıda.

Gökyüzünde 3 yıldızdı ama Allah muhsin olanları ile beraberdi;

"Ve sen sabret ve sabrın ancak Allah'ın yardımı ile mümkündür,onlara karşı mahzun olma,onların kurdukları hilelerden dolayı için daralmasın. Allah muhakkak takva sahipleri ve muhsinlerle beraberdir"(nahl süresi 128)

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

BU İŞ İNATLA OLMAZ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.