DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2083263฿%3.09365

a
alan18-kopya

Havuzda gebelik riski

Herkese merhaba;

Genel bir soru ile karşılaştım ve sizlere bu konuyu anlatarak aydınlatmak istiyorum.

Sorulan soru : – Havuzda gebe kalır mıyım ?

Sonuç olarak soruyu cevaplamadan önce biraz konu hakkında açıklama yapmak istiyorum. Dilerseniz önce sperm oluşumundan ve oluşan spermin yaşam şartlarından bahsedelim.

Öncelikle sperm erkeğe ait bir üreme hücresidir. Testislerde oluşan bu hücrenin üretimi daha ergenlik döneminde başlamaktadır. Sperm baş ve hareketli bir kuyruktan oluşur. Baş kısmında yumurtaya aktarılacak kalıtsal bilgiyi yani DNA’yı taşır. Spermler yoğun kıvamlı bir sıvının içerisinde bulunur ve bu sıvıyı meni olarak adlandırırız. Bir sperm hücresi 72 günde oluşur. Yani bugün kullanılabilir halde olan bir spermin oluşumu 72 güne dayanır.

Çiftleşme sırasında 100-300 milyon sperm salınır. Vajinaya boşalan spermlerden 25-30 tanesi vajinaya yakın bir yere ulaşır. Fakat yalnızca bir tanesi yumurtayı dölleyebilir. Bir sperm bir yumurta hücresine ulaştığında, yumurtaya girmek için kuyruğunu dışarıda bırakır, yumurta zarını deler, geçer ve yumurtayı döller. Spermin başı bir hücre çekirdeği gibidir. İçinde kişinin genetik şifresi ve DNA vardır. Sperm yumurtayı döllediğinde kromozomlar çoğalır ve buna göre cinsiyet belirlenir. Kromozomlar tek halde oluşup, çifte bölünürler ve bölündükleri zaman doğacak bireyin cinsiyeti belirlenir.

Yaşam koşullarından bahsedersek;

Çevre kirliliği spermin oluşmasın negatif bir etken taşımaktadır. Midye gibi deniz ürünleri de sakıncalıdır. Midyenin suyu süzen bir yapısı var. Bu da civa, kurşun gibi ağır metallerin vücuda girmesine yol açıyor. Aynı zamanda sigara kullanımı ve alkol tüketiminin de yine sperm sayısını azaltan faktörler arasında yer aldığı vurgulanmaktadır. Sıcak ortamların sperm oluşumu üzerinde olumsuz etkisi vardır. Genelde vücut ısısının 37 derece olduğu düşünürsek testislerin sağlıklı sperm üretebilmesi için ısısının 1-2 derece daha aşağı olması gerektiği bilinmektedir. Bu sebepten dolayı sık saunaya giren, hamam ve fırın gibi sıcak ortamlarda çalışan erkekler kısırlık riskiyle karşılaşma oranları daha yüksektir. Ayrıca hormon kullanılarak yetiştirilmiş beyaz ve kırmızı et gibi ürünler, erkeklerde sperm sayısını düşürmektedir.

Artık sorunun cevabı öğrenilmiştir diye düşünüyorum ama her ihtimale karşı soruyu yanıtlayacağım.

Yine ‘’Cinsel Mitler’’ arasında bulunan bir konu ile başlıyorum.

“Banyo, havuz veya içine girilen suya, daha önce sperm ile bulaşmış ise gebe kalabilir miyim?”

 Tabii ki HAYIR!

Spermin suyun içinden vaginaya girip yumurtayı döllemesi MÜMKÜN DEĞİLDİR. Sperm boşalması temiz ve ılık suyun içinde olmuşsa dahi sperm maksimum 2-3 dakika yaşayabilmektedir. Eğer sperm sıcak ve içinde kimyasal maddeler bulunan;

Örneğin havuz kimyasalları ve benzeri maddeler bir suyun içine boşalmış ise 2-3 saniyede ölmektedir. Yani bu şekilde gebe kalmak tıp mantığı ve gerçekleri ile mümkün değildir.

Var olun, sevgi ile. . .

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TARIM KESİMİ DESTEK BEKLİYOR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.