DOLAR

32,5019$% 0.16

EURO

34,8197% 0.25

STERLİN

40,6801£% 0.53

GRAM ALTIN

2.486,93%1,02

ÇEYREK ALTIN

4.241,00%0,49

TAM ALTIN

16.943,00%0,34

ONS

2.379,77%0,85

BİST100

9.534,93%0,05

BİTCOİN

1997822฿%-3.13072

a
alan18-kopya

İHALE AŞAMASINA GELDİ

Gaziantep ve bölge illerden İskenderun limanına ulaşımı kısaltarak zaman tasarrufu sağlayan İskenderun-Hassa tünel işi ihale aşamasına geldi. Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, Tünel tamamlandığında Gaziantepli işadamların yanı sıra bölge işadamlarına maliyetlerin düşürülmesinde önemli avantaj sağlayacağını söyledi.

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Gaziray elektrikli tren seti alımı imza törenine katılan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu,  Gaziantep ve bölge  ihracatçıları için büyük önem taşıyan İskenderun-Hassa tünel ihalesinin yapılacağı müjdesini verdi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile imzalanan Gaziray protokolünün ardından kentte Ulaştırma Bakanlığı tarafından yürütülen Gaziray inşaatı, Hava limanı, Nizip yolu gibi projeleri yerinde inceleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesin’nden İskenderun limanına ulaşımı 110 km’ne düşürecek İskenderun-Hassa tünel ihalesinin yapılacağını duyurdu.

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismaioğlu’nun açıklamasını sosyal medya hesabında duyuran Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, “Müjde Sayın Bakanımız Adil Karaismailoglu’ndan geldi” diyerek duyurduğu paylaşımında, “Binlerce yıllık sanayi ve ticaret kenti Gaziantep’in İskenderun limanına erişimini hızlandıracak İskenderun-Hassa Tünellerinin ihale süreci Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımız tarafından yapılıyor”dedi.

İSKENDERUN HASSA TÜNELİ BÜYÜK ÖNEMLİ SAĞLAYACAK

Gaziantep ile İskenderun Limanı’na daha kısa mesafeden ulaşımını sağlayacak Hassa- Dörtyol Tünel Projesi'nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yatırım programına alınıp ihale aşamasına gelmesi sevinçle karşılandı.

Birbiriyle bağlantılı 4 ayrı tünelin bulunduğu projenin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte İskenderun Limanı’na ulaşım mesafesi Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesi’nden 80 kilometreye ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi’nden yaklaşık 110 kilometreye düşmüş olacak.

Yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturacak tünel projesi, bütün bölge şehirlerinin ihracatını bu kanal üzerinden İskenderun Limanı’ndan dünyaya göndermesini, böylece işadamlarının elde edeceği zaman ve maliyet tasarrufu sayesinde rekabet gücünün olumlu etkilenmesi açısından büyük önem taşıyor.

Daha önceki yaptığı açıklamada, Projenin yatırım programına alınmasından dolayı mutlu olduklarını belirten Gaziantep Sanayi Odası Meclis Başkanı ve Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adil Sani Konukoğlu, "Yaşanan bu gelişme proje açısından oldukça önemlidir. Bundan sonraki sürecin de hızlı bir şekilde ilerleyeceğini umuyoruz" dedi.

Konukoğlu, Gaziantepli işadamların yanı sıra bölge işadamlarına maliyetlerin düşürülmesinde önemli avantaj sağlanacağını vurgulayarak, şunları kaydetti: "Projemiz kapsamında, Gaziantep ile Hassa arasındaki ara yolun da yüksek standartlı duble yola çevrilmesi ve bunun karayolu ulaşım ağına alınmasına Ulaştırma, ve altyapı Bakanlığı tarafından önceki yıllarda onay verilmişti. Ulaşımın iyileştirilmesi hedeflenen projemiz kapsamında tünellerin ve otoyol bağlantılarının tamamlanmasıyla birlikte; Gaziantep-Mersin Limanı arasındaki 270 kilometrelik mesafe, Gaziantep-İskenderun Limanı ile 110 kilometreye inecek.  Kuruluşuna onay aldığımız Polateli-Şahinbey Organize Sanayi Bölgesinden limana uzaklık ise 80 kilometre olacak. Hem zaman hem de maliyetler açısından büyük avantaj sağlanacak. Proje sadece Gaziantep’in değil Kilis, Hatay, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Adıyaman ile tüm Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinin denize ulaşımını kısaltarak, bölgeyi denizle kucaklaştıracak. İhracat kapasitesini artıracak. Bölgenin geleceği için önemli olan bu proje, Türkiye ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

EKONOMİ GAZETECİLERİ DERNEĞİ’NDE BİR İLK

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.