DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2065106฿%-2.12257

a
alan18-kopya

İSTANBUL-GAZİANTEP GÖNÜL HATTI

Gaziantep; Yakın tarihimizin “Kahraman ve Gazi” kenti…

Şahinbey’i  Karayılan’ı ve Şehit Kamil’i ile destan yazan ve buram buram kahramanlık kokan yiğit insanların yaşadığı vatan köşesi…

 

Bu güzel kenti bugüne kadar ziyaret etme fırsatım olmasa da, girişimci ruha sahip insanlarını, ülkemiz sanayisine yaptığı katkıyı, yetiştirdiği birbirinden kıymetli bürokratlarını ve Türk Mutfağına kazandırdığı damak zevklerini yakından tanıyor ve biliyorum.

…Özü sözü bir, çalışkan, üretken ve yiğit Anadolu insanlarının yaşadığı bu kente karşı işte bundan dolayı her zaman sevgim ve sempatim olmuştur.

Ama, yaşamını İstanbul’da sürdüren Bolulu bir Gazeteci olarak, Gaziantep’teki bir haber sitesinde yazı yazacağımı söyleseler ben bile inanmazdım.

Şimdi neden yazdığımı merak ettiniz değil mi?

İzninizle bunun kısa hikayesini de sizlerle paylaşayım;

HaberTÜRK’de görev yaptığım dönemde Gaziantep Temsilcisi olarak tanıdığım, çalışkanlığı, dürüstlüğü ve saygısı ile gönlümde yer eden Yusuf KILIÇ, kardeşim beni aradı ve “Abi, bir haber sitesi kurdum” dedi.

Zaman zaman karşılıklı olarak birbirimizi arayıp görüştüğümüz kardeşime “Hayırlı olsun” dedim. Ama arkasından da “Abi senin yazılarını da burada görmek istiyorum” demez mi?

Bir an ne diyeceğimi bilemedim.

Çalışkanlığı, dürüstlüğü, nezaketi ve saygısı ile gönlümde yer etmiş meslektaşıma “Hayır” diyemedim.

Tam da o an, İstanbul ve Gaziantep’in harita üzerindeki yerleri gözümün önüne geldi.

Sonra da, aradaki 1148 kilometrelik mesafeyi düşündüm.

Ancak dünyayı kocaman bir köy haline dönüştüren internet teknolojisi sayesinde bunun bir önemi kalmadığını, her şeyden de önemlisi Yusuf ile aramızda yaşayan “Gaziantep-İstanbul Gönül Hattı”nı düşünerek “Evet” dedim.

Yazılı medyanın gün geçtikçe tiraj kaybettiği ve internet gazeteciliğinin önem kazandığı bir dönemde www.bire1haber.com adresi altında Gaziantep’ten dünyaya açılan İnternet Gazetesini önemsiyorum.

Önümüzdeki günlerde Gaziantep Valisi iken İstanbul’a Vali olarak atanan Ali YERLİKAYA’dan, Gaziantep’ten İstanbul’a gelen Valilik Basın Müdürümüz Muammer KARADENİZ’den ve Gaziantep Büyükşehir Belediyesinde Genel Sekreter olarak görev yaparken 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul Eyüpsultan ilçesinde Belediye Başkanı seçilen Deniz KÖKEN’den güzel bilgiler vereceğim.

Yazacaklarım elbette bunlarla da sınırlı kalmayacak.

Madem İstanbul’dan Gaziantep’deki bir haber sitesine yazıyorum.

Madem,“Gaziantep-İstanbul Gönül Hattı”ndan bahsettim, o halde, bu mega kentte yaşayan Gaziantepli girişimci iş insanlarımızın başarıları hakkında da paylaşımlarım olacak.

Şimdilik kalın sağlıcakla…

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TÜRKİYE’DE CİNSEL DOKUNULMAZLIĞA KARŞI İŞLENEN SUÇLAR VE ÇÖZÜMÜ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.