DOLAR

32,5250$% -0.09

EURO

34,9399% 0.09

STERLİN

40,6831£% 0.15

GRAM ALTIN

2.428,10%-0,05

ÇEYREK ALTIN

4.075,00%-0,02

TAM ALTIN

16.252,00%-0,01

ONS

2.321,60%0,01

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2159165฿%-0.12008

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Genel
  • Kamu görevlileri adalet, dürüst, saydamlık ve tarafsızlık ilkelerinden şaşmamalı

Kamu görevlileri adalet, dürüst, saydamlık ve tarafsızlık ilkelerinden şaşmamalı

Siyaset kulislerinde Ceza İnfaz Yasası çalışmaları devam ederken, bunu fırsat bilen, kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan bir takım kamu görevlileri asli görevleri olan; adalet, dürüst, saydamlık ve tarafsızlık ilkelerini yerine getirmemektedir.

Bu bahsettiğim kamu görevlileri; ,Kişilerin özel hayatlarının gizliliğini deşifre etme yoluna başvurarak, o kişileri toplumda küçük düşürme tehditleri savurup, o kişileri psikolojik baskı altına aldıktan sonra maddi taleplerde bulunma eylemlerine kadar gidebilmektedirler.

Üstelik bu yaptıklarını kamu görevlisi olmanın verdiği güvencenin arkasına saklanarak yapmaları işin vehametini daha da artırıyor.

Ülkemizin şu an içinde bulunduğu sancılı zamanı en az tahribatla atlatmanın yolu bir olmak, birlik olmak. Bahsettiğim kamu görevlilerinin kendi menfaatleri uğruna yaptıkları hatalar yüzünden kamu kuruluşlarının adaletsizliğine inandırma çabaları içinde olduklarını düşünüyorum.

Bu konunun çözülmesi ve toplum nezdinde insanların kamu kuruluşlarına güven duygularının sarsılmaması için önerim yetkililerin bu usulsüzlüklerin önüne geçmesidir.

Okurlarımdan ricam, şayet böyle bir durum ile karşı karşıya kaldıklarında, durumu hemen yetkili makamlara bildirmeleri, böylesine art niyetli ve üzerlerine giydikleri kamu kuruluşu gömleğini taşıyan devleti, milleti için kendi menfaatleri için kullanan insanların deşifre edilmelerini sağlamalarıdır.

Elbette, devletin kurumları halkının ve haklının yanındadır. Benim buna inancım sonsuzdur ama o kurumlara sızmış kurtçuklar nedeniyle maalesef kamuoyunda zaman zaman güven kaybı yaşanıyor ve kurumlar yıpranıyor.

Kamu görevlilerinin asıl işi bulundukları makam, mevki ve giydikleri kıyafetleri kullanarak bir takım yanlış işlerin içerisinde yer almak değil, insanlara hak, hukuk ve adalet duygusu içerisinde en iyi hizmeti vermek olmalıdır.

Çünkü bu üç duygu sarsılırsa toplum yara alır, kimsenin kamuya güveni kalmaz ve bizim en önemli değerimiz olan birlik, beraberliğimiz büyük yara alır. Böyle olunca da zaten fırsat kollayan, ülkemiz üzerinde bir çok oyunu sahneye koymak için fırsat kollayan iç ve dış mihrakların ellerine istedikleri fırsatı vermiş oluruz.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TÜRK AYDINI HASAN DİNÇ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.