DOLAR

32,5649$% 0.03

EURO

34,8865% 0.03

STERLİN

40,6110£% 0.17

GRAM ALTIN

2.429,94%0,01

ÇEYREK ALTIN

4.064,00%-0,46

TAM ALTIN

16.204,00%-0,45

ONS

2.318,74%-0,12

BİST100

9.722,09%0,80

BİTCOİN

2097533฿%-3.20187

a
alan18-kopya

KAVUŞTULAR

Bire1haber gündeme getirdi, mutlu sonla bitti

https://youtu.be/ThWaDEZXayg

Suriye’nin Halep kentine bağlı Cekke köyünde çok zor şartlar altında yaşayan ikisi bedensel engelli üç kardeş, kendilerinden küçük kardeşlerinin tedavisi için yaklaşık 2 yıldır Türkiye’de bulunan annelerine kavuştu.

BİRE1HABER YAZDI, MUTLU SONLA BİTTİ

Bedensel engelli, İbrahim Ömer (22) – Şahin Ömer (16) ve kendilerine bakan 13 yaşındaki  kız kardeşleri Hıtem Ömer’in yaşadıkları zor şartları bire1haber.com’un gündeme getirmesinin ardından harekete geçen Türk yetkililer, üç kardeşi Türkiye’ye getirerek Gaziantep’te yaşayan anneleri Meryem Ömer’e kavuşmalarını sağladılar.

Dün Suriye’nin Halep kentine bağlı Cekke köyünden alınarak Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa ve askerleri tarafından Türkiye sınırına getirilen İbrahim Ömer, Şahin Ömer ve Hıtem Ömer, burada Türk yetkililer ile yakınlarına teslim edildiler.

Üç kardeş, anneleri Meryem Ömer ve tedavisi devam eden küçük kardeşleri Muhammet Ömer’in Gaziantep’te yaşadıkları eve getirildi.

BÜYÜK SEVİNÇ YAŞANDI

14 yaşındaki oğlu Muhammet Ömer’i tedavi ettirmek için Gaziantep’e gelen ve tedavi süreci devam ettiği için bir daha geri dönemeyen anne Meryem Ömer çocuklarını karşısında görünce büyük bir sevinç yaşadı. Kapıda üç çocuğunu bir anda karşısında gören anne Meryem Ömer sevinç gözyaşları dökerken, kısa süreli bir baygınlık geçirdi.

Çocuklarına sarılan ve hasret gideren Meryem Ömer,” Bize bu günleri gösteren Allah’a şükürler olsun. Çocuklarımı bana kavuşturan başta Türk hükümeti ve Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa olmak üzere emeği geçen herkese minnetarım. Çocuklarımın ikisi engelli olduğu için 13 yaşındaki kızım onlara bakıyordu. Zor şartlar altında yaşadıklarını biliyordum ama oğlumun tedavisi sürdüğü için onu bırakıp yanlarına gidemiyordum. Şu an yaşadıklarımı anlatamam. Çok mutluyum. Çocuklarımı bana kavuşturan herkesten Allah razı olsun” dedi.

Öte yandan yaklaşık 2 yıllık bir ayrılığın ardından annelerine kavuşan Ömer kardeşler ise,” Bizim annemize kavuşmamıza vesile olan herkesten Allah razı olsun. Çok zor iki yıl geçirdik. Ancak artık annemizin yanında daha rahat bir hayat süreceğiz. Bize iki yıldır hem annelik, hem babalık yapan, tüm ihtiyaçlarımızı görüp, biz yiyemediğimiz için yemeğimizi yediren 13 yaşındaki kız kardeşimizin yükü de hafifledi. Türk hükümeti ve Türkiye’ye gelmemizi sağlayan Sultan Murat Tümeni Komutanı Fehim İsa ile birlikte herkese şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştular.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Dolandırıcılara itibar etmeyin

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.