DOLAR

32,3316$% 0.24

EURO

35,1057% -0.08

STERLİN

41,0514£% 0.07

GRAM ALTIN

2.298,32%0,93

ÇEYREK ALTIN

3.966,00%-0,41

TAM ALTIN

15.974,00%-0,10

ONS

2.210,63%0,73

BİST100

8.978,17%1,95

BİTCOİN

2289403฿%1.21293

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

KOSGEB Gaziantep İl Müdürü Koronavirüs’e yakalandı

Eşi ve çocuklarını görmek için İngiltere’ye gitti

Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla süreci anlatan Gözek, virüsün İngiltere’de Türkiye’den daha büyük bir yayılım gösterdiğini belirtti. Gözek, şunları kaydetti: “Eşimin ve çocuklarımın Londra’da yaşamaları ve o tarihte uçuşların kapanması sebebiyle herhangi birisinin hastalanması durumunda THY’nin son seferlerinde birisi ile Londra’ya geldim(kamu personeli olmam sebebiyle Sn. Bakanımızdan iznimi aldım sağ olsunlar ivedilikle çıkardılar). Aslında Coronavirus İngiltere’de(UK) TR’den daha büyük bir yayılım göstermişti ancak bu kadar hızlı kapacağım hiç aklıma gelmemişti. Geldikten 2 gün sonra eşim nefes darlığı, yorgunluk ve tat/koku alma duyu kaybı yaşadı ve bende hafif burun akıntısı ile başlamıştı ve ertesi gün ben de tat/koku alma tamamen gitti yorgunluk başladı ve her ikimizde ateş başladı. Hemen NHS’i (National Health Service) aradık uzun bir süreçten sonra sekreter doktora (doktora TR gibi rahat ulaşman imkansız hele uzman doktora!) sordu ve 4 saatte bir parasetomol, bol C vitamini, limon ve bal gibi önerilerde bulundular ve Self Isolation yapmamızı istediler. Maalesef UK’de sağlık sistemi ücretsiz ama hizmetlerine ulaşma çok kötü. Eğer yerde sürünüyor olmazsan seni kabul etmiyorlar ve tedavinin evde devam etmesini istiyorlar. Bizleri test yapmadan doğrudan pozitif kabul ediyorlar ve evde self isolation yapmamız bizce de en doğrusu diye düşündük hem çocuklar nereye bırakacaksın hem de seni hastanede basıl bir ortam bekliyor bilemiyorsun.(NHS çalışanları gerçekten yoğun çalışıyorlar personel sayıları da yeterli değil ama Ülkemizin sağlık sistemi altyapısı inanın şu anda dünya da birçok ülkede yok).”

İKİ HAFTA GEÇTİ ANCAK…

Neredeyse iki haftalık bir sürecin geçtiğini ancak önce ateş, yorgunluk, kas-eklem ağrısının devam ettiğini ifade eden Gözek, “Öksürük de eşlik ederek devam etti ateşim 12 gün sürdü öksürüğüm hala devam ediyor. Burada sağ olsun arkadaşımız ve aile dostumuz doktorumuz Nida Uysal Çekin hem tedavi sürecimizi gelerek beni muayene ederek ve ilaçlarla takip etti. Yine kuzenim İstanbul’da pandemi hastanesinde Doktor Aslı Gözek Öcal telefonla devamlı destek ve tedavi ile ilgili yönlendirmelerde bulundu. Onlara çok çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

ALLAH’IN İZNİ İLE BU DA GEÇECEK

Kendisini arayan, soran tüm dostlarına teşekkür eden Gözek, şöyle devam etti: “Bugün daha iyiyim ama vücut direncini kaybedince her şeyden hızlı etkileniyor sağ omuz ve eklemlerim dün sanırım hafif bir terleme sonrası tutuldu ve inanılmaz ağrım var parafon kullanıyorum. Allah’ın izni ile bu da geçecek. Buradan bu hastalığımı çok kimseye duyurmamama rağmen beni arayan soran mesaj gönderen çoğunu açtım ama öksürük krizine girdiğimden açamadığım tüm dostlarıma, akrabalarıma ve arkadaşlarıma selam iletiyorum. Dualarını esirgemeyen Anneme, Babama Aileme, eşimin ailesine ve günlük beni takip eden dua eden can dostlarıma Allah razı olsun diyorum.”

SİGARAYI BIRAKIN

11 yıl önce sigarayı bırakmasına rağmen etkilerini koronavirüste gördüğünü bildiren Gözek, sigarayı bırakma tavsiyesinde bulundu: “Herkese tavsiyem: Sigara içiyorsanız lütfen bırakın. Ben 45 yaşındayım 11 yıl oldu sigarayı bırakalı ama belki de bu kadar zor geçirmemin en büyük etkilerinden birisi de bu Lanet Sigaraydı ama iyi ki bırakmışım ya hala içiyor olsaydım!”

KARŞIDAKİNİ DE DÜŞÜNEREK TEDBİRİNİZİ ALIN

Gözek, açıklamasını şu sözlerle sonlandırdı: “Çok şükür çocuklarımız da 9 ve 11 yaşında hiçbir semptom olmadı mesafeyi koruma şansımız olmadı evin içinde ne yersek beraber yedik. Ama onların iyi bir virüs taşıyıcısı olduğunu unutmayın. Ben hayatımda bu kadar uzun süren bir ateş öksürük tat koku alma kaybı görmedim eğer sizde de varsa önce tedbirinizi alın evde kendiniz yenmeye çalışın eğer semptomlar ciddi artıyorsa doktora gidin ve karşıdakini de düşünerek tedbirinizi alarak gidin. Ben self isolatione tam iyileşene kadar devam edeceğim. Çünkü sadece kendimi değil karşıdakileri de düşünmem lazım. Allah Başta Ülkem ve İngiltere olmak üzere tüm Dünya dan bu Virüsün kalkmasını nasip eylesin. Dualarınızı esirgemeyin Allah hepinize sağlık versin.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Koronavirüs’te Türkiye günlüğü

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.