DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2085627฿%-0.8841

a
alan18-kopya

KÜRSÜ SEVDASI

Kendin olma konusu üzerine çok değinmiştim. Bu gün bir örnekle devam etmeye ne dersiniz?

Halk üzerinde oluşan bir etkiden konuşmak istiyorum bugün. Olmadığınız bir kimliği kendi kimliğiniz gibi kullanmayın lütfen. Gerçekten komik durumlarda görünüyorsunuz. Ait olduğunuz durumu ve vasfı kabul etmenizi isterim. Bu sizin iyiliğiniz için ve çevresel görüntünüz için önemli ve aynı zamanda bu şekilde kendinizi küçük düşürmemiş olursunuz.

Size bir örnek vermek istiyorum geçen ay içerisinde katılmış olduğum seminerden;

Seminer genel anlamda güzeldi. Negatif yönlerini görmezden gelerek ve yanlış düşünceleri kabullendirmeye çalışan kısmını görmezden gelerek bu yorumu yapıyorum ileride bu konu ile ilgili de detaylı bir konu açmayı düşünüyorum sizlere. Okuyucularım için değinmek istediğim konular nedense hiç bitmiyor.

Seminerde bir süre kürsü konuşmaları yapıldı. Profesörler ve diğer üst düzey yöneticiler tarafından. Güzel de bilgi edindik. Karşılıklı paylaşımlar yaptık. Bir süre sonra serbest zamana geçtik. Hemen hemen misafirlerin hepsi ile tanıştım. Önemli konulara değindik. Fikir alışverişi yaptık. Yeni atacağımız adımlar hakkında maddeler belirledik. Bizler bunları yaparken çevreyi gözlemlememek olmazdı tabii değil mi?

Etrafa göz atarken gözüme bir fotoğraf ilişti. Orada bulunan misafirlerden bir tanesinin kürsü ile birlikte çeşit çeşit fotoğraf çekilimi. Bir konuşma yapar edasıyla mikrofona doğru konuşur şekilde poz vermek, mikrofonu tutarak konuşma yaptığının göstergesine ulaşmaya çalışan bir birey. Oysa konuşma bile yapmamıştı. Fakat uzun uğraşlar sonucu kürsüyü boş bulup fotoğraf çekilmeye fırsat bulmuştu.

Şimdi sırada çekilen fotoğrafların sırası ile sosyal medyada paylaşımı vardı. Sosyal medyada takip eden kişiler tarafından fotoğraf görülecek ve kişinin saygı mertebesi artacaktı.

Yapmayın arkadaşlar lütfen yapmayın!

İnsanlar siz böyle fotoğraflar çektiğiniz için sizleri daha çok sevmeyecek. Sizlere daha çok ilgi duymayacak. Sizleri daha çok övmeyecek.

Diğer bir durumdan bakarsak ya sizin konuşmuş olduğunuzu düşündüğünüz seminer hakkında size bir soru yöneltilirse, peki o zaman ne yapacaksınız.

Hadi bunu geçelim düşük bir olasılık derseniz. Yaşadığımız şu zamanda insanla gerçekten birbirlerine değer verdiği için değil, kişiyi nasıl kullanabilirim düşüncesi ile etrafında yüksek mertebe sahibi birlerini tutmak ve bundan yararlanmak istiyorlar. Siz de farketmeden bu alanda yer alabilirsiniz.

Bunların hepsi bir olasılık tabii ki. Fakat en önemlisi kişinin kendi değer yargılarını yitirmemek. Başka bireylere benzemeye çalışmamak. Evet örnek alabilir kendinizi geliştirebilirsiniz. Fakat farklı kişilik görüntüsüne bürünmenin ne anlamı var. Siz siz olun öncelikle kendinizden vazgeçmeyin. Çünkü sz kendinizden vazgeçerseniz sizden vazgeçenler daha çok olacaktır.

Var olun, sevgi ile

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

ARKADAŞLIK….!

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.