DOLAR

32,5910$% 0.33

EURO

34,8179% 0.18

STERLİN

40,4359£% -0.46

GRAM ALTIN

2.506,98%0,92

ÇEYREK ALTIN

4.275,00%0,65

TAM ALTIN

16.997,00%0,35

ONS

2.387,49%0,36

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2096929฿%1.94341

a
alan18-kopya

MERHABA SEVGİLİ DOSTLAR

Gaziantep’te 4 dönem yaklaşık 20 yıl mahalle Muhtarlığı yaparak gerek kentin, gerek yaşadığım ilçe olan Şehitkamil’in ve gerekse de çoğu zaman birebir muhatap olduğum vatandaşın sorunları ile ilgili görüş ve düşüncelerimi, yeni yüzü ve tarafsız haber anlayışıyla ülke sorunlarına parmak basarak çözüm bulunması noktasında önemli bir yer edineceğine inandığım beri1haber.com haber portalında bugünden itibaren sizlerle paylaşacağım.

Öncelikle bire1haber.com ve haber portalını hayata geçiren, yerel ve ulusal boyutta yaptığı haberlerle bir çok sorunu gündeme taşıyan yılların deneyimi değerli kardeşim Yusuf KILIÇ’a yayın hayatında başarılar diliyorum.

bire1haber.com’un siz değerli takipçilerimizin de desteği ile öncelikle şehrimizin önemli sorunlarının üzerine giderek çözüm bulunmasına katkı sunacağından eminim. Bizler de elimizden geldiğince, gündeme ilişkin düşüncelerimizi bu satırlardan bire1haber.com aracılığıyla kamuoyu ile paylaşacağız.

GAZİANTEP’İN EN BÜYÜK SORUNU TRAFİK BİR AN ÖNCE ÇÖZÜLMELİ

31 Mart seçimlerinin üzerinden yaklaşık bir aylık bir zaman geçti. Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Fatma Şahin ve merkez ilçeler Şahinbey Belediye Başkanımız sayın Mehmet Tahmazoğlu ile Şehitkamil Belediye Başkanımız sayın Rıdvan Fadıloğlu yeniden seçilerek halkımızın teveccühleri ile yola devam dediler.

5 yıl görev yaptıkları Gaziantep’in en büyük sorunlarından birisi olan trafik sorununa umarım bir çözüm üretirler. Çünkü, geçtiğimiz 5 yılda kentin her köşesini, her mahallesini, her sokağını öğrendiler ve nerede ne yapılması konusunda mutlaka projelerini yapmışlardır diye düşünüyorum.  Artık kanayan en büyük yaraya merhem olma zamanı.

MUHTAR MAHALLESİNİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN MESAİ HARCAMALI

1774 sayılı kanunla özel veya resmi, her türlü konaklama, dinlenme bakım ve tedavi tesisleri ve işyerleri ile konutlarda geçici veya sürekli olarak kalanlar, oturanlar, çalışanlar ve ayrılanlar ile araç kiralayan gerçek ve tüzel kişilerin kimliklerinin tespiti ve bildirilmesi, 5490 sayılı kanunun çıkarılması sonrası Muhtarların üzerinden büyük bir yük kaldırılmış oldu.

5490 sayılı Kanunun amacı; kişinin doğumundan ölümüne kadar kişisel ve medenî durumuna, uyrukluğuna ve bunlarda meydana gelebilecek değişikliklere ait doğal ve hukukî olayların belirlenip saptanması, bu amaçla düzenlenmiş kütüklere yazılması, elektronik ortamda ulusal adres veri tabanının oluşturulması, nüfus kayıtları ile adres bilgilerinin ilişkilendirilmesini sağlamaktır.

Yani, 5490 sayılı kanunla adrese dayalı kayıt sistemine geçildikten sonra tüm yetkiler Nüfus Müdürlüklerine devredildi.

Vatandaş artık Muhtarlığa ve Nüfus Müdürlüğü’ne gitmeden e-devlet üzerinden de işlemlerini rahatlıkla yapabilmektedir.

Diyeceğim o ki; 5490 sayılı kanunla üzerinden büyük bir yük kaldırılan Muhtar arkadaşlarımız seçim sürecinde Mahallelerinde tespit ettikleri eksiklerin, sorunların çözümleri için mesai harcamalılar. Mahallelerinin istek ve ihtiyaçlarını yetkili kurumlarla ve yöneticilerle paylaşıp gidermeliler.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

MERHABA

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.