DOLAR

32,3309$% 0.24

EURO

35,0911% -0.12

STERLİN

40,8343£% -0.44

GRAM ALTIN

2.293,40%0,71

ÇEYREK ALTIN

3.977,00%-0,17

TAM ALTIN

15.904,00%-0,18

ONS

2.211,23%0,76

BİST100

8.989,23%2,07

BİTCOİN

2276237฿%0.82466

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Midyat’a Fakülte binasını hububat bakliyat ihracatçıları yapacak

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği tarafından Mardin Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin binasının inşaatıyla ilgili protokol düzenlenen törenle imzalandı. Törene Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda ihracatçı katıldı.

Mardin Valiliği, Artuklu Üniversitesi Rektörlüğü ve Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği arasında imzalanan protokole Artuklu Üniversitesi’ne bağlı Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi için önemli bir adım atıldı. GAİB hizmet binasında düzenlenen törene Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, GAİB Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci,  Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, TİM Halı Sektör Kurulu Başkanı Salahattin Kaplan ve yönetim kurulu üyelerinin yanı sıra çok sayıda ihracatçı katıldı.  Eğitimin kendileri için öncelikli bir konu olduğuna dikkat çeken Başkan Mahsum Altunkaya “Eğitim dünyayı değiştirmek ve ileri gitmek için en uygun araçtır. Bizler de, Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri ailesi olarak bu görüşü benimsiyoruz. Eğitim alanında çeşitli çalışmalarda bulunuyoruz. Ülkemizin ve özellikle bölgemizin yaşadığı gerek ekonomik gerek toplumsal sorunların eğitimle aşılacağına inanıyoruz. Bu çerçevede, Mardin ilimiz de keşfedilmeyi bekleyen büyük bir potansiyel taşıyor. Mardin hali hazırda bölgemizin ikinci büyük ihracat kenti konumunda. Sahip olduğu eşsiz insan kaynağı ve kültürel zenginlik sayesinde, Mardin’de eğitime yapılacak her bir yatırımın ülkemize ve hatta ihracatımıza çok daha fazla katma değer kazandıracağına inanıyoruz. Biz de GAİB olarak bu potansiyelin açığa çıkması için Mardin’de eğitime katkı sağlamak istedik. Bu nedenle yaptığımız istişareler sonucunda “Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi” binasının yapımını Birlik olarak üstlenmeye karar verdik. Verdiğimiz karar neticesinde, bu hayırlı projenin hayata geçmesi için gösterdikleri çabadan ötürü Sayın Mardin Valimize, Sayın Rektörümüze; Midyat Kaymakamına ve Midyat Belediye Başkanına teşekkürü bir borç bilirim. Ayrıca, bu projenin onay aşamasında katkılarını ve desteklerini esirgemeyen başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere Ticaret Bakanımız, Ticaret Bakan Yardımcımız ve İhracat Genel Müdürümüze da duyduğumuz minnettarlığı sizlerin huzurunda ifade etmek istiyorum.  Protokol imzaları atılmadan önce sözlerime son verirken; yapılacak fakültenin ülkemize hayırlar getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Midyat yeni bir eğitim yuvasına daha kavuşacak

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, GAİB hizmet binasında gerçekleştirilen törende, Midyat'ın eğitim dünyasını aydınlatacak bir eseri daha kazandırmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. En büyük, en anlamlı, en paha biçilmez yatırımın eğitime yapılan olduğuna dikkati çeken Vali Demirtaş, şunları aktardı: "Zira etkisi gelecekte hissedilen, milletlerin istiklal ve istikbalini tayin eden yegâne yatırım eğitimdir. O nedenle gerek devlet gerek özel sektör gerekse STK'lar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da işbirliğini üst düzeyde tutmalı, eğitimin alt yapısının ve kalitesinin yükseltilmesi noktasında işbirliğine gitmelidir. Bugünkü yaptığımız şey de bunun en güzel örneklerinden biridir. Bugün Güneydoğu Anadolu Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracatçı Birliği ile imzalayacağımız protokolle Midyat'ımız bir eğitim yuvasına daha kavuşacaktır. Bu sayede ülke ve millet olarak en büyük sermayemiz olan insan kaynağımızı en güzel şekilde işleyecek onları geleceğe, ülkemizin koyduğu vizyon hedefin ve istikametinde hazırlayacağız."

Ülkemize Ve Bölgemize Önemli Katkılar Sağlayacaktır

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar’da tören öncesi yaptığı konuşmada kurulması planlanan fakültenin gerek bölgeye gerekse ülkeye sağlayacağı önemli katkılardan bahsederek verdikleri desteklerden dolayı Başkan Mahsum Altunkaya ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.

Mardin’e Önemli Yatırım

Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Başkanı Mahsum Altunkaya, protokolü imzalanan fakültenin birçok sektöre olduğu gibi hububat bakliyat sektörüne ve ihracatçılara da önemli insan kaynağı yetiştireceğine dikkat çekerek “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanımız Sayın Ruhsar Pekcan’ın himayelerinde Artuklu Üniversitesi bünyesinde kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin binasını Güneydoğu Anadolu Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği inşa ettirecek olup söz konusu fakülte Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla eğitim verecektir. Ülkemizin kalkınması, sanayimizin gelişmesi, gençlerimizin nitelikli eğitim alabilmesi için elbette ülke olarak, millet olarak, vatandaş olarak hepimizin önceliği eğitim olmalıdır. 27.03.2020 tarihli ve 2319 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla kurulan Midyat Sanat ve Tasarım Fakültesi, bünyesinde yer alan Moda ve Tekstil Tasarımı, Kuyumculuk ve Mücevher Tasarımı, Geleneksel Türk Sanatları, İç Mimarlık ve Peyzaj bölümlerine ilaveten kurulacak Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Endüstri Ürünleri Tasarımı ve Ambalaj Tasarımı gibi gıda sektörü ile ilgili diğer bölümlerin yer alması ile multidisipliner bir fakülte hüviyeti taşımaktadır” dedi.

Gençlerimize Yeni Ufuklar Kazandıracağız

Midyat’a kurulacak olan fakültenin, bölgenin kalkınmasına olumlu katkı yapacağını da vurgulayan Başkan Altunkaya şöyle devam etti: “Fakültenin, bölgemizin tüm birikiminin daha yüksek seviyede üretime ve ihracata dönüştürülmesi için gereken nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi açısından önemli bir işlev göreceği kuşkusuzdur. Bugün Mardin Valisi Sayın Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Sayın Tekin Dündar, Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. İbrahim Özcoşar katılımıyla ortak bir protokol imzalayarak fakülte binası için startı verdik. Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Midyat Sanat Ve Tasarım Fakültesi adıyla hizmet verecektir.” dedi.  İmzalanan protokolün ardından Mardin Valisi Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin katkı sağlayan ihracatçılara günün anısına birer teşekkür plaketi verirken Başkan Mahsum Altunkaya’da Mardin Valisi Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Midyat Kaymakamı Tekin Dündar, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin’e desteklerinden dolayı günün anısına birer plaket verdi.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

GAÜN İLE MONASTİR ÜNİVERSİTESİ ARASINDA AKADEMİK İŞBİRLİĞİ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.