DOLAR

32,4927$% -0.17

EURO

34,7554% -0.34

STERLİN

40,4275£% -0.23

GRAM ALTIN

2.420,36%-0,39

ÇEYREK ALTIN

4.054,00%-1,11

TAM ALTIN

16.165,00%-1,11

ONS

2.318,73%-0,12

BİST100

9.683,71%0,40

BİTCOİN

2167932฿%0.69238

a
alan18-kopya

NEDEN BOŞANMAK

Günümüzde ayrılık ile ilgili birçok konu gündeme geliyor. Ayrılıkların birçok temel ve yan sebebi oluyor.

Özellikle son zamanlarda aşk ve sevgi ile oluşan başlayan birlikteliklerin kısa bir süre sonra ayrılık ile noktalandığına şahit oluyoruz. Bazen bu durumların sebebi, karşılıklı iletişimsizlik ve kendi içerisinde detaylı çok farklı sebepler olabiliyorsa da neredeyse her boşanma olayının kökeninin  ‘’karşılıklı anlaşamama’’ sebebine dayandığını görüyoruz.

Evliliklere hiçbir zaman, olası bir ayrılık ile sonuçlanacak şekilde başlanmıyor. Evlenme sürecinde farklı bir heyecan, yeni bir ev seçimi, seçilmiş olan ev için farklı bir düzen ve dizayn hazırlıkları, aynı zamanda bunlar ile birlikte kına gecesi kıyafeti ve gelinlik için yapılan hazırlıklar, düğün salonu ya da nikah dairesi için yapılan hazırlıklar, davetliler listesi oluşturma, organizasyon seçimleri, kuaför seçimleri gibi her biri ayrı bir heyecan ve tatlı bir telaş içerisinde hazırlıklar oluyor. Bazen bu hazırlık sürecinde eşler; partnerini tanımaya, anlamaya, tartmaya ya fırsat bulamıyor ya da bu süreçte bunu önceliklendiremeyip es geçebiliyor.

Toplumsal yapı da buna pek imkan ve fırsat vermiyor olabilir. Gelenek ve göreneklerimize göre söz ve nişan sürecinde eşler birbirlerini tanımaktan ziyade aldıkları kararın kendi aileleri ve toplum nazarında uygulayıcısı oluyorlar. Kendi istekleri haricinde, onları da memnun etmeye çalışıyorlar. Bazen mutluluk ve heyecan ile başlayan bu süreç, aynı şekilde devam etmeyip  boşanma ile sonuçlanabiliyor. Boşanma ile biten evliliklerin bitişindeki ana sebebin genellikle ‘’anlaşamama’’ olduğunu söyleyebiliriz. Anlaşamamanın alt sebeplerini ele aldığımızda ise ayrılma sebepleri;

-Karşılıklı fikir çatışması,

-Cinsel birlikteliklerde eşlerin birbirini tanımaması

– Sevgililik dönemindeki saygı ve sevginin aynı çatı altında içerisinde devam etmemesi

-Aldatma

– Maddi sebepler

-Şiddet

-Dini ve kültürel farklılar

-Evlilik sürecinde beyaz yalanlar adı altında yalan söylemeye başlama ve bu konuşmaların devam etmesi

-Evlilik sürecine alışamama ( her iki taraf için de olabilen aile birliğinden kopamama )

-İş hayatını ev içerisine taşıma

-Madde kullanımı (evlilik öncesi gizlenerek, evlendikten sonra daha rahat bir şekilde açığa çıkarması)

Bahsettiğim anlaşamama başlığının altında bulunan maddelere genel olarak bir baktığımızda, aslında hiçbirinin çözülemeyecek bir problem olmadığını, evliliğin kurtarılma aşamasında her bir problemin, farklı destekler alınarak çözülebileceğini düşünüyorum. Problem çözme aşamasında; öncelik olarak, problem başlığınızı ele almanızı tavsiye ederim. Yazımın başında da bahsettiğim gibi kimse boşanmak için bir evliliğe adım atmıyor, herkes birçok zorlu yolu geçerek bir çatı altında yaşamaya başlıyor. Bu zorlu yolları aşan kişiler, tek bir hamlede ‘’-Evet, biz anlaşamıyoruz, boşanmalıyız!’’ diyerek alelacele evliliklerine son vermemeli. Her iki taraf da ‘’-Evet, bir problemimiz var ve biz bunu çözmeye yönelik yardım almalıyız!’’ diye düşünmeli. Gündelik yaşantımızda bir problemle karşılaştığımızda da; bu problemi çözmeye yönelik bir çalışma yapmıyor muyuz? Evlilikten farklı olarak işimizi ele alalım. Neredeyse günümüzün birçoğunu iş hayatımızda geçirmiyor muyuz? Peki, iş yaşantımızda bir sorun olduğunda ‘’-Evet, benim çalıştığım şirketle ya da çalışanlarla bir problemim var ve bu nedenle benim bu işten ayrılmam gerekiyor!’’ şeklinde bir düşünceye girmiyoruz değil mi?

Lütfen evlilik yaşantınızı herhangi bir problemle karşılaştığınızda tek kalemde sonlandırmaya gitmeyiniz. Problemleri bizlerin oluşturduğumuz gibi çözümün de yine bizlerin elinde olduğunu, kendimiz çözemiyorsak mutlaka destek alarak çözebileceğimizi unutmayalım.

Unutmayalım;

‘’Yıkmak kolay, yapmak ise daha zordur.’’

 ‘’Bir kişiyi yalnızca ‘anlaşamadığı’ için boşamak, o kişiyi sadece ‘sevdiği’ için evlenmek kadar saçmadır.’’

‘’Evliliklerinizi sadece ‘sevgi’ üzerine kurmayınız lütfen. Kalbimizi ve mantığımızı birlikte çalıştırarak ileriyi görmeye çalışmalıyız.’’

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

DÜNYA BİR EV OLSAYDI MUTFAĞI KESİNLİKLE GAZİANTEP OLURDU

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.