DOLAR

32,3156$% 0.19

EURO

35,1501% 0.04

STERLİN

41,1205£% 0.24

GRAM ALTIN

2.294,84%0,78

ÇEYREK ALTIN

3.948,00%-0,46

TAM ALTIN

15.801,00%-0,40

ONS

2.205,91%0,52

BİST100

9.065,70%2,94

BİTCOİN

2289526฿%1.03463

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

ÖSYM Başkanı açıkladı!

Kovid-19 ile ilgili durumu olan adaylar ayrı salonlarda sınava alınacak

ÖSYM Başkanı Aygün, corona virüsle ilgili durumu olan adayların nasıl sınava gireceğini açıkladı. Aygün, "Kovid-19 ile ilgili durumu olan adaylar, HES kodlarından belirlenecek ve sınav merkezlerimizde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacaklar." dedi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, 6 Eylül Pazar günü gerçekleşecek olan Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Lisans Genel Kültür- Genel Yetenek sınavı öncesinde adaylara çağrıda bulundu. Diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınavda da korona virüs önlemlerine çok dikkat edileceğini belirten ÖSYM Başkanı Aygün, sınav binalarının, salonlarının sınavdan önce detaylı temizliğinin yapılarak dezenfekte edildiğini açıkladı.

KORONA VİRÜS TEDBİRLERİ KAPSAMINDA BİNA GİRİŞLERİNDE MASKE VE DEZENFEKTAN

Korona virüs önlemleri kapsamında adaylara sınav binası girişlerinde görevliler tarafından maske ve dezenfektan dağıtılacağını kaydeden Aygün, isteyen adayların kendilerinin de dezenfektanlarını yanlarında getirebileceklerini belirtti. Aygün ayrıca, sınav görevlilerine maske ve dezenfektanla birlikte lateks eldiven de dağıtılacağını, adaylar ve görevlilerin kendi maskeleri veya siperlikleriyle de gelebileceklerini kaydetti.

ÖSYM Başkanı Aygün, Covid-19 ile ilgili durumu olan adayların HES kodlarından belirlenerek Bilim Kurulunun önerisi doğrultusunda Covid-19 durumlarına göre gruplara ayrılarak sınav merkezlerinde hazırlanan ayrı salonlarda sınava alınacaklarını belirtti.

“ADAY YAKINLARININ BEKLEMEMELERİ VE AYRILMALARI ÖNEM ARZ ETMEKTE"

ÖSYM Başkanı Aygün, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda ise şunları kaydetti:

“Bu durumda olup sınav yeri değiştirilen adaylar Başkanlığımız tarafından SMS ile bilgilendirilecek. Sınav görevlilerimizin Covid-19 durumları HES kodları aracılığıyla takip edilecek. Covid-19 durumu belirlenen sınav görevlilerinin görevleri iptal edilerek yerlerine yeni görevlendirmeler yapılacak. Adayların sınav binalarına ulaşımı için sınav binalarının bulunduğu bölgelere belediyeler tarafından daha sık seferler düzenlenmesi sağlanacaktır. Okul bahçelerindeki yığılmayı önlemek ve sosyal mesafeyi korumak için, adaylar ve sınav görevlileri dışında hiç kimse okul bahçelerine alınmayacak. Adaylar sınav binalarına girişte ve sınav bitiminde binadan çıkışta, sosyal mesafenin korunması için sınav görevlileri tarafından yönlendirilecek. Okul bahçeleri girişinde, önünde kümelenmenin önlenmesi için aday yakınlarının beklememeleri ve ayrılmaları önem arz etmekte.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Denetimlerde dijital dönem başladı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.