DOLAR

32,5975$% 0.35

EURO

34,8135% 0.16

STERLİN

40,4426£% -0.41

GRAM ALTIN

2.507,62%0,95

ÇEYREK ALTIN

4.276,00%0,67

TAM ALTIN

16.997,00%0,35

ONS

2.390,78%0,50

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2102588฿%2.15181

a
alan18-kopya

Pandemide cinsel yaşam

Herkese merhaba öncelikle

Covid-19 için çok fazla paylaşım yapıldı. Dikkat edilmesi gereken kurallar, yaklaşımlar ve etkileşimler hakkında.

‘’Evde kal’’ sürecinde yapılması gereken etkinlikler, aile içi iletişimler, Covid-19’ un yetişkin bireyler tarafından nasıl kabul edilmesi ve kısaca yaşam süreci hakkında.

Birçok kişi paylaşacağım yazı için Pandemi sürecinde pek gerekli olmayan bir konu hakkında  ‘’-Neden böyle bir yazı yazmış?’’ diye yorumlayabilir.

Fakat biliyoruz ki Cinsel Yaşam zaten halk arasında kelime olarak bile kullanılmaya çekinilirken,  Pandemi  sürecinde sorulacak olan soruların sorulmasını daha da zorlaştırabilir. Sizin de bildiğiniz gibi Cinsel Yaşam evlilik birliğinin de aynı oranda devamlılığını sağlayan bir etken. Bu nedenle okuyucularıma konu ile ilgili destek olmak adına bu makalemi yazıyorum.

Kişiler evde bulundukları sürede yeni heyecanlar arayabilir, gerilebilir hatta kaçak girişim ve etkileşimlerde bulunmak isteyebilir. Sosyal medya hesapları ve uygulamalar güncel yaşam paylaşımı dışında farklı yapılanmalara destek olabilir. Bu nedenle daha dikkatli olunması gereken bir zaman dilimindeyiz.

 Pandemi sürecinde Cinsel Yaşamda nelere dikkat etmeliyiz?

Öncelikli olarak Covid-19’un nasıl yayıldığını bilmeniz gerekir. Kısaca bahsedersek virüs, Covid-19 testi pozitif olmuş olan birey öksürdüğünde ya da hapşırdığında 1.5-2 m yakınındaki mesafede bulunan kişilere bulaşabilir. Aynı zamanda tükürük ve mukus yolu ile de bulaşabilir. Virüs, Covid-19 testi pozitif çıkmış olan bireyin dışkısında da gösterilmiştir. Fakat meni ya da vajina sıvısında gösterilmemiştir. Diğer koronavirüslerin cinsel ilişki yolu ile etkili bir şekilde bulaşmadığını biliyoruz.

Bilmeniz gereken diğer önemli bir konu ise bu sürede kendiniz, kendinizin en güvenli partnerisiniz. Mastürbasyon Covid-19’u yaymaz. Dikkat etmeniz gereken sadece mastürbasyon öncesi ve sonrası ellerinizi en az 20 saniye sabun ve suyla yıkamanızdır.

Birlikte yaşadığınız ve birlikte olduğunuz kişi dışında cinsel ilişki dahil olmak üzere temastan kaçınmalısınız.

Cinsel ilişki sırasında dikkatli olmanız gerekir. Covid-19 öpüşme yoluyla bulaşabilir. Aynı ortamda bulunduğunuz partneriniz dışında birini öpmekten kaçının. Birliktelik sırasında anal birliktelikten kaçının.  Covid-19 ‘un dışkıda göründüğünden bahsetmiştim. Anüsü oral yolla uyarma virüsün tükürük yolu ile size bulaşmasını ve yayılmasını sağlayabilirsiniz.

Cinsel ilişkiye ne zaman ara vermeliyim?

Siz veya partneriniz Covid-19 (Pozitif) ise cinsel ilişkiden ve öpüşmeden kaçınmanız gereklidir.

Covid-19 belirtilerine sahip olma durumunuz veya düşüncenizde Cinsel ilişkiye ara vermeniz için bir sebeptir.

Tıbbi bir rahatsızlığınız varsa (diyabet, hipertansiyon, karaciğer hastalıkları, akciğer hastalıkları vb.) cinsel ilişkiden kaçınmanız gereklidir. Kronik hastalıklar bağışıklık sisteminin çökmesine sebep olur ve Covid-19’a yakalanma oranınız artar.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

TOPLANIN, GİDİYORUZ

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.