DOLAR

32,3709$% 0.15

EURO

34,9618% -0.33

STERLİN

40,9661£% 0.18

GRAM ALTIN

2.324,28%0,22

ÇEYREK ALTIN

3.993,00%0,10

TAM ALTIN

15.969,00%0,10

ONS

2.233,48%0,04

BİST100

9.079,97%3,10

BİTCOİN

2276011฿%0.52148

a
alan18-kopya
ak-parti
ak-parti

Rapor içerikleri Kaplan’ın ifadesini doğruluyor

Gaziantep’te Duygu Delen’in ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili iddianame hazırlanırken, ilk duruşmanın tarihi de belli oldu. Olayla ilgili tutuklu sanık Mehmet Kaplan 18 Kasım 2020 tarihinde ilk kez hakim karşısına çıkacak.

Tutuklu yargılanan şüpheli Mehmet Kaplan’ın avukatı Enes Akbulut, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında hazırlanan dosya ile ilgili gazetecilere açıklamada bulundu. Akbulut, açıklama yapmak için dosya ile ilgili gizlilik kararının kalkmasını ve iddianamenin ortaya çıkmasını beklediklerini belirterek, “Şimdiye kadar soruşturma üzerinde gizlilik kararı olması ve müteveffanın reşit olmaması nedeniyle konu ile alakalı yaptığımız bir basın açıklaması dışında sessizliğimizi koruduk. Adli tıp raporu ve diğer resmi raporların ulaşılabilir hale gelmesiyle birlikte konu ile alakalı kamuoyuna yansıyan mesnetsiz iddiaların kamuoyunu yanlış yönlendirmesinin önüne geçmek için bu açıklamanın yapılması gerekli hale gelmiştir” dedi.

Av. Enes Akbulut, uzun süre kamuoyu gündeminde kalan olayla ilgili olarak şöyle devam etti:

“Dava dosyasında yer alan, Adli Tıp Kurumu ve Bağımsız Raporlar eldeki mevcut delillerle olayın cinayet olduğunun tespitinin mümkün olmadığını ortaya koymuştur.  Müvekkilimin, olaydan sonra soruşturma aşamasında verdiği ifadelerin, açıklanan HTS kayıtları, siber suçlar inceleme raporları, kriminal raporlar, biyolojik  raporlar ve ifadesi alınan şahısların beyanları ile birebir örtüşmesi, müvekkilimizin olay hakkında vermiş olduğu ifadeleri teyit etmektedir.

ÇAMAŞIR TELİNDE VE ODADA DELEN’İN KANINA RASTLANMADI

Müteveffanın otopsi raporunda bayıltacak şekilde darp edildiğine dair bir delil olmadığı tespit edilmiştir. Bununla birlikte müteveffanın kanında baygınlığa sebep verecek bir etken maddenin bulunmamış olması, kamuoyuna yansıyan mesnetsiz iddiaların aksine olayın gerçekleştiği odada ve alt kat balkondaki çamaşır telinde müteveffaya ait kan izine rastlanılmaması, olayın müvekkilimizin anlattığı şekilde cereyan ettiğini ortaya koymaktadır.”

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Denetimler sıkılaştırılacak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.