DOLAR

32,5668$% 0.06

EURO

34,8731% -0.01

STERLİN

40,5773£% 0.12

GRAM ALTIN

2.435,53%0,24

ÇEYREK ALTIN

4.083,00%0,05

TAM ALTIN

16.284,00%0,07

ONS

2.323,95%0,10

BİST100

9.645,02%-0,50

BİTCOİN

2173497฿%0.52389

a
alan18-kopya

Rasulayn’da kontrol sağlandı, Telabyad an meselesi

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Fırat'ın doğusunun teröristlerden arındırılmasına yönelik başlatılan Barış Pınarı Harekatı 5’inci gününe girdi. TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan ilerlediği harekatta obüsler ise havadan terör hedeflerini ateş altına almayı sürdürüyor. Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn kentinde kontrolü sağlayan TSK ve Suriye Milli Ordusu’nun Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad’da da kontrolü sağlamasının an meselesi olduğu öğrenildi.

RASULAYN'DA KONTROL SAĞLANDI

Terör hedeflerinin karadan ve havadan ateş altına alınmasının ardından gece saatlerinde TSK ve Suriye Milli Ordusu askerleri karadan giriş yaptı. TSK ve SMO unsurları karadan Şanlıurfa’nın Akçakale ilçesinin karşısındaki Telabyad ve Ceylanpınar ilçesinin karşısındaki Rasulayn kentlerini teröristlerden temizlemeye yönelik harekat kapsamında köyleri tek tek özgürleştirdi. Sivillerin zarar görmemesi için hassasiyetle hareket eden birlikler, Rasulayn ilçe merkezine harekatın 4. gününde ulaşarak kontrolü sağladı.

TELABYAD AN MESELESİ

Rasulayn’da kontrolü sağlayan TSK ve SMO unsurları, doğu ve batısından ilerlediği Telabyad ilçe merkezinde de kontrolü sağlamasının an meselesi olduğu öğrenildi. Titiz şekilde ilerleyen ve topçu birliklerinin de güzergah üzerindeki terör hedeflerini vurarak destek verdiği TSK ve SMO birlikleri Türkiye sınırının güneyinde 30 kilometre derinlikteki M4 otoyoluna inerek burada terör örgütünün ikmalini keserken, Telabyad’ın da özgürleştirilmesinin ardından PKK/YPG’nin Kamışlı ile Ayn El Arap arasındaki bağ da koparılmış olacak.

SULUK BELDESİ ELE GEÇİRİLDİ

Barış Pınarı Harekatı kapsamında Türk Silahlı Kuvvetleri ile Suriye Milli Ordusu unsurları, Telabyad ile Rasulayn arasında kritik öneme sahip Suluk Kasabası teröristlerden arındırıldı. Telabyad’ın güneydoğusundaki Suluk Beldesi, sıcak çatışmalarda teröristlerin etkisiz hale getirilmesinin ardından özgürleştirildi.

TERÖRİSTLER HER TARAFI TUZAKLAYIP KAÇIYOR

Rasulayn’ın terör örgütünden arındırılmasının ardından yeni hedef olan ve girilmesinin an meselesi olduğu Telabyad’da PKK/YPG’li teröristlerin etrafı patlayıcıyla tuzaklayıp kaçtığı belirtildi. Teröristlerin büyük bölümünün kaçtığı Telabyad ilçe merkezindeki operasyona TSK birliklerinin yanı sıra Polis Özel Harekat timlerinin de katılacağı ifade edildi.

OBÜSLERLE TERÖR HEDEFLERİ VURULUYOR

Barış Pınarı harekatının 5.inci gününde Telabyad’da bulunan terör hedefleri sınır birlikleri tarafından obüslerle ateş altına alındı. İstihbarat birimleri, harekata katılan askerler ve insansız hava araçlarından elde edilen görüntülerle belirlenen terör hedefleri obüs ve tank atışları ile tam isabetle vuruluyor. Obüs atışları ile etkisiz hale getirilen terör hedeflerinin vurulmasının ardından yükselen dumanlar Türkiye sınırından da net şekilde görülüyor.

SINIRDA GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Bugüne kadar 2’si asker ve 18 sivilin şehit olduğu 480 teröristin ise etkisiz hale getirildiği harekat kapsamında Suriye sınırındaki yerleşim alanlarında da sivillerden sınıra yaklaşmamaları konusunda uyarılar yapılıyor. Hoparlörlerden sık sık uyarı anonslarının yapıldığı sınır ilçelerinde polisler vatandaşlardan sokaklarda dolaşmamaları ve güvenli alanlara gitmelerini istiyor. Sınır hattında ise askerler zırhlı araçlarla sürekli devriye görevi yaparak teröristlerin olası saldırılarına ve sızma girişimine engel oluyor.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Teröristler yine sivilleri hedef aldı

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.