DOLAR

32,5988$% 0.35

EURO

34,8185% 0.18

STERLİN

40,3777£% -0.59

GRAM ALTIN

2.509,49%1,03

ÇEYREK ALTIN

4.279,00%0,74

TAM ALTIN

17.010,00%0,43

ONS

2.396,41%0,73

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2092446฿%2.03443

a
alan18-kopya
  • bire1haber.com
  • Yaşam
  • Savaştan kaçtı, Gaziantep’te çalıştığı inşaat şirketinin gazabına uğradı

Savaştan kaçtı, Gaziantep’te çalıştığı inşaat şirketinin gazabına uğradı

Suriye’deki iç savaş nedeniyle ailesi ile birlikte 2014 yılında Gaziantep’e gelen ve evini geçindirmek için yaklaşık 2.5 yıl önce bir inşaat şirketinin Oğuzeli ilçesinde yaptırdığı inşaatta bekçilik yaparak geçimini sağlayan 4 çocuk babası Cafer Hasan’a şirket yetkililerinin maaşını ödemedikleri iddia edilirken, parasını isteyince de işine son verilmek ve kendisine tahsis edilen inşaattaki evden atmakla tehdit ettikleri öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Suriyeli Cafer Hasan, merkez ilçe Oğuzeli’nde MPOL inşaat tarafından Fatih Mahallesi Yeşilyaprak Sokak üzerinde yaptırdığı üç blokta 2,5 yıl önce işe başladı. Asgari ücretle işe başlamasına rağmen Cafer Hasan’a yaklaşık 1 yıl boyunca iki haftada bir 500-600 TL ödeme yapılırken, geriye kalan parasının ise daha sonra ödeneceği söylendi. Hasan, şirket yetkililerine güvenerek ilk zamanlar itiraz etmedi ve çalışmaya devam ederek ailesini zorluklar içerisinde geçindirmeye çalıştı.

Ancak bu ödemeler 11 ay önce tamamen durdu ve Cafer Hasan maaşını istediğinde ise bu kez şirketin iflas ettiği, şu an ödeme yapmalarının imkansız olduğu ileri sürüldü. Bunun üzerine, Hasan hakkını yargı yoluyla almaya çalışınca bu kez şirket yetkilileri tarafından üstü kapalı tehditlerle karşı karşıya kaldı.

Üç çocuğu ve eşi ile birlikte 2014 yılında Gaziantep’e gelen, bir süre çeşitli işlerde çalıştıktan sonra şu an bekçilik yaptığı inşaatta 2.5 yıl önce işe başlayan Cafer Hasan, “ İşe başlarken asgari ücret alacağım ve sigortamın da yapılacağı bana söylenmişti. 1.5 yıl boyunca şirket yetkilileri 2 haftada bir gelip bana 500 – 600 lira vererek geri kalan paramın daha sonra ödeneceğini söylediler. Bende kendilerine inanarak işime devam ettim. Ancak son bir yıldan beri hiç para vermemeye başladılar. Maaşımı istediğimde ise şirketin iflas ettiğini, şu an ödeme yapamayacak durumda olduklarını belirttiler. Bende bir Avukat tutarak hakkımı alabilmek için yargıya başvurdum. Bu arada SGK memurları inşaata gelerek benim sigortasız çalıştığımı tespit ederek tutanak tuttular. Bunun üzerine şirket yetkilileri Avukatımla görüşerek anlaşmak istediklerini, hakkım neyse vereceklerini ifade ettiler. Ancak o yıldan da bir sonuç alamadım” dedi.

ARAZİNİN SAHİBİ SÖZ VERDİ, İSKANI ALINCA VAZGEÇTİ

İnşaatların yapıldığı arazi sahibinin yurt dışında yaşadığını, izinli olarak Gaziantep’e geldiğinde görüştüklerini ve inşaat şirketinin parasını ödememesi durumunda kendisinin ödeyeceğine dair söz verdiğini söyleyen Cafer Hasan,” İnşaatların yapıldığı arazinin yurt dışında yaşayan sahibi izine geldi ve bana şirketin ödememesi halinde tüm alacaklarımı ödeyeceğini söyledi. Bu sözü alınca çalışmaya devam ettim. Fakat inşaatların iskanı alındıktan sonra arazi sahibinin de tutumu tamamen değişti ve İnşaat şirketi yetkilileri de ödeme yapmayacaklarını, paramı istediğimde ise üstü kapalı beni tehdit ettiler” dedi.

1 YILDA SADECE BİN 200 TL PARA VERDİLER

Son bir yılda sadece bin 200 TL para aldığını dile getiren Cafer Hasan, “ Son bir yıl içerisinde bana bir keresinde 500 TL, kurban bayramı öncesinde de 700 TL para verildi. Bunun dışında hiçbir ödeme yapılmadı. 7 Ay önce 4. çocuğum dünyaya gelirken inşaat yetkililerine gittim ve eşimin doğumunun zor olduğunu ve bunun içinde para gerektiğini söylememe rağmen ödeme yapmadılar. Ben sadece hakkımı istiyorum, yıllardır burada ailemle birlikte zor şartlarda yaşıyoruz. Burada, benim emeğim ve çocuklarımın hakkı var. Yetkililerden bana yardımcı olmalarını, hakkım neyse bana ödenmesini istiyorum” şeklinde konuştu.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Toplu taşımada engellilere uyumluluk arttırılacak

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.