DOLAR

32,5567$% 0.11

EURO

34,9782% -0.09

STERLİN

40,8175£% -0.15

GRAM ALTIN

2.435,67%0,02

ÇEYREK ALTIN

4.053,00%0,05

TAM ALTIN

16.198,00%0,10

ONS

2.331,74%0,02

BİST100

9.716,77%-0,05

BİTCOİN

2112758฿%1.23664

a
alan18-kopya

SEKİZ KÖYDEN KOVUN

Hiç merak ettiniz mi insanların ‘’Gerçekten mi?’’ lafını bu kadar sık kullanmasının sebebini?

Size de şu sözler bir yerden tanıdık geliyor mu; ‘’Ben hiç yalan söylemem.’’ veya ‘’Beyaz yalanı zaten herkes söyler.’’

Sizce altına kaçıran küçük bir çocuğun annesine söylediği ben yapmadım yalanıyla, aynı çocuğun büyüdüğünde vazoyu kırıp yine ben yapmadım, demesi aynı mıdır?

 Varsayalım ki aynı ki bence öyle.

 O zaman aynıysa neden anne, babalar küçükken o daha küçük deyip yalanını görmezden gelirken, beş paralık vazo için çocuğuna tokat atar ve soran olursa, acaba hangi deneyimle ‘’ Böyle alışmasın ’’ diye kafadan laflar atar?

Sorun sizce küçükken ne yaptığını bilmeyende midir, yoksa bile bile yalanını görmezden gelenin midir?  Sorun sizce söylersem döverler diyende midir, yoksa doğruyu söylemesine cesaretlendirmeyenlerin midir?

Bu böyle alır gider başını. O çocuk küçükken ıslatmayışının, biraz büyüdüğünde kırmayışının, büyük bir insan olduğunda da aldatmayışının, çalmayışının yalanlarını anlatır durur ve bir zaman sonra insanlar birbirine güvenmemeye başlar ve bir zaman sonra insanlar, her duyduğu söze ‘’Gerçekten mi?’’ lafıyla karşılık vermeye kendini hazırlar.

İnsanoğlu fıtraten doğrulardan korkar, doğru söylerse dokuz köyün dokuzundan da kovulacağını sanır, doğru söylerse tepesinde delik olur lafıyla kandırılır.

Oysa bilmez ki, o dokuz köy yalancıdır, oysa bilmez ki doğru söz, başının tacıdır.

Sorun doğruya cesaretlendirmeyenlerindir, sorun yalanı görmezden gelenlerindir, sorun yalana beyaz kılıfını giydirenlerindir, sorun doğruyu terk edenlerindir.

Evet,  bazen yalan söylenebilir ama bu demek değildir ki her zaman söylenebilir, bu demek değildir ki yalandan hayır gelir.

Ben size şuan doğruları söylüyorum. Belki de birçoğunuzun hoşuna gitmeyecek, zaman zaman benim de gitmeyebilir, haklısınız ama bari dokuz köyün dokuzundan da kovmayın doğruyu, birinde bıraksanız bile yolunu bulur doğru.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

SİGARA İNTİHARDIR

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.