DOLAR

32,5038$% 0.08

EURO

34,7826% -0.12

STERLİN

40,2943£% -1.04

GRAM ALTIN

2.496,26%0,50

ÇEYREK ALTIN

4.252,00%0,18

TAM ALTIN

16.908,00%-0,09

ONS

2.391,52%0,54

BİST100

9.693,46%1,77

BİTCOİN

2087162฿%2.93011

a
alan18-kopya

Sivil Toplum Örgütleri’nin 100. Yıl Fener Alayı coşkusu

19 Mayıs’ın 100. Yıl dönümünde Gaziantep’in önde gelen sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen, Fener Alayı , renkli görüntülere sahne oldu.

19 Mayıs’ın 100. Yıl dönümünde Gaziantep’in önde gelen sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen, Fener Alayı , renkli görüntülere sahne oldu.

Gaziantep Lisesi bahçesinde buluşan 7’den 70’e yüzlerce kişi Belediye Bandosu eşliğinde meşale ve fenerlerle marşlar söyleyerek Şehitler Abidesine kadar yürüdü. Mustafa Kemal Atatürk ve Şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Sivil Toplum Örgütleri adına konuşan Gaziantep Kulübü Başkanı Tarık Aytekin, andımızı okuyarak,” Bizler her sabah , bu andı içen bir nesilin evlatları ,  yani senin manevi mirasçıların olarak andımız ant , sözümüz sözdür” dedi.

Alanda toplanan kalabalığa Atatürk’ün bir konuşmasını aktaran Aytekin, ” Atatürk şöyle diyor ;  “Ben, manevi miras olarak hiçbir ayet, hiçbir dogma, hiçbir donmuş ve kalıplaşmış kural bırakmıyorum. Benim manevi mirasım ilim ve akıldır. Benden sonrakiler, bizim aşmak zorunda olduğumuz çetin ve köklü zorluklar karşısında, belki gayelere tamamen erişemediğimizi, fakat asla taviz vermediğimizi, akıl ve ilmi rehber edindiğimizi tasdik edeceklerdir. Benim Türk milleti için yapmak istediklerim ve başarmaya çalıştıklarım ortadadır. Benden sonra beni benimsemek isteyenler, bu temel eksen üzerinde akıl ve ilmin rehberliğini kabul ederlerse, manevi mirasçılarım olurlar” dedi,

Gazişehrin evlatları olarak sorunlar karşısında yılgınlığa düşmeden, Atatürk’ün açtığı yolda, gösterdiği hedeflere ulaşmak için mücadele devam edeceklerini ifade eden Tarık Aytekin,” Kendisi gibi Gazi ünvanı taşıyan biz Gaziantep’liler de diyoruz ki ;

“Türküm, doğruyum, çalışkanım!

Yasam; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.

Ey büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe hiç durmadan yürüyeceğime ant içerim.”

Bizler her sabah , bu andı içen bir nesilin evlatları ,  yani senin manevi mirasçıların olarak andımız ant , sözümüz sözdür. Hiçbir ahval şerait bizi bu sözümüzden alı koyamaz. "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." ilkesi ile sorunlar  karşısında yılgınlığa düşmeden mücadele etmeye devam edeceğiz.  "muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma" hedefimizden hiçbir zaman vazgeçmedik , bundan sonra da  asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Şehitler abidesinde toplanan kalabalık hep bir ağızdan 10. Yıl marşını söyleyerek dağıldı.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Gaziantep’te 19 Mayıs coşkusu

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.