DOLAR

32,6026$% 0.39

EURO

34,8073% 0.2

STERLİN

40,6615£% 0.15

GRAM ALTIN

2.499,10%0,60

ÇEYREK ALTIN

4.259,00%-0,05

TAM ALTIN

16.928,00%-0,38

ONS

2.381,83%0,12

BİST100

9.453,65%-0,74

BİTCOİN

2117093฿%6.8081

a
alan18-kopya

SİYASETTE KARTLAR YENİDEN DAĞILACAK

17 yıllık AK Parti iktidarı belki de kendi içinde en sıkıntılı günlerini yaşıyor. Partinin ağır topları ya istifa ediyor ya da eski başbakan Ahmet Davutoğlu gibi ihraç ediliyor. Ne günlerden ne günlere. Erdoğan'ın ısrarı ve ricasıyla bir akademisyen olan Davutoğlu siyasete girmiş, önce Dışişleri Bakanı sonra Başbakan olmuştu, bugünse AK Parti'den ihraç edilerek neredeyse parti içinde nefret edilir duruma geldi. Köprünün altından çok sular aktı yani.

*** ***

Bir taraftan Abdullah Gül destekli Ali Babacan hareketi de kulis bilgilerine göre tüm hızıyla partileşme yolunda ilerliyor. Ali Babacan'a Adalet eski Bakanı Sadullah Ergin, İçişleri eski Bakanı Beşir Atalay gibi isimler de destek veriyor. Bir taraftan da Erdoğan bu isimleri tabir-i caizle ihanetle suçluyor. Ben bu panik havasını aslında yerinde buluyorum. Çünkü olası bir yeni partide Ali Babacan rüzgarı Türk halkında karşılık bulacaktır. Bugün ekonomideki mevcut kötü gidişattan bezmiş Türk halkı, hala Ali Babacan'ı bir kurtarıcı olarak görüyor ve ekonominin başına geçmesini istiyor. Şunu unutmayın ki Türk halkı için en iyi hükümet ekonomiyi iyi götüren hükümettir.

*** ***

Şunu de belirtmek gerekir ki, tek başına Davutoğlu'nun güçlü bir etki yaratamayacağı aşikar, fakat Gül -Davutoğlu anlaşmazlığı sona erer ve hep birlikte hareket edilirse ve AK Parti'nin yaptığı hatalar yapılmazsa işte o zaman siyasette kartlar yeniden dağılacaktır.

*** ***

Olası yeni partinin AK Parti'den sonra en büyük zararı İYİ Parti'ye olabilir. Burada İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener:in genel merkezde ve taşra teşkilatındaki çatlaklara ivedilikle müdahale etmesi gerekir. Aksi takdirde oluşabilecek yeni bloklara da girecek olursak şöyle bir tablo öngörebiliriz. Eğer olası yeni parti bir  blok içerisinde yer alacaksa bu hiç şüphesiz Millet ittifakı bloğu olacaktır. Yine şunu da ifade edeyim eğer MHP – AKP ayrılığı olursa Cumhur İttifakı ile birlikte Millet  İttifakı da çökecektir.

*** ***

Geçenlerde bir TV programında birkaç siyaset bilimci ben Babacan'ın yerinde olsam Saadet Partisini devralırdım, sistematik olarak oturmuş ,teşkilatlanmış, kurumsallaşmış hazır parti gibisinden birkaç laf ettiler. Aslında düşününce önce mantıklı geliyor, fakat Babacan ve ekini sıfır, yıpranmamış bir isimle yola çıkmak istiyor ve kafa karıştıracak tek bir şeye müsamahaları yok diye hissediyorum.

***

Siyasette kartlar yeniden dağılacak gibi gözüküyor, sıcak bir 2020 yılı geçirebiliriz. İzleyip, görelim.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

E sigara masum değil

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.