DOLAR

32,5199$% -0.09

EURO

34,8036% -0.19

STERLİN

40,4798£% -0.1

GRAM ALTIN

2.422,10%-0,32

ÇEYREK ALTIN

4.062,00%-0,96

TAM ALTIN

16.195,00%-0,97

ONS

2.318,26%-0,14

BİST100

9.739,86%0,98

BİTCOİN

2154643฿%-0.06587

a
alan18-kopya

SİZ İSTERSENİZ ÇOCUĞUNUZ BASARILI OLUR

HANGİ ANNE BABA COCUĞUNUN BASARILI OLMASINI İSTEMEZ Ki…

ANCAK BASARMAK, ONUN TEK BASINA YAPABILECEGI BIR ŞEY DEGIL…

ANNE BABALAR ÇOCUĞU DOĞRU YÖNLENDİRİRSE BASARI ZATEN ÖDÜL OLARAK GELIR

Karnelerini alan çocukların kimi sevinçle koştu anne-babasına, kimi ise hüzünlü ve mutsuz kimi de gözü yaşlı. Elbette hiçbir şey çocuklarımızdan daha değerli değil ancak onların başarılı olmalarını sağlamak için sadece "ödevini yap. Dersini bitirdin mi?" söylemleri yeterli olmayacaktır. Çocuğun başarıyı tek başına yakalayabilmesi mümkün değildir. Tıpkı iş yerindeki ekip çalışması gibi düşünmek gerekir.

AİLE DESTEĞİ ŞART

Başarı, kolektif bir çalışmadır ve aileler birkaç değişiklikle çocuklarını her koşulda başarıya taşıyabilirler.

Her şeyden önce başarının sadece okul ve sınavla sınırlı olmadığını söylemek isterim.

Yapılan araştırmalarda "başarılı yetişkinlerin arkasında onları destekleyen aile yapısının olduğunu görüyoruz"  Bu da bize ailenin ne denli önemli olduğuna işaret eder.

GENİS YELPAZEDE DEGERLENDİRİLMELI

Başarı; kişisel başarı, sosyal ve duygusal gelişim, iş hayatındaki azmi ve varlığı gibi geniş bir yelpazede değerlendirilmelidir.

Ailesi tarafından farklı alanlar da desteklenen çocukların çok yönlü başarıyı yakaladıklarının altını da çizmek isterim.

Anne-babalar çocuklarını farklı alanlarda desteklemelidirler.

Aileler, sınav odaklı bakış açısından çıkıp çocuklarını hayata daha geniş bir perspektifle hazırlamaları gerekir. Günlük hayatta yapılacak birkaç basit değişiklikle çocuklarımız çok yönlü başarıyı yakalayabilirler.

Anne-babalara şu önerilerde bulmak isterim

SOSYAL BECERİLERİNİ GELİŞTİRSİNLER

Araştırmalar sosyal becerisi yüksek çocukların tam zamanlı eğitimde kalma ve bir üniversiteden mezun olma şanslarının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Sosyal becerilerin gelişmesi için çocukların yaşıtlarıyla ve yetişkinlerle kaliteli iletişime girmeleri gerekmektedir.

AİLE İÇİNDE HUZURU SAĞLAYIN

Aile ortamındaki yüksek çatışma çocuklar için yaygın bir başarısızlık nedenidir. Ebeveynler arasındaki uyumsuzluğu gidermek ve çocuklar için sakin bir aile ortamı sağlamak başarıyı da tetikleyecektir.

İYİ BİR İLİŞKİ GELİŞTİRİN

Ebeveynleriyle sağlıklı ilişki içinde olan çocukların akademik testlerdeki başarılarının yüksekliği araştırmalarla kanıtlanmıştır. Çocuğunuzu dinleyin, ihtiyaçlarını ve sorunlarını mutlaka öğrenin ve birlikte sorunları aşmak için çaba harcayın.

HAYATINI KUSURSUZLAŞTIRMAYIN

Her şeyini kontrol eden, çocuğun tüm ihtiyaç ve sorunlarını o yardım talep etmeden çözen bir ebeveyn olmaktan vazgeçin!..

Çocuğunuza sorumluluk verin aldığı sorumlulukların sonuçlarına  katlanmasını öğrenmesini sağlayın.

ÇOCUĞUNUZUN BAŞARILI OLMASI İCİN ÖNCE AİLE İÇİNDE ONA HUZURLU BIR ORTAM SUNMANIZ GEREKTİĞİNİ UNUTMAYIN. YARDIMCI OLUN

Çocuklarınızla başarısız oldukları konular hakkında mutlaka konuşun. Onları yargılamayın, çözüm bulmaları konusunda onlara yol gösterin.

VAKTİM YOK BAHANE DEĞİL

Çalışan anne olmak zor ancak ;  çalışan annelerin çocukları anneleri çalışmayan akranlarına oranla yüzde 23 daha başarılılar. Burada farkı yaratan çalışan annenin çocuğu için çizdiği rol modeldir.

Sürekli "vaktim yok. Yorgunum." demek yerine, çalışan anne olmanın gücünü çocuklarınıza htirin.

YETKİLİ BİR EBEVEYN OLUN

Eğer fazlasıyla 'otoriter ya da fazlasıyla izin verici' bir ebeveynseniz "yetkili ebeveyn" olmak konusunda kendinizi geliştirin. Gereksiz otorite gösterilerinden ya da çocuk için ideal olmayan durumlara izin vermekten vazgeçin. Çocukların taleplerine akılcı yaklaşıp sonuçları doğru değerlendirin.

HAYAL ETMELERİNİ SAĞLAYIN

Başarı, uzun vadeli bir iştir. Çocuklarımızı uzun vadeli başarılar için hayal kurmalarını teşvik edin. Unutmayın insanlar hayalleri için yaşarlar.

ÖĞRENMEYİ ÖĞRETİN

Çocuklarınız için önemli olanın karne ve sınav notları değil öğrenmenin kendisinin olduğunu anlamalarına yardımcı olun. Bir ebeveyn olarak siz de sınav notları, ödevler ve karnelere odaklanmaktan uzaklaşıp, çocuğunuzun öğrenmekten keyif almasını destekleyin.

sedef-moda
sedef-moda
YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Sıradaki haber:

Türkiye’yi yakın gelecekte neler bekliyor ?

HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.